CELEB STYLE

Τα revenge dresses των celebrities που άφησαν εποχή

Οι πιο iconic εμφανίσεις των star που συζητήθηκαν
Γράφει η MATINA KONTOY
Τα revenge dresses των celebrities που άφησαν εποχή

Το «Revenge Dress» (μεταφράζεται ως «Φόρεμα Εκδίκησης»), στην ουσία αφορά στην πρώτη επίσημη εμφάνιση μιας γυναίκας μετά από έναν χωρισμό. Είναι το φόρεμα που με απλά ελληνικά «φωνάζει»: «τώρα θα σου δείξω εγώ τι έχασες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως έχουν αποδείξει διάσημες star, όπως η Τζένιφερ Λόπεζ, η Ζιζέλ,  η Μαράια Κάρεϊ, η πριγκίπισσα Νταϊάνα και πολλές ακόμα, ένα αποκαλυπτικό φόρεμα που κόβει την ανάσα τραβάει πάντα την προσοχή. Για αυτό λοιπόν, συλλέξαμε μερικές από τις πιο εμβληματικές στιγμές της μόδας, όπου οι διάσημες stars άφησαν εποχή με τα revenge dresses τους.

Bella Hadid (2016)

Youtube channel: Clevver News

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Bella Hadid μας χάρισε ένα από τα πιο εντυπωσιακά revenge dresses που έχουμε δει ποτέ, μετά τον χωρισμό της με τον The Weeknd τον Νοέμβριο του 2016, έναν από τους πολλούς χωρισμούς κατά τη διάρκεια της on/off σχέσης τους. Αργότερα τον ίδιο μήνα, ο άγγελος της Victoria's Secret περπάτησε στην πασαρέλα της επίδειξης μόδας της Victoria's Secret 2016 φορώντας ένα αρκετά αποκαλυπτικό φόρεμα, ενώ ο Weeknd ερμήνευσε το τραγούδι του "Starboy" ανάμεσα στα μοντέλα. Διάσημο έγινε και το κλικ με τη συνάντηση του πρώην ζευγαριού στη σκηνή.

Την επόμενη χρονιά, όταν ο Weeknd εμφανίστηκε στην εκδήλωση με τη Selena Gomez ως τη νέα του σχέση, η Bella μας χάρισε άλλη μία μοναδική εμφάνιση με ένα ακόμα revenge dress που άφησε εποχή. Φήμες λένε ότι μετά από εκείνη την εμφάνιση, το ειδύλλιο μεταξύ τους αναζωπυρώθηκε.

 

Jennifer Lopez (2021)

Αφού η σχέση της με τον πρώην σταρ του μπέιζμπολ Άλεξ Ροντρίγκεζ έληξε εν μέσω φημών ότι την είχε απατήσει (αν και η επίσημη γραμμή από το ζευγάρι ήταν ότι αποφάσισαν να συνεχίσουν ως φίλοι, σύμφωνα με το Reuters), η τραγουδίστρια και ηθοποιός έκανε το επόμενο βήμα και εμφανίστηκε στο Festival μαζί με τον Ben Affleck, σχεδόν 20 χρόνια μετά το χωρισμό τους. Η J. Lo φόρεσε ένα λευκό φόρεμα Georges Hobeika FW21 Couture με εντυπωσιακή λαιμόκοψη, επενδεδυμένη με διαμάντι.

Όσο για το πώς αναζωπύρωσαν το ειδύλλιό τους, η J. Lo. εξήγησε στη Vogue ότι ο Affleck της έστειλε email το 2021, για να την ενημερώσει ότι ένα περιοδικό ζήτησε μια προσφορά για την τραγουδίστρια και είχε μόνο καλά λόγια να πει για αυτήν. Διατήρησαν επαφή και τα παλιά συναισθήματα επανεμφανίστηκαν γρήγορα. «Πάντα ένιωθα ότι υπήρχε αγάπη μεταξύ μας, μια αληθινή αγάπη. Όταν επανασυνδεθήκαμε, αυτά τα συναισθήματα για μένα ήταν ακόμα πολύ αληθινά», είπε η Λόπεζ.

 

 

Mariah Carey (1997)

Μετά τον χωρισμό της από το στέλεχος της μουσικής Tommy Mottola, η Mariah Carey έφτασε στα MTV Video Music Awards του 1997 με ένα σούπερ σέξι σετ deux pieces. Το outfit αποτελείται από ένα μαύρο μπαντό τοπ με ασορτί μάξι φούστα με ψηλά σκισίματα σε κάθε πόδι. Η Mariah ήταν εντυπωσιακή με αυτό το ρούχο, το οποίο τόνιζε άψογα τη σιλουέτα της. «Μπορείς να πεις ότι είμαι πραγματικά χαρούμενη. Είναι μία νέα φάση για εμένα, νιώθω ελευθερία», είχε δηλώσει τότε.

Η σούπερ σταρ της ποπ περιέγραψε τον Tommy Mottola (τον οποίο γνώρισε όταν ήταν 18 ετών και ήταν δύο δεκαετίες μεγαλύτερός της) ως ελεγκτικό, παρομοιάζοντας τον εαυτό της με «νύφη - παιδί» κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Cosmopolitan.

«Δεν υπήρχε ελευθερία για μένα ως άνθρωπος. Ήταν σχεδόν σαν να ήμουν φυλακισμένη». Η Carey αποκάλυψε έκτοτε ότι η συνάντηση και έρωτας που γεννήθηκε με τον αστέρα του μπέιζμπολ Ντέρεκ Τζέτερ, ήταν η αφύπνιση που χρειαζόταν για να ξεφύγει, αποκαλώντας τον «καταλύτη» του διαζυγίου της, σε μια συνέντευξη με την Όπρα Γουίνφρεϊ.

 

Lady Gaga (2019)

Το 2019, η Lady Gaga παρακολούθησε τα βραβεία Grammy χωρίς το δαχτυλίδι αρραβώνων ή τον αρραβωνιαστικό της, κάτι που πυροδότησε φήμες (που αποδείχθηκαν αλήθεια) ότι εκείνη και ο ατζέντης Christian Carino πήραν χωριστούς δρόμους.
Η Gaga φόρεσε ένα αστραφτερό φόρεμα Celine by Hedi Slimane, με ψηλό σκίσιμο και μια όμορφη λεπτομέρεια με βολάν στο αριστερό μανίκι. Επίσης, δεν πέρασαν απαρατήρητα και τα πάνω από 100 καράτια διαμαντένια κοσμήματα, τα οποία ολοκλήρωναν άψογα την εμφάνισή της. Φυσικά, εκτός από την εμφάνισή της, αυτό που έκανε εντύπωση είναι ότι έφυγε κερδίζοντας τρία Grammy!

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που H σούπερ σταρ πέρασε από έναν οδυνηρό χωρισμό. Στο ντοκιμαντέρ της "Gaga: Five Foot Two", η τραγουδίστρια φαινόταν να δηλώνει ότι ο πρώην αρραβωνιαστικός της Taylor Kinney, τρομοκρατήθηκε από την επιτυχία της, η οποία οδήγησε σε περισσότερους καβγάδες και τελικά στην κατάρρευση της σχέσης τους. Λίγο αφότου απέκτησε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο δίπλα στον Μπράντλεϊ Κούπερ στο «A Star Is Born», το ζευγάρι αποφάσισε να διακόψει τον αρραβώνα του. «Η ερωτική μου ζωή μόλις έχει καταρρεύσει», λέει στο ντοκιμαντέρ, προσθέτοντας ότι οι προηγούμενοι σύντροφοί της δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν την άνοδό της στην κορυφή. «Αυτή είναι η τρίτη φορά που μου ραγίζει η καρδιά έτσι».

 

Selena Gomez (2015)

Το ειδύλλιο της Selena Gomez και του Justin Bieber διήρκεσε από το 2010 έως το 2018, σύμφωνα με το People. Στο μεσοδιάστημα μεσολάβησαν αρκετοί χωρισμοί μεταξύ τους ζευγαριού, ένας από τους οποίους έλαβε χώρα τον Νοέμβριο του 2014 – έδωσε στη Selena την τέλεια ευκαιρία να φορέσει ένα υπέροχο revenge dress για το επερχόμενο Met Gala του 2015.

Αν και η Gomez και ο Bieber παρακολούθησαν το Met Gala χωριστά, παρόλα αυτά είδαν ο ένας τον άλλον στην εκδήλωση. Η Γκόμεζ εμφανίστηκε με ένα κομψό λευκό σατέν φόρεμα Vera Wang και στα μαλλιά της έκανε ένα πολύ κομψό updo, με γιγάντιες λευκές ορχιδέες, δίνοντάς της μια εμφάνιση εμπνευσμένη από τη Φρίντα Κάλο.

 

Miley Cyrus video clip ‘Flowers’

Μετά το διαζύγιό της από τον Λίαμ Χέμσγουορθ, τον οποίο γνώρισε το 2009 ενώ γύριζε την ταινία «The Last Song», η Μάιλι Σάιρους τραγούδησε το απόλυτο τραγούδι χωρισμού: «Flowers», το οποίο κυκλοφόρησε στα γενέθλια του Χέμσγουορθ. Η ημερομηνία κυκλοφορίας πιθανότατα δεν ήταν τυχαία και οι θαυμαστές υποθέτουν ότι υπάρχει επίσης βαθύτερο νόημα στα φορέματα που φοράει η τραγουδίστρια στο μουσικό βίντεο.

Σε όλο το βίντεο, η Cyrus φοράει τρία εντυπωσιακά ρούχα, με το πρώτο να είναι ένα vintage λαμέ φόρεμα του Yves Saint Laurent. Το φόρεμα μοιάζει με υγρό χρυσό τυλιγμένο γύρω από το σώμα της και διαθέτει ένα crop top με ασορτί κουκούλα και μακριά φούστα. Πολλοί έχουν υποθέσει ότι το χρυσό φόρεμα είναι αναφορά σε αυτό που φόρεσε η Τζένιφερ Λόρενς στην πρεμιέρα του "The Hunger Games" το 2012 - φημολογείται ότι η Λόρενς και ο Χέμσγουορθ είχαν αναπτύξει ειδύλλιο ενώ δούλευαν μαζί στο YA franchise.

 

Olivia Wilde (2022)

Η έρωτας μεταξύ της Ολίβια Ουάιλντ και του Χάρι έγινε γνωστός δύο μήνες μετά τον χωρισμό της Wilde από τον Jason Sudeikis, με τον οποίο έχει δύο παιδιά. Αν και το ζευγάρι ήταν πολύ ερωτευμένο, η σχέση αυτή την κράτησε.

Μετά τον χωρισμό τους, η ηθοποιός έλαμψε στα βραβεία People’s Choice Awards το 2022, με μια μαύρη δαντελένια τουαλέτα Dior διακοσμημένη με σλιπ peekaboo, φαρδιά ζώνη και χωρίς σουτιέν.

 

Taylor Swift (2022)

Η Τέιλορ Σουίφτ εμφανίστηκε στα MTV Video Music Awards με ένα εντυπωσιακό μίνι φόρεμα με διαμάντια του Oscar de la Renta. Το φόρεμα ήταν η απάντηση στην εμφάνισή της στα MTV Video Music Awards το 2009, όταν ο Kanye West διέκοψε περίφημα την ομιλία της αφού κέρδισε βραβείο για το καλύτερο γυναικείο βίντεο. Η συμπεριφορά του West επικρίθηκε ευρέως και ξεκίνησε μια κόντρα μεταξύ τους που διήρκησε για χρόνια.

Το 2022, 13 χρόνια αφότου ο West ταπείνωσε τη Swift μπροστά στους σε ολόκληρο τον κόσμο, φάνηκε να αναφέρεται στο περιστατικό φορώντας ένα εντυπωσιακά παρόμοιο φόρεμα με τα VMA.

 

Gisele Bündchen (2022)

Youtube channel: Access Hollywood

Η Gisele Bündchen ήταν συντετριμμένη όταν ο γάμος της με τον αστέρα του ποδοσφαίρου Tom Brady έλαβε τέλος. Ήταν μαζί για 13 χρόνια και όταν διαλύθηκε, «ένιωσα σαν να πέθαναν όλα τα όνειρα που είχαμε κάνει μαζί», είπε το μοντέλο στο Vanity Fair.

Έξι εβδομάδες μετά την οριστικοποίηση του διαζυγίου της, η Gisele έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο κόκκινο χαλί,  στο επετειακό πάρτι της μάρκας κοσμημάτων Vivara στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Ντυμένη με ένα αστραφτερό μεταλλικό φόρεμα του σχεδιαστή Reinaldo Lourenço, το πρόσφατα single supermodel φαινόταν πιο εντυπωσιακή από ποτέ.

 

 

Πριγκίπισσα Diana (1994)

Όταν πρόκειται για μερικές από τις πιο εμβληματικές στιγμές της μόδας, από εκείνες που έχουν χαραχτεί για πάντα στη μνήμη μας είναι δύσκολο σχεδόν αδύνατο να ξεπεράσει κάποια το look της πριγκίπισσας Diana με το θρυλικό πλέον «revenge dress».

Το μαύρο, off shoulder φόρεμα της Ελληνίδας σχεδιάστριας Christina Stambolian που φόρεσε η Lady D στο πάρτι της Serpentine Gallery το 1994, έχει τη δική του συναρπαστική ιστορία. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας επρόκειτο να φορέσει ένα άλλο φόρεμα, ραμμένο από τον οίκο Valentino, ενώ  σκεφτόταν να μην παρευρεθεί καν στο πάρτι. Στη συνέχεια, όμως, προβλήθηκε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα που περιέγραφε λεπτομερώς την απιστία του συζύγου της.

Η Diana, αισθάνθηκε όπως θα αισθανόταν ο καθένας: απογοήτευση, θλίψη, προδοσία, άδικο. Και είναι αλήθεια πως σε τέτοιες στιγμές στη ζωή μας έχουμε όλοι την ανάγκη να αποδείξουμε κατά κάποιο τρόπο την αξία μας, δείχνοντας στον άλλο/η τι έχασε. Στην περίπτωση της Diana ήθελε να εκδικηθεί τον Κάρολο και να δείξει στον κόσμο ποια πραγματικά ήταν. Και τα κατάφερε τουλάχιστον κατά το ήμισυ. Αποφάσισε όχι μόνο να πάει στο party αλλά να φορέσει και ένα φόρεμα το οποίο ήξερε ότι θα γινόταν αφορμή για δεκάδες πρωτοσέλιδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Style
42 / position1: 436 / position2: 699
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb