ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Μετακομίζεις; Έτσι θα μεταφέρεις τα φυτά σου με ασφάλεια χωρίς να καταστραφούν

Πως να μετακομίσεις χωρίς να χρειαστεί να θυσιάσεις κάποιο από τα αγαπημένα σου φυτά
Γράφει η MATINA KONTOY
Μετακομίζεις; Έτσι θα μεταφέρεις τα φυτά σου με ασφάλεια χωρίς να καταστραφούν
Φωτ. αρχείου / envato

Αν ετοιμάζεται να μετακομίσεις, σίγουρα έχεις ήδη δεκάδες πράγματα τα οποία σε προβληματίζουν. Ανάμεσα τους, φυσικά, είναι και το ερώτημα πως θα μεταφέρεις τ’ αγαπημένα σου φυτά. Για αυτό συλλέξαμε τις καλύτερες συμβουλές από τους ειδικούς, για να μεταφέρεις εύκολα όλα σου τα φυτά στο νέο σου σπίτι χωρίς να ταλαιπωρηθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριν τη μετακόμιση

Το πρώτο βήμα είναι να επικοινωνήσεις με τη μεταφορική εταιρία που επέλεξες και να τους ενημερώσεις πως έχεις στην κατοχή σου έναν συγκεκριμένο αριθμό φυτών, τα οποία απαιτούν τη δέουσα προσοχή.
Αυτό θα τους δώσει τη δυνατότητα να είναι προετοιμασμένοι και ενδεχομένως να φέρουν μαζί τους ειδικό εξοπλισμό. Έπειτα είναι σημαντικό να ελέγξεις τα φυτά σου. Σε περίπτωση που έχεις κάποιο γέρικο ή άρρωστο φυτό, δεν αξίζει ο κόπος της μετακόμισης και η καλύτερη απόφαση είναι να το αφήσεις πίσω.

Επίσης, φρόντισε να μην ποτίσεις τα φυτά σου δύο με τρεις μέρες πριν τη μετακόμιση ώστε να είναι πιο ελαφριά, πιο σταθερά και να μην υπάρξει διαρροή ή λάσπες.

Την ημέρα της μετακόμισης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ημέρα της μεταφοράς, φρόντισε αρχικά να αφαιρέσεις τα φυτά που έχουν κασπώ, ώστε να είναι πιο εύκολη η μεταφορά και τύλιξέ τα ξεχωριστά από τα φυτά, για να μη σπάσουν.

Τα μικρά φυτά μπορείς να τα βάλεις σε κιβώτια με τρύπες και αφού τα τυλίξεις με εφημερίδες. Όσο για τα μεγαλύτερα φυτά, τοποθέτησε μια σακούλα στο πάνω μέρος και τύλιξε τη με ταινία γύρω από τη γλάστρα, όπως κάνουμε τον χειμώνα για να τα προστατεύσουμε από το κρύο.

Για τη μετακόμιση μεγάλων και ψηλών φυτών μπορείς να χρησιμοποιήσεις σακούλες κοστουμιών τις οποίες θα δέσεις με σπάγκο ή κορδόνι στη βάση του φυτού.

 

 

Μόλις τα μεταφέρεις στο νέο σπίτι

Αφού μπεις στο νέο σου σπίτι, τα φυτά εσωτερικού χώρου πρέπει ν’ αποτελέσουν την απόλυτη προτεραιότητα σου. Βγάλτα από τα κιβώτια και τις σακούλες το συντομότερο δυνατό. Έπειτα τοποθέτησέ τα σε ένα μέρος με μέτριο φως χωρίς απευθείας επαφή με τον ήλιο αλλά με φυσιολογικά επίπεδα υγρασίας.
Άφησε τα στο ίδιο σημείο για μερικές ημέρες και μην τα ποτίσεις αμέσως. Δώσε τους όσο χρόνο χρειάζονται για να προσαρμοστούν στο καινούργιο σπίτι. Ναι, τα φυτά μας χρειάζονται - όπως κι εμείς - χρόνο για να προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον. Βοήθησε τα λοιπόν, να νιώσουν… σαν το σπίτι τους!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Style
9 / position1: 40 / position2: 760
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb