3 Λόγοι για να Φορέσετε Εσπαντρίγιες


3 Λόγοι για να Φορέσετε Εσπαντρίγιες

Οι εσπαντρίγιες αποτελούν αδιαμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα παπούτσια που προσαρμόζονται σχεδόν σε όλες τις εποχές. Κατασκευασμενες από σχοινί και ύφασμα έκαναν την εμφάνισή τους μετά τον 13ο αιώνα στην Χώρα των Βάσκων. Η λέξη εσπαντρίγιες προέρχεται από το καταλανικό “esparto”. Το esparto αποτελεί ένα είδος χόρτου της εποχής που χρησιμοποιήθηκε μεταξύ άλλων για την ύφανση της σόλας αυτού του παπουτσιού. Το χόρτο χρησιμοποιούνταν επίσης για την πλέξη των καλαθιων και των σχοινιών. Αφου αναδείξαμε την διαχρονικότητα αυτού του μοναδικού παπουτσιού μπορούμε επίσης να τονίσουμε πως οι εσπαντρίγιες μπορούν να φορεθούν εξίσου από άνδρες και γυναίκες. Αυτό είναι και ένα από τα μεγαλύτερα ατού αυτού του είδους παπουτσιού που φοριέται όχι μόνο με καθημερινά ρούχα, αλλά και σε πιο ειδικές και επίσημες περιστάσεις.

Απίστευτη Άνεση

Δεν είναι τυχαίο πως οι εσπαντρίγιες φοριούνται σε καθημερινή βάση από εκατομμύρια ανθρώπους. Ο κυρίαρχος λόγος είναι η απίστευτη άνεση που χαρίζουν σε κάθε βήμα. Η σόλα που δημιουργείται από την πλέξη ψάθινου σχοινιού είναι υπεύθυνη για αυτό το αποτέλεσμα. 

Οι εσπαντρίγιες έχουν αλλάξει και προσαρμοστεί στη σημερινή εποχή και μόδα. Χωρίζονται σε διάφορα είδη όπως με κόψιμο στη γλώσσα, με γλώσσα που ξεχωρίζει, με άνοιγμα στα δάχτυλα σαν πέδιλο, αλλά και κλειστή στο μπροστινό μέρος. 

Επίσης, μπορείτε να βρείτε εσπαντρίγιες με κορδόνια ή χωρίς, ακόμη και με αγκράφες ή λάστιχο στο δέσιμο. Αυτή η ποικιλομορφία χαρίζει την άνεση γιατί μπορεί να προσαρμοστεί στο δικό σας πόδι.

Ελαφρύ Τακούνι 

Ένα ακόμη καταπληκτικό χαρακτηριστικό αυτού του στυλ παπουτσιού αποτελεί το ελαφρύ τακούνι. Παρά τον όγκο που μπορεί κάποιες από τις εσπαντρίγιες να διαθέτουν, η σόλα είναι πολύ ελαφριά. Αυτό συμβαίνει γιατί κατασκευάζεται από την πλέξη του ψάθινου σχοινιού. Αυτό το χαρακτηριστικό κάνει το παπούτσι ελαφρύ, άνετο και σταθερό. 

Συνημμένο:

Μπορεί σε παλαιότερες εποχές το τακούνι να μην υπήρχε σε αυτό το είδος παπουτσιού και η εσπαντρίγια να θεωρούνταν ένα από τα πιο καθημερινά παπούτσια, αλλά σήμερα δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Το γεγονός ότι υπάρχουν τόσα είδη εσπαντρίγιας κάνει ακόμη ευκολότερο το να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει. Στο epapoutsia.gr θα βρείτε της μόδας εσπαντρίγιες για άθε γούστα, σε μία απίστευτα μεγάλη συλλογή από πολλές διαφορετικές μάρκες παπουτσιών, χρωμάτων αλλά και διαφορετικών ειδών εσπαντρίγιας. 

Σταθερό Πάτημα 

Ακόμη ένας λόγος για να επιλέξετε εσπαντρίγιες είναι το σταθερό πάτημα του παπουτσιού σε κάθε σας βήμα. Παρά το γεγονός πως μπορεί να έχουν τακούνι, το παπούτσι πατάει ολόκληρο στο έδαφος και ως αποτέλεσμα δεν σας κουράζει γιατί το βάρος κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του παπουτσιού. 

Επίσης, είναι πολύ θετικό πως στις γυναικείες εσπαντρίγιες το τακούνι είναι ελαφρύ. Σε κάθε περίπτωση, το σταθερό πάτημα σας χαρίζει άνεση και μπορείτε να τα φοράτε όλη μέρα. Το στυλ τους είναι απίστευτα κομψό και μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε προσωπικότητα. 

Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχουν τόσα πολλά είδη, σχήματα και σχέδια, που δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
7 / position1: 1135 / position2: 1939
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb