Κορυφαίοι προορισμοί το καλοκαίρι για ζευγάρια στην Ελλάδα


Κορυφαίοι προορισμοί το καλοκαίρι για ζευγάρια στην Ελλάδα

Το καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι μια μοναδική εμπειρία, και οι επιλογές για ζευγάρια είναι αμέτρητες.Η χώρα μας προσφέρει πληθώρα ρομαντικών προορισμών, ιδανικών για ζευγάρια που αναζητούν αξέχαστες στιγμές. Όμορφα νησιά με καταγάλανες παραλίες, γραφικά χωριά, εξαιρετική διασκέδαση και υπέροχη διαμονή που προσφέρουν τις ιδανικές συνθήκες για να απολαύσετε τις φετινές σας διακοπές για δύο. Εάν θέλετε να περάσετε ένα αξέχαστο καλοκαίρι με το ταίρι σας, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς από τους κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα για ζευγάρια:

Σαντορίνη

Το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, η μοναδική αρχιτεκτονική και η πολυτέλεια των ξενοδοχείων κάνουν τη Σαντορίνη ιδανική επιλογή για ζευγάρια. Απολαύστε ρομαντικούς περιπάτους στα στενά και τις πλατείες των χωριών, γευτείτε τοπικές νοστιμιές με φόντο το διάσημο σε όλο τον κόσμο ηλιοβασίλεμα της Οίας, χαθείτε αγκαλιά με το ταίρι σας στην μοναδική θέα της εκπληκτικής καλντέρας, κάνετε ηλιοθεραπεία στις μοναδικές παραλίες του, όπως η Καμάρι και η Περίσσα, και τέλος πάρτε μέρος σε ξεναγήσεις στα ποικίλα οινοποιεία του νησιού και δοκιμάστε τοπικά κρασιά συνοδευόμενα από τους κατάλληλους μεζέδες . Το γραφικό νησί της Σαντορίνης είναι γνωστό για τα μοναδικά ηλιοβασιλέματα, τα λευκά κυκλαδίτικα σπίτια και τις εκπληκτικές παραλίες. Είναι ιδανικός προορισμός για ρομαντικούς περίπατους στα στενά και τις αμφιθεατρικές πόλεις, καθώς και για ηλιοθεραπεία στις μοναδικές παραλίες του, όπως η Καμάρι και η Περίσσα. Μια εμπειρία που θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστη! Το κόστος για μετάβαση με πλοίο μετ’ επιστροφής στο νησί της Σαντορίνης ενδεικτικά ξεκινάει από 116€ για μια οικονομική θέση, η διαμονή για 7 βράδια σε ξενοδοχείο μεσαίας κατηγορίας κοστίζει 560€, ενώ το ποσό για γεύματα και διασκέδαση ανέρχεται στα 500€ με 600€ το άτομο.

Μύκονος

Γνωστή για την ζωντανή νυχτερινή ζωή της και τις υπέροχες παραλίες της, η Μύκονος προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στα ζευγάρια. Ρομαντικά εστιατόρια υψηλών προδιαγραφών με θέα στο Αιγαίο, κομψά beach bars, εντυπωσιακές παραλίες όπως η Ψαρού και η Ελιά, boutique ξενοδοχεία και πολυτελή καταλύματα χαρακτηρίζουν το νησί της Μυκόνου που φημίζεται για το lifestyle της. Το κόστος διαμονής για μία εβδομάδα ανέρχεται στα 1000€, η μετάβαση ξεκινάει από 104€, και το κόστος για διατροφή, δραστηριότητες και διασκέδαση φτάνει τα 650€ το λιγότερο.

Ρόδος

Η Ρόδος, με την πλούσια ιστορία της και τα μοναδικά τοπία, αποτελεί προορισμό ιδιαίτερης ομορφιάς, ειδικά όταν αναφερόμαστε στο τοπίο που σας κάνει να χάνεστε στο χρόνο με το που πατάτε το πόδι σας εκεί. Ανακαλύψτε το ιστορικό κέντρο και επισκεφτείτε τα εκπληκτικά μουσεία. Οι ρομαντικές βόλτες στα γραφικά λιθόστρωτα καλντερίμια της Παλιάς Πόλης συνδυάζονται με τον μαγευτικό μεσαιωνικό φρούριο του Παλατιού των Ιπποτών, προσφέροντας μια μοναδική ατμόσφαιρα που θα λατρέψετε να ανακαλύπτετε μαζί. Οι πανέμορφες παραλίες της νήσου, όπως η Άγιος Παύλος και η Λίνδος, είναι ιδανικές για ρομαντικές βουτιές και ηλιοθεραπεία. Μεσαιωνικά κάστρα, γραφικά λιμάνια, πανέμορφες παραλίες και πλακόστρωτα σοκάκια. Ποιό νησί θα μπορούσε να είναι πιο ρομαντικό από το Νησί των Ιπποτών;

Ιδανικό για ζευγάρια που ψάχνουν κάτι διαφορετικό από το ύφος των Κυκλάδων αλλά εξίσου εξαιρετικό με αέρα από άλλες εποχές. Το κόστος των ακτοπλοϊκών για Ρόδο ξεκινάει 116€ για μια οικονομική θέση με επιστροφή. Η διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο ξενοδοχείου είναι περίπου 530€ για 7 βράδια, ενώ το φαγητό μαζί με τυχόν δραστηριότητες είναι 420€ το άτομο.

Νάξος

Αν αναζητάτε έναν πιο ήρεμο και χαλαρό προορισμό, η Νάξος είναι η ιδανική επιλογή. Το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων προσφέρει εκπληκτικές παραλίες, όπως οι Αγιος Προκόπιος και η Άγιος Γεώργιος, αλλά και γραφικά ρομαντικά χωριά με παραδοσιακή αρχιτεκτονική που θα σας μαγέψουν. Μπορείτε να εξερευνήσετε τους αρχαιολογικούς χώρους και να απολαύσετε τοπικά νησιώτικα φαγητά σε παραδοσιακές ταβέρνες δίπλα στη θάλασσα με χαμηλή μουσική. Το κόστος για μια εβδομάδα στη Νάξο, συμπεριλαμβανομένων της διαμονής, των γευμάτων και των εκδρομών, ανέρχεται περίπου στα 1500-1800 ευρώ. Το κόστος για μετάβαση με πλοίο μετ’ επιστροφής στο νησί ενδεικτικά ξεκινάει από 103€ το άτομο για μια οικονομική θέση, η διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο σε ξενοδοχείο μεσαίας κατηγορίας για 7 νύχτες κοστίζει 627€, ενώ η τιμή για γεύματα και διασκέδαση ανέρχεται στα 460€ το άτομο.

Κέρκυρα

Η Κέρκυρα είναι μια ακόμα εξαιρετική επιλογή για ζευγάρια που αναζητούν ρομαντικές διακοπές. Με τον πανέμορφο βενετσιάνικο πολιτισμό της, τα καταγάλανα νερά και τις φανταστικές παραλίες, προσφέρει μοναδικές εμπειρίες που σίγουρα θα προαχθούν στην μνήμη σας. Η παλιά πόλη της Κέρκυρας είναι απλά μαγική για ρομαντικούς περιπάτους και δείπνα σε υπαίθρια εστιατόρια. Κρουαζιέρα στο ηλιοβασίλεμα με κοκτέιλ, θαλάσσια σπορ και αλεξίπτωτο πλαγιάς για δύο, γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων και ζωντανή τζαζ μουσική στο Παλαιό Φρούριο! Ρομαντική περιπέτεια για δύο οι διακοπές στην Κέρκυρα. Το κόστος διαμονής σε διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου ανέρχεται στα 655€ για μια εβδομάδα στην Κέρκυρα, τα γεύματα μαζί με δραστηριότητες ενδεικτικά στοιχίζουν 650€ το άτομο, ενώ το κόστος μετάβασης από Ηγουμενίτσα με επιστροφή ενδεικτικά ξεκινάει από 15,80€ το άτομο.

Γενικά όσον αφορά τη διαμονή, τα νησιά αυτά προσφέρουν μια ευρεία γκάμα καταλυμάτων, από πολυτελή ξενοδοχεία με ιδιωτικές πισίνες και εξωτικές βίλες μέχρι πιο οικονομικά ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα διαμερίσματα. Όσον αφορά τα γεύματα, μπορείτε να δοκιμάσετε παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις σε μικρές ταβέρνες μακριά από τις κατεξοχήν τουριστικές επιλογές, όπου τα πιάτα είναι νόστιμα και πιο οικονομικά. Φυσικά, υπάρχουν επίσης πολυτελή εστιατόρια που προσφέρουν εκλεκτές γαστρονομικές εμπειρίες σε περίπτωση που το προτιμάτε.

Συνολικά, για μια εβδομάδα στους παραπάνω προορισμούς, το κόστος ανά ζευγάρι μπορεί να κυμανθεί από 1500 έως 3000 ευρώ, ανάλογα με τις επιλογές σας σε διαμονή, φαγητό και διασκέδαση. Φυσικά, αυτά είναι ενδεικτικά ποσά και μπορείτε να προσαρμόσετε τον προϋπολογισμό σας ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Συνοψίζοντας, η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει μια πολυμορφία ρομαντικών προορισμών για ζευγάρια. Από την Σαντορίνη με τα μοναδικά ηλιοβασιλέματα μέχρι τη Ρόδο με τον ιστορικό και παραδοσιακό της χαρακτήρα, κάθε ζευγάρι θα βρει τον ιδανικό προορισμό για να ζήσει αξέχαστες και ρομαντικές στιγμές. Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να ανακαλύψετε νέους προορισμούς αλλά και το αγαπημένο άλλο σας μισό.

Οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων προέρχονται από το ferryroute.com. Οι τιμές για διαμονή από τις πλατφόρμες gr.kayak.com και trivago.gr. Οι τιμές που αναφέρουμε ήταν δημοσιευμένες στις ιστοσελίδες στις 3 Αυγούστου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
5 / position1: 3154 / position2: 5784
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb