SKIN CARE

Έχεις «strawberry legs»; Δες πώς θα τα ξεφορτωθείς για πάντα

Βήμα βήμα η διαδικασία για να αποκτήσεις λεία και απαλά πόδια!
Γράφει η MATINA KONTOY
Έχεις «strawberry legs»; Δες πώς θα τα ξεφορτωθείς για πάντα
collage

Έχεις παρατηρήσει μικρά σκούρα/κόκκινα σημαδάκια στα πόδια σου μετά το ξύρισμα, εκεί που ήταν οι τρίχες σου; Η «πάθηση», η οποία πήρε το παρατσούκλι της λόγω της ομοιότητάς της με τις φράουλες, είναι στην πραγματικότητα εξαιρετικά συχνή. Οι κουκίδες είναι φυσικές, αλλά, δεν είναι επιβλαβείς ή επώδυνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι είναι τα strawberry legs;

Όταν μετά το ξύρισμα των ποδιών ένας θύλακας της τρίχας ή ένας φραγμένος πόρος εκτίθεται στον αέρα, οξειδώνεται και σκουραίνει. Έτσι εμφανίζονται τα strawberry legs. Οι διευρυμένοι πόροι περιέχουν ένα παγιδευμένο μείγμα από λιπαρότητα, βακτήρια και νεκρά κύτταρα.

Τι προκαλεί τα strawberry legs;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές συνθήκες που μπορούν να προκαλέσουν τα strawberry legs μερικές από τις οποίες μπορεί να επικαλύπτονται μεταξύ τους.

  • Ξύρισμα: Ειδικά το ακατάλληλο ξύρισμα με παλιά ξυραφάκια ή χωρίς αφρό ξυρίσματος. Το ξύρισμα μπορεί επίσης να οδηγήσει σε τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα.
  • Θυλακίτιδα: Εμφανίζεται όταν ο θύλακας της τρίχας μολύνεται καθώς μένει ανοιχτός μετά το ξύρισμα ή την αποτρίχωση και εμφανίζει φλεγμονή.
  • Υπερβολικά ξηρό δέρμα: Επιδεινώνει τα strawberry legs λόγω του ερεθισμού μετά το ξύρισμα.

Πώς να απαλλαγείς από τα strawberry legs;

Ανάλογα με την αιτία και τη σοβαρότητα, τα strawberry legs μπορούν να αντιμετωπιστούν είτε στο σπίτι είτε από επαγγελματία (π.χ. αποτρίχωση με laser).

Εφόσον έχεις επιλέξεις το ξύρισμα σαν μέθοδο αποτρίχωσης, είναι σημαντικό να μάθεις πως να το κάνεις σωστά για να λειτουργεί υπέρ σου:

Προετοιμασία της επιδερμίδας

Η απαλή απολέπιση του δέρματος θα βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης των strawberry legs, καθώς και στην πρόληψη των τριχών που μεγαλώνουν προς τα μέσα, διότι το scrub δίνει στις νέες τρίχες την ευκαιρία να διαπεράσουν την επιφάνεια του δέρματος πιο εύκολα. Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα προϊόν με σαλικυλικό ή γλυκολικό οξύ.

Σωστή διαδικασία ξυρίσματος

Κάθε φορά που θέλεις να ξυριστείς, να χρησιμοποιείς καινούριο ξυραφάκι με τις κατάλληλες λεπίδες, ανάλογα με τις ανάγκες σου και απαλή κεφαλή που να ακολουθεί το σχήμα του ποδιού. Έτσι γλιτώνεις και τις μολύνσεις από ενδεχόμενα κοψίματα.

Ακόμα όμως και αν είναι καινούριο, φρόντισε να απολυμαίνεις το ξυραφάκι με κάποιο αντισηπτικό και να το στεγνώνεις προσεκτικά.

Οι ειδικοί προτείνουν να χρησιμοποιούμε πάντα αφρό ή κρέμα ξυρίσματος, για να είναι η επιδερμίδα όσο γίνεται πιο απαλή και να ξυριζόμαστε προς την κατεύθυνση της τριχοφυΐας.

* Εναλλακτικά υπάρχει και η  λύση της αποτριχωτικής μηχανής, η οποία αφαιρεί τις τρίχες από τη ρίζα και δεν τραυματίζει το δέρμα όπως το ξυράφι.

Καθημερινή ενυδάτωση

Είναι απαραίτητο μετά το ξύρισμα, αλλά και μέχρι το επόμενο ξύρισμα να ενυδατώνεις την επιδερμίδα σου με μία κρέμα με ήπια συστατικά, που αναπληρώνει τη χαμένη υγρασία και βελτιώνει την εμφάνιση του δέρματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
14 / position1: 58 / position2: 392
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb