THINK

6+1 βιβλία από γυναίκες συγγραφείς που πρέπει να διαβάσεις αυτό το καλοκαίρι

Τα βιβλία που θα σου κάνουν παρέα στην παραλία
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
6+1 βιβλία από γυναίκες συγγραφείς που πρέπει να διαβάσεις αυτό το καλοκαίρι

Τα βιβλία που θα σου κάνουν παρέα στην παραλία ή στην αιώρα, και σίγουρα θα βρεις εστω ένα που θα σου ταιριάξει και θα σου αρέσει στην μικρή μας αλλά πολύτιμη λίστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς να αλλάξουμε τα πάντα - Ναοmi Klein

Η θερμοκρασία ανεβαίνει σε όλο τον κόσμο και προκαλεί πυρκαγιές, ξηρασίες, εξαφάνιση ζώων και σφοδρές καταιγίδες -η κλιματική αλλαγή είναι πραγματικότητα. Πώς φτάσαμε όμως σε αυτή την κατάσταση και τι μπορούμε να κάνουμε από εδώ και πέρα; Μπορούμε να βρούμε τρόπους να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας και ταυτόχρονα να κάνουμε πιο δίκαιη και ισότιμη τη ζωή όλων των ανθρώπων που ζουν σε αυτόν;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τελειώνει με μας -  Colleen Hoover

Κάποιες φορές αυτός που σε αγαπάει περισσότερο είναι και αυτός που σε πληγώνει περισσότερο. Η ζωή δεν ήταν εύκολη για τη Λίλι, όμως αυτό δεν την εμπόδισε να δουλέψει σκληρά για να εκπληρώσει όλα όσα ονειρευόταν.

Πράγματα που σκέφτεται η παρθένος Μαρία καπνίζοντας κρυφά στο μπάνιο - Αλεξάνδρα Κ.

Γυναίκες που παρατηρούν άνδρες, γυναίκες που παρατηρούν γυναίκες, παιδιά που παρατηρούν άνδρες και γυναίκες να παίζουν ένα άνισο παιχνίδι. Είκοσι ιστορίες για καλές μαθήτριες, σκυμμένες πάντα πάνω από μια λάθος εξίσωση.

Το βιβλιοπωλείο των μικρών θαυμάτων - Monica Gutierrez

Μπορεί ένα μικρό λονδρέζικο βιβλιοπωλείο να σου αλλάξει τη ζωή;
Η νεαρή αρχαιολόγος Άγκνες Μαρτί μετακομίζει από τη Βαρκελώνη στο Λονδίνο ψάχνοντας δουλειά. Λίγο αφότου φτάσει στην πόλη, ενώ περπατάει στο Τεμπλ, μια ξαφνική νεροποντή την αναγκάζει να αναζητήσει καταφύγιο στο Moonlight Books, ένα πολύ ξεχωριστό βιβλιοπωλείο.

Τα υλικά του χρόνου - Μαργαρίτα Μαντά 

Καταγραφές έχουμε πολλές και συνεχώς από πολλούς, και ευτυχώς - για να θυμόμαστε όσα σβήνουν με τον χρόνο, τις λεπτομέρειες, τους τόπους, τα βιώματα.
Όμως η επιστροφή στην "αθωότητα" της Μαργαρίτας Μαντά αίρεται από το μερικό στο γενικό, από το βίωμα στην τέχνη του λόγου, από την προσωπική ανάμνηση στη μικροϊστορία. Είναι ένα πανηγύρι των αισθήσεων και συνάμα ένας αναστοχασμός κινηματογραφικής μαστοριάς.

Πανέξυπνα πλάσματα - Shelby Van Pelt

Ένα βιβλίο για την απίθανη φιλία μιας γυναίκας με ένα γιγάντιο χταπόδι του Ειρηνικού που διαμένει απρόθυμα στο τοπικό ενυδρείο – και για τις αλήθειες που τελικά ανακαλύπτει για την εξαφάνιση του γιου της πριν από τριάντα χρόνια.

Σωματίδια - Mατίνα Αποστόλου

Κάποτε οι επιστήμονες θα ανακαλύψουν τα σωματίδια που εκπέμπονται μεταξύ ανθρώπων που αγαπιούνται. Θα τους δώσουν μια πολύπλοκη ονομασία και θα γυρίσουν ικανοποιημένοι στα εργαστήριά τους. Στα σύννεφα θα συνεχίζουν να σκορπίζονται σκέψεις, λέξεις, φωνές και δάκρυα που δραπετεύουν από δωμάτια όπου άνθρωποι σταμάτησαν να αγαπιούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
16 / position1: 137 / position2: 770
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb