ENTERTAINMENT

Αυτές οι ταινίες «εξυμνούν» τη γυναικεία φιλία

5 ταινίες για την Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
Αυτές οι ταινίες «εξυμνούν» τη γυναικεία φιλία
Mystic Pizza Scene

Στις 30 Ιουλίου τιμάμε την Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας. Η μέρα των ανθρώπων που μπορεί να μην έχουμε το ίδιο αίμα, αλλά είναι αυτοί που έχουμε επιλέξει για οικογένειά μας, χαιρόμαστε για τις χαρές και λυπόμαστε με τις λύπες τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η φιλία είναι μια σχέση που έχει απασχολήσει και τον κινηματογράφο. Έτσι, για σήμερα, θυμόμαστε πέντε γυναικείες φιλίες που μας προκάλεσαν συγκίνηση και γέλιο στη μεγάλη οθόνη.

Sisterhood of the Traveling Pants (2005)

Τέσσερα έφηβα κορίτσια, εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους, μοιράζονται μια φιλία από τη μέρα της γέννησής τους. Το καλοκαίρι που αναγκάζονται να περάσουν χωριστά βρίσκουν ένα "μαγικό" τζιν που χωράει σε όλες τους και το ταχυδρομούν η μία στην άλλη για να "γράψει" την ιστορία της κάθε μίας ξεχωριστά. 

Mystic Pizza (1988)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τρεις φίλες από ένα ψαροχώρι του Κονέκτικατ, μόλις τελείωσαν το σχολείο και δουλεύουν στο ξακουστό Mystic Pizza ως σερβιτόρες για να βγάλουν τα προς το ζην. Η ιστορία εκτυλίσσεται γύρω από τα ερωτικά τους, με την πρωταγωνίστρια Julia Roberts να ερωτεύεται ένα πλούσιο, λευκό αγόρι της πόλης.

Thelma & Louise (1991)

Η πασίγνωστη ταινία με τη Susan Sharandon και την Geena Davis ως κολλητές φίλες, η μία χαμηλών τόνων και η άλλη άγριο νιάτο, αποφασίζουν να φύγουν μαζί ταξίδι. Όταν όμως σκοτώνουν έναν άντρα, τα πράγματα περιπλέκονται ...

Now & Then (1995)

Τέσσερις φίλες από μικρά κορίτσια, μεγαλώνουν, αλλάζουν, απομακρύνονται, μέχρις ότου επισκεφτούν ξανά το δεντρόσπιτο της παιδικής τους ηλικίας και θυμηθούν το πιο αξέχαστο καλοκαίρι της ζωής τους.

Steel Magnolias (1989)

Μια ομάδα γυναικών από τον Αμερικάνικο Νότο, στέκεται η μία δίπλα στην άλλη ανάμεσα σε χαρές και λύπες της καθημερινότητας, συζητώντας σε ένα "σαλόνι ομορφιάς", σε μια από τις πιο γλυκιές ταινίες που θα σε κάνουν να κλάψεις και να γελάσεις μαζί. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
11 / position1: 450 / position2: 1012
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb