ΟΜΟΡΦΙΑ

Το αναπάντεχο συστατικό που θα σε βοηθήσει με το ηλιακό έγκαυμα

Χρησιμοποιείται στον χώρο της ομορφιάς
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Το αναπάντεχο συστατικό που θα σε βοηθήσει με το ηλιακό έγκαυμα
Allure/ Pinterest

Το καλοκαίρι είναι εδώ με τον καύσωνα να χτυπάει κόκκινο. Η πιθανότητα ηλιακού εγκαύματος είναι πολύ μεγάλη και μπορεί να σε βοηθήσει κάτι που δεν το περίμενες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αναπάντεχο συστατικό που θα σε βοηθήσει με το ηλιακό έγκαυμα

Ακόμη και όταν φοράς αντηλιακό, είναι πιθανό να πάθεις ηλιακό έγκαυμα. Μπορεί να έχεις εφαρμόσει πολύ λίγο, ή να μην το έχεις ανανεώσει. Όπως και να έχει, οι γιατροί συνιστούν να είμαστε μακριά από τον ήλιο όσο περισσότερο γίνεται.

Εκτός από το πρήξιμο, την ερυθρότητα και τις φουσκάλες που συνοδεύουν το ηλιακό έγκαυμα, η επιδερμίδα ξεραίνεται. Έχουν δοκιμάσει ορισμένοι ένα συστατικό που δεν περιμέναμε. Πρόκειται για το λάδι καρύδας, που έχει πολλές χρήσεις ήδη ως προϊόν ομορφιάς. Το λάδι καρύδας, οφελεί την επιδερμίδα, γιατί είναι αντιφλεγμονώδες και ενυδατικό. Έτσι, ανακουφίζει τον πόνο και την ξηρότητα που συνοδεύει ένα ηλιακό έγκαυμα. Στην ουσία παγιδεύει την υγρασία στο δέρμα.

Δυστυχώς, όμως, αυτό σημαίνει επίσης ότι μπορεί να παγιδεύσει θερμότητα στο δέρμα, επιδεινώνοντας τις επιπτώσεις ενός ηλιακού εγκαύματος. Αυτό σημαίνει ότι αν και σε βοηθά, πρέπει να το χρησιμοποιήσεις με τον σωστό τρόπο. Οι ειδικοί προτείνουν να περιμένουμε. 

Επειδή το έγκαυμα εμφανίζεται, ουσιαστικά, μερικές ώρες μετά την έκθεση στον ήλιο, στην αρχή το δέρμα είναι θερμό και ευαίσθητο. Οπότε, στην αρχή, είναι καλύτερο να βάλεις κάτι δροσιστικό στην περιοχή. Όταν το δέρμα κρυώσει μετά από ώρες και αρχίσει να ξεφλουδίζει, τότε είναι καλύτερα να προσθέσεις λίγο λάδι καρύδας, ώστε να σε βοηθήσει με την ξηρότητα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb