ENTERTAINMENT

Η περίεργη συνήθεια που είχε η Jackie Kennedy με τα παπούτσια της

Η προσωπική βοηθός της αποκάλυψε το μυστικό που είχε
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
Η περίεργη συνήθεια που είχε η Jackie Kennedy με τα παπούτσια της
Collage

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Jacqueline Bouvier Kennedy Onassis ήταν style icon της εποχής της. Είχε, όμως, ένα ιδιαίτεορ μυστικό, το οποίο ήρθε στο φως μόνο με τη δημοσίευση των απομνημονευμάτων της πρώην βοηθού της, Jackie's Girl: My Life with the Kennedy Family.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Kathy McKeon υπηρέτησε ως βοηθός της Jackie από το 1964 έως το 1977 (δύο χρόνια αφότου η Jackie έμεινε χήρα για δεύτερη φορά, έχοντας ξαναπαντρευτεί με τον Αριστοτέλη Ωνάση το 1968). «Δεν μπορούσα να ξέρω… λίγες μέρες μετά τη νέα μου δουλειά, πόσο καλά θα παρασυρόμουν από την πιο βασιλική οικογένεια των αμερικανικών οικογενειών», γράφει η McKeon στον πρόλογό της, και αυτό περιελάμβανε να γνωρίσω ένα πολύ οικείο γεγονός για την κυρία Kennedy - Onassis: το ένα πόδι της κομψής καλλονής ήταν ένα τέταρτο της ίντσας πιο κοντό από το άλλο. Αυτό το ελάχιστα γνωστό γεγονός δε φάνηκε να ενοχλεί τον John F. Kennedy, ο οποίος της είπε κάποτε ότι έμοιαζε «ακαταμάχητη» με το ροζ κοστούμι που φορούσε την ημέρα πριν πεθάνει. Αυτό ήταν το τελευταίο πράγμα που είπε ο JFK στην Jackie πριν πεθάνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν είχα ξαναδεί τέτοια εκθαμβωτική συλλογή παπουτσιών! Μπότες λονδρέζικου στυλ, γοβάκια σε κάθε χρώμα, πεντακάθαρα αθλητικά παπούτσια για πρωινά τζόκινγκ γύρω από τη λίμνη»,  έγραψε η McKeon. Αλλά αυτό που την ενθουσίασε περισσότερο από την ποικιλία των παπουτσιών ήταν ο τρόπος που όλα τα παπούτσια ήταν ίδια με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Ένα παπούτσι σε κάθε ζευγάρι είχε ανύψωση 1/4 της ίντσας στερεωμένη στη φτέρνα του, «προφανώς… για να αντισταθμίσει το ότι το ένα πόδι ήταν ελαφρώς πιο κοντό από το άλλο».

Για να καταλάβεις την προσοχή της Jackie στη λεπτομέρεια σκέψου το εξής:1/4 της ίντσας είναι περίπου το μέγεθος μιας γόμας μολυβιού. Αυτή η ίδια προσοχή στη λεπτομέρεια συνέβαλε στην περίφημη κομψή ανακαίνιση του Λευκού Οίκου από την Τζάκι, καθώς και στη σχολαστική επεξεργασία του σεναρίου για την εθνική τηλεοπτική περιοδεία της στην ανακαίνιση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου του 1962 και συγκέντρωσε συνολικά 80 εκατομμύρια θεατές. Αυτό είναι μόνο μέρος της απίστευτης ιστορίας της διακόσμησης του Λευκού Οίκου από την Jackie. Πολλές από τις αλλαγές της κατά τη διάρκεια του εκτεταμένου έργου αποκατάστασης του Λευκού Οίκου στις αρχές της δεκαετίας του 1960 έχουν διαρκέσει ως σήμερα.

Αλλά αυτό που πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να μη γνωρίζουν, ακόμη και μετά την ανάγνωση των απομνημονευμάτων της McKeon, είναι ότι η Jackie άντλησε την έμπνευσή της για αυτό το style-hack από κανέναν άλλον από τον σύζυγό της, John "Jack" F. Kennedy. Το 1955, δύο χρόνια μετά τον γάμο τους, ο J.F. είδε τη Δρ Janet Travell για τον σχεδόν εξουθενωτικό πόνο στην πλάτη του. Η Δρ Travell ανακάλυψε ότι το αριστερό πόδι του ήταν πιο κοντό από το δεξί και έτσι έκανε ανύψωση φτέρνας για όλα τα αριστερά παπούτσια του J.F. για να αντισταθμίσει. Η ιδέα για την ανίψωση στα παπούτσια μάλλον πάρθηκε από αυτό το περιστατικό, εάν η Δρ. Travell ήταν η κατασκευαστής των επιθεμάτων της Jackie δεν είναι γνωστό αυτή τη στιγμή, και η Dr. Travell πέθανε το 1997 σε ηλικία 95 ετών. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
6 / position1: 149 / position2: 1150
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb