ΟΜΟΡΦΙΑ

Τι είναι τα BHA και πώς μπορείς να τα βάλεις στη ρουτίνα περιποίησής σου

Γιατί τα χρειάζεσαι;
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Τι είναι τα BHA και πώς μπορείς να τα βάλεις στη ρουτίνα περιποίησής σου

Τα βήτα υδροξυοξέα (BHA) μπορεί να έχει τύχει να τα έχεις ακούσει αρκετές φορές. Τα χρησιμοποιείς, όμως και στην καθημερινή σου ρουτίνα;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γιατί να βάλεις τα BHA στην καθημερινότητά σου

Έχουμε μιλήσει αρκετά για τα οφέλη των ενεργών συστατικών. Τα BHA είναι γνωστά στις beauty lovers. Πρόκειται για τα Β Υδροξυοξέα, τα οποία χρησιμοποιούνται τόσο στην ανάπλαση της επιδερμίδας, αλλά και στην καταπολέμηση της ακμής. Σύμφωνα με τον δερματολόγο Orit Markowitz, M.D., είπε στον Byrdie: «Είναι λιποδιαλυτά, επομένως προτιμώνται συχνότερα για κανονικό έως λιπαρό δέρμα που έχει διευρυμένους πόρους». Ένα από τα πιο γνωστά, μάλιστα, είναι το σαλικυλικό οξύ. Τα προϊόντα skincare που υπάρχουν στο εμπόριο, ολοένα και αυξάνονται. 

Έχουν αρκετά κοινά και με τα AHA (τα γνωστά Άλφα Υδροξυοξέα)/ Ωστόσο, τα BHA, είναι γνωστά για τις απολεπιστικές τους ιδιότητες. Αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα, και δίνουν την ευκαιρία στην εξωτερική στοιβάδα του δέρματος να ανανεωθεί. 

Τι οφέλη προσφέρουν στην επιδερμίδα τα BHA

Όπως αναφέρουμε και παραπάνω, είναι πολύ σημαντικά στην αντιμετώπιση της ακμής. Επιπλέον, λόγω της απολέπισης και της ανανέωσης των κυττάρων, είναι ιδανικά και για την αντιγήρανση. Υπάρχουν αρκετά προϊόντα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, από λοσιόν, μέχρι serums και κρέμες. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάς την αντηλιακή προστασία γιατί ενδέχεται να προκαλέσουν ευαισθησία στο δέρμα σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb