ΚΑΡΙΕΡΑ

Ποιο είναι το κόλπο που θα απογειώσει την παραγωγικότητά σου

Οι ειδικοί εξετάζουν πώς να αξιοποιήσεις στο έπακρο την «τρομακτική ώρα»
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
Ποιο είναι το κόλπο που θα απογειώσει την παραγωγικότητά σου
Pexels

Οι αναβλητικοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι μερικές φορές μια λίστα υποχρεώσεων δεν είναι αρκετή για να σε βγάλει από μια ύφεση. Εάν είσαι πραγματικά αφοσιωμένη στην τέχνη της αναβολής πραγμάτων, θα καταλήξεις να κάνεις όλα τα μικρά, εύκολα προτζεκτ στη λίστα για να αποφύγεις να ολοκληρώσεις αυτά που σε βαραίνουν πραγματικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκεί μπαίνει η έννοια της «scary time». Η ιδέα προήλθε από ένα βίντεο του TikTok που κοινοποιήθηκε από τη χρήστη @classiclaur, στο οποίο εξήγησε ότι άρχισε να ρυθμίζει ένα χρονόμετρο για μία ώρα και στη συνέχεια χρησιμοποιεί αυτά τα 60 λεπτά της ημέρας για να κάνει τα πράγματα που «απέφευγε» μέχρι τώρα (εξ ου και το «τρομακτικό» κομμάτι).

Απομακρύνοντας τον εαυτό σου από περισπασμούς και δίνοντας του μια περιορισμένη χρονική περίοδο για να αντιμετωπίσει σωστά αυτές τις πιο δύσκολες, πιο βαριές εργασίες, το σκεπτικό είναι ότι όχι μόνο μπορείς να κάνεις τα πράγματα πιο γρήγορα, αλλά και να σταματήσεις αυτό το αίσθημα άγχους που διαπερνά την υπόλοιπη ημέρα σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το να «τρομάζεις» τον εαυτό σου στην παραγωγικότητα μπορεί να φαίνεται σαν μια ελαφρώς ακραία προσέγγιση και αυτό το πλαίσιο δε θα λειτουργήσει για όλους, ειδικά αν η αυξημένη πίεση τείνει να σε αγχώσει αντί να σε ωθήσει μπρστά. «Προτιμώ να σκέφτομαι το «Eating the Frog», εξηγεί η Κλόε Μπρόδεριτζ, θεραπεύτρια και συγγραφέας του The Anxiety Solution.

Το «Eating the Frog» είναι μια άλλη, παρόμοια τεχνική παραγωγικότητας, όπου αντιμετωπίζεις πρώτα το δύσκολο πράγμα «την πιο ενοχλητική, προκλητική ή βαρετή αλλά και σημαντική εργασία σου», προσθέτει η Brotheridge. «Με αυτόν τον τρόπο το βγάζεις από τη μέση το δύσκολο κομμάτι, νιώθεις περήφανη για τον εαυτό σου και οτιδήποτε άλλο στη λίστα υποχρεώσεων σου φαίνεται πιο εύκολο να το διαχειριστείς».

@classiclaur Gorgeous gorgeous girls do Scary Hour #scaryhour ♬ original sound - Laur

Να είσαι ρεαλίστρια για το τι μπορείς να πετύχεις

Μια ώρα πιθανώς δε θα είναι αρκετή για να διαβάσεις ένα ογκώδες κείμενο ή να ταξινομήσεις ένα excel, αλλά θα σου δώσει τον χρόνο να κάνεις μια αξιοπρεπή αρχή. Βεβαιώσου ότι είσαι ξεκάθαρη σχετικά με το τι είναι πιθανό να κάνεις στον διαθέσιμο χρόνο - διαφορετικά, μπορεί να απογοητευτείς.

Φτιάξε λίστα υποχρεώσεων

To-do list για σένα που σ' αρέσουν και τα bullets. Χώρισε τα σε μικρότερα, διαχειρίσιμα βήματα για να τα κάνεις λιγότερο δύσκολα τα πράγματα. Το να έχεις ένα σαφές σχέδιο θα σε βοηθήσει να οργανωθείς και να διαγράφεις τα tasks που έχεις διεκπεραιώσει.

Μην αποσπάσαι

Βάλε το κινητό στο αθόρυβο και απομάκρυνέ το από το οπτικό σου πεδίο. Ζήτα από τη φίλη συνάδελφο να μη σε αποσπάσει με κουτσομπολιά και κλείσε τη μουσική και τα χιλιάδες παράθυρα στο chrome. Είναι ώρα δουλειάς τώρα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
4 / position1: 344 / position2: 845
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb