SKIN CARE

Αν θέλεις να μαυρίσεις αυτό το καλοκαίρι, πρώτα διάβασε αυτό

Self tan, αντηλιακά και χρόνος παραμονής στον ήλιο
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Αν θέλεις να μαυρίσεις αυτό το καλοκαίρι, πρώτα διάβασε αυτό
@sttropeztangermany

Το καλοκαίρι είναι εδώ και σκεφτόμαστε παραλίες, μαύρισμα και βόλτες στην άμμο. Ωστόσο, το άμεσο μαύρισμα δεν είναι εφικτό και γι’ αυτό το self tan είναι καλή λύση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αυτομαύρισμα, είναι ιδανικό αν θέλεις να φορέσεις τα καλοκαιρινά σου και να μην φαίνεσαι πολύ λευκή. Το μπρονζέ δέρμα, φαίνεται πολύ καλοκαιρινό. Επειδή δεν είναι καθόλου εύκολο ούτε καλό για την υγεία να κάτσεις άπειρες ώρες στον ήλιο, μπορείς να το δοκιμάσεις. 

Σε τι διαφέρει το αυτομαύρισμα από το μαύρισμα στον ήλιο

Η μελανίνη είναι ο φυσικός αμυντικός μηχανισμός του οργανισμού ενάντια στα ηλιακά εγκαύματα. Όσο περισσότερη μελανίνη παράγει το σώμα, τόσο πιο σκούρο γίνεται το δέρμα. Τα self tans, διαφημίζονται ως μια ασφαλής εναλλακτική λύση για το σολάριουμ ή την έκθεση στον ήλιο. Τα προϊόντα αυτά, μπορούν να πετύχουν μια ζεστή, ηλιόλουστη λάμψη χωρίς να εκτίθεσαι στις ακτίνες UVA και UVB για ώρες. Ωστόσο, δεν προκαλούν ως μαγικό τρόπο το σώμα μας να παράγει περισσότερη μελανίνη.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LELANI LOOTS | FITNESS | TRAVEL | CONTENT (@lelani_loots)

Σε αντίθεση με το παραδοσιακό μαύρισμα, τα προϊόντα αυτά, χρησιμοποιούν έναν χρωστικό παράγοντα που ονομάζεται διυδροξυακετόνη ή DHA. Όταν εφαρμόζονται τοπικά, λειτουργούν σαν “βαφή” και φαίνονται στο εξωτερικό στρώμα της επιδερμίδας. 

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείς κανονικά το αντηλιακό

Επειδή μαύρισες με το self tan, δε σημαίνει ότι πρέπει να ξεχάσεις το αντηλιακό σου. Πολλές φορές, το μαύρισμα μπορεί να σε παραπλάνεί και να θεωρείς ότι δεν χρειάζεσαι αντηλιακή προστασία. Αυτό δεν ισχύει σε καμμία περίπτωση, ούτε όταν πρόκειται για solarium, μαύρισμα στον ήλιο, αλλά ούτε και με το self tan. Το αντηλιακό σου προσφέρει προστασία από τις ακτίνες UV, ακόμα κι αν κάνεις βόλτες στην πόλη. Ο ήλιος είναι πάρα πολύ επικίνδυνος για την επιδερμίδα μας και δεν πρέπει να το αμελούμε με τίποτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb