ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Τα φυτά εσωτερικού χώρου που αρωματίζουν υπέροχα το σπίτι

Πώς θα σου φαινόταν αν μπορούσες να αντικαταστήσεις τα αποσμητικά χώρου με κάποια φυτά μέσα στο σπίτι σου;
Γράφει η MATINA KONTOY
Τα φυτά εσωτερικού χώρου που αρωματίζουν υπέροχα το σπίτι
Φωτογραφία αρχείου / envato

Τα φυτά εσωτερικού χώρου δίνουν μία πράσινη νότα στο σπίτι, δημιουργώντας ένα zen περιβάλλον. Παράλληλα όμως μπορούν να καθαρίσουν την ατμόσφαιρα και να αρωματίσουν ευχάριστα το χώρο, αλλάζοντας το κλίμα του σπιτιού. Ποια φυτά έχουν αυτές τις εξαιρετικές ικανότητες;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λεβάντα

Φωτογραφία αρχείου / envato

Είναι ένα από τα σχετικά “εύκολα” αρωματικά φυτά εσωτερικού χώρου που έχει συνδυαστεί άρρηκτα με το υπέροχο μοβ χρώμα της. Χρειάζεται ήλιο, καλή ροή αέρα και όχι συχνό πότισμα. Τα άνθη της όταν αποξηρανθούν, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δώσουν ένα ελαφρύ άρωμα στην ντουλάπα και τα συρτάρια.

 

Γαρδένια

Φωτογραφία αρχείου / envato

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πιο «διάσημο» αρωματικό λουλούδι των ελληνικών σπιτιών. Ευαίσθητο και εντυπωσιακό καλλωπιστικό φυτό, που ξεχωρίζει για τα λευκά αρωματικά άνθη και τα γυαλιστερά, ζωηρόχρωμα και πολυετή φύλλα του (με αποδεδειγμένα χαλαρωτική επίδραση). Έρευνες έχουν αποδείξει ότι το άρωμά της μπορεί να ανακουφίσει από το στρες και τον πονοκέφαλο. Ωστόσο, να θυμάσαι ότι είναι ένα ομολογουμένως περίεργο φυτό όσον αφορά τη φροντίδα του. Απαιτεί να βρίσκεται σε φωτεινό μέρος, αλλά χωρίς άμεση έκθεση στον ήλιο και σε θερμοκρασία δωματίου. Αξίζει όμως, καθώς θα σε ανταμείψει με το γλυκό και κομψό του άρωμα!

 

Κρασούλα

Φωτογραφία αρχείου / envato

Αυτό το φυτό δεν απομακρύνει μόνο τις δυσάρεστες μυρωδιές αλλά και όλες τις τοξικές. Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως το συγκεκριμένο φυτό κατάφερε να διώξει πάνω από 90% των πιο δυσάρεστων και τοξικών μυρωδιών μέσα σε 12 ώρες. Αν λοιπόν έχεις βάψει τον χώρο σου και θέλεις να ξεμυρίσει γρήγορα, τότε απλά αγόρασε το συγκεκριμένο φυτό! Η κρασούλα είναι εύκολη στην καλλιέργεια, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Θέλει ένα μέρος φωτεινό και προσήλιο.

 

Φυτό Αράχνη

Φωτογραφία αρχείου / envato

Στο εξωτερικό το αποκαλούν spider plant, λόγω του σχήματός του που μοιάζει με αράχνη. Αυτό το εκπληκτικό φυτό απομακρύνει πάρα πολλές δυσάρεστες οσμές αλλά και τις τοξικές σε μεγάλο βαθμό. Δεν αγαπά ιδιαίτερα το φως και τον ήλιο, για αυτό και αναπτύσσεται ιδανικά σε ημισκιερά σημεία όπου δε θα δέχεται απευθείας την ηλιακή ακτινοβολία.

Φτέρη 

Φωτογραφία αρχείου / envato

Η φτέρη είναι ένα φυτό που έχει την ικανότητα να απορροφά πολλές δυσάρεστες οσμές. Πολύς κόσμος επιλέγει να τη βάζει στο σπίτι του και ειδικά στο μπάνιο για να μην παραμένει στο χώρο καμία άσχημη μυρωδιά για παραπάνω από λίγα λεπτά. Είναι το ιδανικό φυτό για να ανανεώνεται η ατμόσφαιρα του μπάνιου εύκολα και γρήγορα.

 

Εσπεριδοειδή

Φωτογραφία αρχείου / envato

Τα φυτά του λεμονιού, του πορτοκαλιού και άλλων εσπεριδοειδών προσθέτουν ένα φρουτώδες άρωμα στο σπίτι σου. Μπορείς να τα βρεις σε γλάστρες μινιατούρες, οι οποίες χρειάζονται ήλιο και ζεστασιά για να σου χαρίσουν μικρά ευωδιαστά άνθη, που μυρίζουν ακριβώς όπως τα φρούτα τους.

 

Ορχιδέα

Φωτογραφία αρχείου / envato

Το πανέμορφο αυτό λουλούδι, με τις τόσες πολλές παραλλαγές σε μορφολογία και αποχρώσεις, διαθέτει σε ολόκληρο τον κόσμο φανατικούς λάτρεις. Είναι κατάλληλο για σαλόνι ή γραφείο, γιατί πέρα από την ομορφιά του, έχει υπέροχη μυρωδιά!

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Style
15 / position1: 192 / position2: 709
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb