ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Τα πιο εντυπωσιακά τροπικά φυτά για να βάλεις στο σαλόνι σου

Δημιούργησε ένα τροπικό παράδεισο στο σπίτι σου!
Γράφει η MATINA KONTOY
Τα πιο εντυπωσιακά τροπικά φυτά για να βάλεις στο σαλόνι σου
Φωτ. αρχείου / envato

Και ποιος δεν ονειρεύεται μία τροπική παραλία για να περάσει το καλοκαίρι του; Μπορεί το Μπαλί να είναι μακριά, αλλά σίγουρα υπάρχει ένας τρόπος να φέρεις την τροπική αισθητική στο σπίτι… Άφησε πίσω σου τα κλασικά χρωματιστά λουλούδια και διακόσμησε το σπίτι σου με τροπικά φυτά που θα σου προσφέρουν δροσιά αλλά και στυλ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποια είναι τα πιο όμορφα τροπικά φυτά με τεράστια καταπράσινα φύλλα;

Μονστέρα

Φωτ. αρχείου / envato

Η μονστέρα ζει μέσα στο σπίτι χειμώνα και καλοκαίρι, και τα εντυπωσιακά τεράστια φύλλα της προσδίδουν αμέσως, τροπική αίσθηση σε κάθε σαλόνι! Μπορεί να φτάσει σε ύψος 3 μέτρα και τα φύλλα της συνεχίζουν να αυξάνονται σε μέγεθος όσο μεγαλώνουν!
Προσοχή όμως στα κατοικίδια, καθώς η μονστέρα είναι μετρίως τοξική σε κατάποση για σκύλους και γάτες και ανθρώπους, για αυτό προσπάθησε να τα κρατήσεις μακριά από το φυτό.

 

Φιλόδεντρο

Φωτ. αρχείου / envato

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό το φυτό τραβάει την προσοχή με τα μοναδικά του φύλλα, καθώς το κάθε φύλλο μπορεί να φτάσεις και τα 50 εκατοστά!  Το φυτό αυτό είναι επίσης τοξικό για τα κατοικίδια, οπότε καλύτερα να το κρεμάσεις κάπου ψηλά!

 

Μπανανιά

Φωτ. αρχείου / envato

Τι πιο τροπικό από ένα μπανανόδεντρο μέσα στο σαλόνι σου; Αν και η μπανανιά συνήθως φύεται έξω, τα πάει πολύ καλά μέσα στο σπίτι, εφόσον έχει άπλετο φως. Μπορεί να μεγαλώσει πάρα πολύ αν βρει ένα μέρος στο σπίτι που να της αρέσει.  αλλά καλύτερα ας μην έχουμε την προσδοκία να καλλιεργήσουμε τις δικές μας μπανάνες δίπλα στο κρεβάτι μας!

 

Καλαθέα

Φωτ. αρχείου / envato

Η καλαθέα είναι χαρακτηριστική για τα μεγάλα στρογγυλά φύλλα με τις ανοιχτόχρωμες ραβδώσεις. Ανήκει στην κατηγορία των φυτών  που μαζεύουν τα φύλλα τους το βράδυ και τα ανοίγουν ξανά τη μέρα. Επειδή χρειάζεται υψηλά ποσοστά υγρασίας για να επιβιώσει, τη βλέπουμε συνήθως να διακοσμεί WC και μπάνια. Δεν είναι καθόλου τοξική για τα κατοικίδια.


Στρελίτσια

Φωτ. αρχείου / envato

Αυτό το τροπικό φυτό κέρδισε το όνομά του από το εξωτικό άνθος του που θυμίζει πουλί που πετάει! Η στρελίτσια είναι φυτό που αναπαράγεται μόνο του και συνεχίζει να παράγει νέες συστάδες, αυξανόμενο συνεχώς σε όσο χώρο διαθέτει! Μπορεί να φτάσει τα δύο μέτρα σε ύψος. Είναι ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό φυτό, από τα μεγάλα φύλλα μέχρι τα έντονα πορτοκαλί άνθη! Προσοχή όμως, είναι ιδιαιτέρως τοξικό για γάτες και σκύλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Style
8 / position1: 268 / position2: 904
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb