Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Τα πιο εντυπωσιακά τροπικά φυτά για να βάλεις στο σαλόνι σου

Δημιούργησε ένα τροπικό παράδεισο στο σπίτι σου!

Τα πιο εντυπωσιακά τροπικά φυτά για να βάλεις στο σαλόνι σου
Photo by Rawpixel (www.envato.com)

Και ποιος δεν ονειρεύεται μία τροπική παραλία για να περάσει το καλοκαίρι του; Μπορεί το Μπαλί να είναι μακριά, αλλά σίγουρα υπάρχει ένας τρόπος να φέρεις την τροπική αισθητική στο σπίτι… Άφησε πίσω σου τα κλασικά χρωματιστά λουλούδια και διακόσμησε το σπίτι σου με τροπικά φυτά που θα σου προσφέρουν δροσιά αλλά και στυλ!

Ποια είναι τα πιο όμορφα τροπικά φυτά με τεράστια καταπράσινα φύλλα;

Μονστέρα (Monstera Deliciosa)

Photo by fotyma (www.envato.com) 

Η μονστέρα ζει μέσα στο σπίτι χειμώνα και καλοκαίρι, και τα εντυπωσιακά τεράστια φύλλα της προσδίδουν αμέσως, τροπική αίσθηση σε κάθε σαλόνι! Μπορεί να φτάσει σε ύψος 3 μέτρα και τα φύλλα της συνεχίζουν να αυξάνονται σε μέγεθος όσο μεγαλώνουν!
Προσοχή όμως στα κατοικίδια, καθώς η μονστέρα είναι μετρίως τοξική σε κατάποση για σκύλους και γάτες και ανθρώπους, για αυτό προσπάθησε να τα κρατήσεις μακριά από το φυτό.

 

Φιλόδεντρο (Philodendron Xanadu)

Photo by fsyfe (www.envato.com)

Αυτό το φυτό τραβάει την προσοχή με τα μοναδικά του φύλλα, καθώς το κάθε φύλλο μπορεί να φτάσεις και τα 50 εκατοστά!  Το φυτό αυτό είναι επίσης τοξικό για τα κατοικίδια, οπότε καλύτερα να το κρεμάσεις κάπου ψηλά!

 

Μπανανιά (Musa Tropicana)

Photo by Simol1407 (www.envato.com)

Τι πιο τροπικό από ένα μπανανόδεντρο μέσα στο σαλόνι σου; Αν και η μπανανιά συνήθως φύεται έξω, τα πάει πολύ καλά μέσα στο σπίτι, εφόσον έχει άπλετο φως. Μπορεί να μεγαλώσει πάρα πολύ αν βρει ένα μέρος στο σπίτι που να της αρέσει.  αλλά καλύτερα ας μην έχουμε την προσδοκία να καλλιεργήσουμε τις δικές μας μπανάνες δίπλα στο κρεβάτι μας!

 

Καλαθέα (Calathea Orbifolia)

Photo by Stramyk (www.envato.com)

Η καλαθέα είναι χαρακτηριστική για τα μεγάλα στρογγυλά φύλλα με τις ανοιχτόχρωμες ραβδώσεις. Ανήκει στην κατηγορία των φυτών  που μαζεύουν τα φύλλα τους το βράδυ και τα ανοίγουν ξανά τη μέρα. Επειδή χρειάζεται υψηλά ποσοστά υγρασίας για να επιβιώσει, τη βλέπουμε συνήθως να διακοσμεί WC και μπάνια. Δεν είναι καθόλου τοξική για τα κατοικίδια.


Στρελίτσια (Strelitzia / Bird of Paradise)

Photo by Simol1407 (www.envato.com)

Αυτό το τροπικό φυτό κέρδισε το όνομά του από το εξωτικό άνθος του που θυμίζει πουλί που πετάει! Η στρελίτσια είναι φυτό που αναπαράγεται μόνο του και συνεχίζει να παράγει νέες συστάδες, αυξανόμενο συνεχώς σε όσο χώρο διαθέτει! Μπορεί να φτάσει τα δύο μέτρα σε ύψος. Είναι ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό φυτό, από τα μεγάλα φύλλα μέχρι τα έντονα πορτοκαλί άνθη! Προσοχή όμως, είναι ιδιαιτέρως τοξικό για γάτες και σκύλους.

Photo by Neirfy007 (www.envato.com)
Περισσότερα Θέματα Style
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb