ΟΜΟΡΦΙΑ

Celebrities: Γιατί είναι καλό να παραδέχονται πως έκαναν πλαστικές επεμβάσεις;

Ένας τεράστιος όγκος χρόνου και χρημάτων αφιερώνεται στην εμφάνιση μιας διασημότητας
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Celebrities: Γιατί είναι καλό να παραδέχονται πως έκαναν πλαστικές επεμβάσεις;

Ζούμε σε έναν κόσμο με όλο και πιο ρεαλιστικά φίλτρα μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που μας δίνουν τη δυνατότητα να επεξεργαζόμαστε, να βελτιώνουμε και ,για να είμαστε ειλικρινείς, να αλλάξουμε εντελώς την εμφάνισή μας με ένα κλικ. Και δεν είναι μόνο αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αισθητική χειρουργική δεν προορίζεται πλέον για τους πλούσιους και τους διάσημους, με τα fillers προσώπου να προσφέρονται εδώ, εκεί και παντού. Δεν είναι περίεργο λοιπόν που τόσοι πολλοί από εμάς νιώθουμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο για την εμφάνισή μας.

Μια πρόσφατη μελέτη από το Ίδρυμα Ψυχικής Υγείας διαπίστωσε ότι το 22% των ενηλίκων είπε ότι το περιεχόμενο στα social media τους προκαλεί ανησυχία για την εικόνα του σώματός τους, ενώ οι ερωτηθέντες σε μια άλλη μελέτη πρότειναν ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πίσω από την αύξηση των νεότερων γενιών που επιλέγουν να κάνουν πλαστική χειρουργική για να φαίνονται καλύτερα στις φωτογραφίες, με περίπου το 70% των ατόμων ηλικίας 18-24 ετών να παραδέχονται ότι το σκέφτονται.

Αυτά τα στατιστικά είναι ανησυχητικά και ενισχύουν γιατί είναι πιο σημαντικό από ποτέ να υπάρχει διαφάνεια όσον αφορά την εικόνα του σώματος. 

H Kim έβαλε πριν 10 χρόνια Brazilian Butt Lifts και πρόσφατα τα αφαίρεσε. H Kendall Jenner βάζει συχνά fillers στα χείλη της. Καμία από τις δυο δεν το παραδέχεται. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

"Τέσσερις ημέρες ανάρρωσης αυτή τη στιγμή", έγραψε ειλικρινά η μουσικός και iconτης μόδας Doja Cat νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. "Αισθάνομαι OK. Eκανα λιποαναρρόφηση, και πονάνε πολύ οι μηροί μου αν κινούμαι. Αλλά θεραπεύομαι πολύ γρήγορα."

Αν και δεν συμφώνησαν όλοι με την απόφαση της Doja να κάνει λιποαναρρόφηση (αν και είναι επιλογή της), υπήρχε ένα κοινό θέμα μεταξύ των απαντήσεων στο tweet της, με πολλούς επαίνους για την ειλικρίνειά της. "Μου αρέσει όταν οι διασημότητες είναι πραγματικά ειλικρινείς για αυτά που έχουν κάνει. Είναι πιο σημαντικό από ό,τι φαίνεται να αντιλαμβάνεται ο κόσμος", έγραψε ένας θαυμαστής, ενώ κάποιος άλλος απάντησε: "Μου αρέσει που είσαι ειλικρινής Doja. Σε ευχαριστώ που δεν κρύφτηκες".

Τον Φεβρουάριο, η Iggy Azalea μίλησε για τις δικές της επεμβάσεις, λέγοντας στην Emily Ratajkowski στο High Low podcast της: "Μου αρέσει το στήθος μου... Και ναι, είναι ψεύτικο και φαίνονται πολύ καλά".

Μετά από χρόνια, ακόμη και δεκαετίες,διασημοτήτων που αρνούνταν με πάθος ότι είχαν κάνει οποιαδήποτε παρέμβαση στο πρόσωπο ή το σώμα τους, δεν είναι σαφές από πού προέρχεται αυτή η ειλικρίνεια στην αισθητική χειρουργική.

Ίσως τα αγαπημένα μας διάσημα πρόσωπα να βαρέθηκαν τα DM τους να επιβαρύνονται με εικασίες πλαστικής χειρουργικής. 

Ίσως συνειδητοποίησαν ότι είναι πιο δύσκολο από ποτέ να κρύψουν τις αλλαγές στο σώμα τους, όταν μια ατελείωτη ροή φωτογραφιών (από κάθε γωνία) ανεβαίνουν στο διαδίκτυο καθημερινά. Ή ίσως όλοι μόλις συνειδητοποίησαν ότι η ειλικρίνεια είναι πραγματικά η καλύτερη πολιτική.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος πίσω από αυτή την ειλικρίνεια, είναι σίγουρα ένα αναζωογονητικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, και το σίγουρο είναι πως δεν θα μεγαλώσουν κι άλλες γενιές που θα νομίζουν πως η εμφάνιση των διασήμων είναι απλά καλά γονίδια και να δουν με καλύτερο μάτι τον ίδιο τους τον εαυτό.

"Κάθε μέρα στα social media, ερχόμαστε αντιμέτωποι με αυτές τις εικόνες της «τέλειας ομορφιάς» και σε κάνουν να χάνεις την αυτοπεποίθησή σου", λέει η Αnastasia του @Beauty.False. Εμπνευσμένη από τα δικά της συναισθήματα ανασφάλειας και με την ελπίδα να βοηθήσει άλλους στην ίδια θέση, η Anastasia δημιούργησε το account της για να πειράξει λίγο τις έννοιες της τελειότητας και να παρηγορήσει όσους συγκρίνονται με αυτήν.

"Ένας τεράστιος όγκος χρόνου και χρημάτων αφιερώνεται στην εμφάνιση μιας διασημότητας, αλλά λόγω της έλλειψης πληροφοριών, το κοινό πιστεύει ότι ό,τι βλέπει είναι φυσικό. Μας κάνει να σκεφτόμαστε, «Γιατί είμαι τόσο μακριά από αυτή την τέλεια εμφάνιση;». Αλλά όταν βλέπεις όλη τη δουλειά πίσω από το λουκ", λέει η ίδια, "συνειδητοποιείς την πραγματικότητα: "Αρχίζεις να καταλαβαίνεις ότι τα είδωλά σου είναι απλοί άνθρωποι, απλώς σαν εσένα."

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
11 / position1: 259 / position2: 1138
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb