ΝΥΧΙΑ

Τι σημαίνει αν μεγαλώνει το δέρμα σου κάτω από τα νύχια;

Σου έχει συμβεί;
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Τι σημαίνει αν μεγαλώνει το δέρμα σου κάτω από τα νύχια;
@_setaaaaa_

Η φροντίδα των νυχιών είναι απαραίτητη, όπως και όλου του σώματος. Δεν φτάνει μόνο να πηγαίνεις τακτικά για μανικιούρ, αλλά θέλει και προσπάθεια στο σπίτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν παρατηρείς ότι αρχίζεις και βγάζεις πολλές παρανυχίδες, τότε θα πρέπει να κάνεις κάτι γι’αυτό. Επιπλέον, δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα που μπορεί να σου παρουσιαστεί. Τα νύχια προστατεύονται από τα μικρόβια χάρη στο υπονύχιο δέρμα. Αυτό που βρίσκεται στο κάτω μέρος των νυχιών μας, δηλαδή. Αυτό, μπορεί να αναπτυχθεί υπερβολικά κάποιες φορές και να προκαλεί ακόμα και πόνο.

Πώς προκαλείται και τη σημαίνει όταν μεγαλώνει το δέρμα κάτω από τα νύχια

Το υπονύχιο δέρμα, εξυπηρετεί έναν βασικό σκοπό για τα νύχια μας. Στην ουσία, βοηθά να κρατηθούν οι εξωτερικοί παράγοντες έξω από αυτά. Έτσι, αποτρέπονται οι τυχόν μολύνσεις που πορεί να προκληθούν. Μπορεί να έχεις παρατηρήσει ότι όταν κόβεις πολύ κοντά τα νύχια σου το τραυματίζεις και πονάει. Αυτό κολλάει πάνω στο νύχι και αν δεν προσέξεις μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aromanili Organic Products🌱 (@aromanili)

Έιδικοί λένε ότι όταν είναι μεγαλύτερο, πολλές φορές έχει να κάνει και με γενετικούς παράγοντες. Βέβαια, μπορείς να το προκαλέσεις και μόνη σου, αν τρως συχνά τα νύχια σου ή κάνεις υπερβολικά συχνά ακρυλικά μανικιούρ. Αυτό ισχύει σε περίπτωση που αφήνεις πολύ παραπάνω το gel στα νύχια σου απ’ όσο πρέπει. Ακόμη, αυτό μπορεί να προκύψει και εξαιτίας της ψωρίασης.

Εφόσον συμβαίνει εξαιτίας της ψωρίασης, ή γενικότερα αν βλέπεις ότι επιμένει το πρόβλημα, πάντα πρέπει να συμβουλεύεσαι γιατρό. Αν δεν είναι τόσο έντονο, τότε το γνωστό cuticle oil, ένα λάφι για τις παρανυχίδες θα σε βοηθήσει. Εκτός από το πάνω και πλαϊνό μέρος του νυχιού, κάλο είναι να το βάλεις και από κάτω, σπρώχνωντας απαλά το δέρμα που περισσεύει. Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν να το συζητήσεις και με τη nail artist σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb