Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
THINK

Είτε είσαι vegan είτε όχι, πρέπει να μάθεις για την Alvenia Fulton, γιατρό και επιχειρηματία

Η Fulton είχε μια στήλη στο Defender, παρουσίαζε μια ραδιοφωνική εκπομπή για την υγιεινή διατροφή και έγραψε βιβλία για τη νηστεία και τη χορτοφαγία
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Είτε είσαι vegan είτε όχι, πρέπει να μάθεις για την Alvenia Fulton, γιατρό και επιχειρηματία

Η Δρ Alvenia Fulton ήταν διατροφολόγος, επιχειρηματίας και χορτοφάγος. Άνοιξε ένα από τα πρώτα καταστήματα υγιεινής διατροφής της χώρας που ανήκουν σε μαύρους. Γεννημένη στο Τενεσί, μετακόμισε στο Σικάγο τη δεκαετία του 1950.

Στο κατάστημά της, Fultonia Health Food Center, πουλούσε χυμούς και χορτοφαγικά γεύματα και μιλούσε διαρκώς για τα οφέλη της νηστείας και της αποφυγής του κρέατος.

Στη δεκαετία του 1960, η Fulton έγινε φίλη με τον κωμικό και ακτιβιστή των πολιτικών δικαιωμάτων Dick Gregory. Ο Gregory ήταν ένας χορτοφάγος που έβλεπε την εκμετάλλευση των ζώων ως ένα άλλο είδος αδικίας που έπρεπε να σταματήσει.

Έγινε επίσης γνωστός για τις απεργίες πείνας για να διαμαρτυρηθεί για τον ρατσισμό και τον πόλεμο του Βιετνάμ.

Τον Ιανουάριο του 1968, ο Gregory είχε τερματίσει μια απεργία πείνας 54 ημερών με ένα γεύμα σόγιας «κοτόπουλο», χυμό καρότου, καστανό ρύζι και σαλάτα στο Fultonia’s. Το μαγαζί «ήταν γεμάτο υγιεινά τρόφιμα, στα οποία κυριαρχούσαν τα βότανα και παντού υπήρχαν προϊόντα σόγιας - το βασικό προϊόν του χορτοφάγου. Πολύχρωμα κουτάκια με αλεύρι καρύδας, κράκερ Graham, μαύρη ζάχαρη, μαγιά και φύτρο σιταριού άστραψαν στα τακτοποιημένα ράφια». 

Η Fulton είχε μια στήλη στο Defender, παρουσίαζε μια ραδιοφωνική εκπομπή για την υγιεινή διατροφή και έγραψε βιβλία για τη νηστεία και τη χορτοφαγία. Το κατάστημά της έγινε προορισμός για διασημότητες που ενδιαφέρονται για τις διατροφικές συμβουλές της, όπως η Mahalia Jackson και ο Muhammad Ali. Πέθανε το 1999.
Περισσότερα Θέματα Think
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb