SKIN CARE

Τι μπορεί να συμβεί στο δέρμα σου αν κοιμάσαι φορώντας σκουλαρίκια

Αυτή η συνήθεια δεν είναι και τόσο υγιεινή!
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
Τι μπορεί να συμβεί στο δέρμα σου αν κοιμάσαι φορώντας σκουλαρίκια
@ali_tate_cutler

Πολλοί άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με την εσωτερική μάχη που συμβαίνει όταν επιστρέφεις στο σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα και συνειδητοποιείς ότι μετά βίας μπορείς να συρθείς ως το κρεβάτι σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι ευρέως αποδεκτό πλέον ότι ο ύπνος με μακιγιάζ είναι μια κακή συνήθεια, ακόμα κι αν μια δύσκολη νύχτα είναι αυτό που σε οδήγησε στην κατάσταση αυτή. Εκτός του μακιγιάζ όμως, μια ανάλογη συνήθεια είναι να κοιμάσαι με τα κοσμήματα. 

Ωστόσο, δεν είναι όλα τα κοσμήματα ίδια. Πολλοί άνθρωποι κρατούν μικρά δαχτυλίδια ή κομψά κολιέ πάντα, αλλά ο ύπνος με σκουλαρίκια μπορεί να προκαλεί περισσότερα προβλήματα από ό,τι πίστευε κανείς. 

Ενώ μπορεί να είναι εύκολο να απορρίψεις τις συνήθειες υγείας και ευεξίας σου όταν νιώθεις πτώμα, οι κίνδυνοι του ύπνου με σκουλαρίκια απαιτούν πραγματικά περισσότερη προσοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεδομένου ότι σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού που φοράει σκουλαρίκια είναι ευαίσθητο στο νικέλιο, ένα σύνηθες συστατικό σε φθηνότερα κοσμήματα, οι μεγαλύτεροι χρόνοι χρήσης θα μπορούσαν να αυξήσουν τις πιθανότητες ερεθισμού του δέρματος όπως το έκζεμα.

Μια άλλη συχνή αιτία πονοκεφάλου το πρωί, που μπορεί να έχεις αγνοήσει, είναι ο ύπνος με σκουλαρίκια. Εάν ξυπνάς με το κεφάλι σου να πονάει, ειδικά αν κοιμάσαι στο πλάι, τα σκουλαρίκια που πιέζουν το κεφάλι σου όλη τη νύχτα μπορεί να είναι η αιτία.

Το να κοιμάσαι με τα σκουλαρίκια σου ενέχει κάποιους προφανείς κινδύνους για το ίδιο το κόσμημα. Ενώ το να κρατάς τα σκουλαρίκια σου πάνω σου μπορεί να φαίνεται πιο ασφαλής ιδέα από το να τα χάσεις εάν τα βγάλεις, το συνεχές κούμπωμα στα μαξιλάρια ή στα μαλλιά είναι ένας σημαντικός λόγος για το σπάσιμο του κουμπώματος ή την έλλειψη πολύτιμων λίθων.

Ο Δρ Peredo, καθηγητής δερματολογίας, είπε επίσης στο Self ότι το να καθαρίζεις συχνά τα σκουλαρίκια σου είναι επιτακτική ανάγκη, καθώς η συσσώρευση βακτηρίων μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό του δέρματος ή μόλυνση.

Τέλος, γνωστοί δερματολόγοι είπαν στο Well+Good ότι ο καθαρισμός των σκουλαρικιών και των piercing θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, επειδή η περιοχή γύρω από τα αυτιά είναι απλώς ένα έδαφος αναπαραγωγής βακτηρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
7 / position1: 239 / position2: 626
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb