ENTERTAINMENT

Ταινίες της εβδομάδας: Ένα μικρό σινεμά που γεμίζει δυο ζωές και ένα ανυπόφορο δίλημμα

Η Αυτοκρατορία του Φωτός - Χτύπος στην Καλύβα - Αστερίξ & Οβελίξ: Στο Δρόμο για την Κίνα – Καθαρτήριο - Μέρες Ξηρασίας - Δύο Φίλοι και Ενας Ασβούλης
Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Ταινίες της εβδομάδας: Ένα μικρό σινεμά που γεμίζει δυο ζωές και ένα ανυπόφορο δίλημμα
@theplaylist.net

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Αυτοκρατορία του Φωτός (Empire of Light)

του Σαμ Μέντες. Με τους Ολίβια Κόλμαν, Μάικλ Γουορντ, Τόμπι Τζόουνς, Κόλιν Φερθ.

Δραματική 2022, Ην. Βασίλειο – ΗΠΑ 115’

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με φόντο μία παραθαλάσσια πόλη της Αγγλίας στις αρχές της δεκαετίας του '80, η Χίλαρι, που εργάζεται σε έναν παλιό κινηματογράφο και ταλαιπωρείται με θέματα ψυχικής υγείας, συναντά τον νεαρό Στίβεν που έχει μόλις πιάσει δουλειά στο σινεμά. Παρά τη μεγάλη διαφορά καταβολών και ηλικίας, οι δυο τους μοιράζονται την ίδια ανάγκη για ανθρώπινη επαφή και μέσα από την παράξενη και τρυφερή τους σχέση θα βιώσουν τη θεραπευτική δύναμη της μουσικής, του κινηματογράφου και της αίσθησης της κοινότητας.

Χτύπος στην Καλύβα (Knock at the Cabin)

του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν. Με τους Ντέιβ Μπαουτίστα, Μπεν Ολντριτζ, Τζόναθαν Γκροφ, Νίκι Αμούκα-Μπερντ, Αμπι Κουιν, Ρούπερτ Γκριντ.

Θρίλερ 2023, ΗΠΑ – Κίνα 100’

Κατά τη διάρκεια των διακοπών τους σε μια απομακρυσμένη καλύβα, ένα νεαρό κορίτσι και οι δυο γονείς του καταλήγουν όμηροι τεσσάρων οπλισμένων αγνώστων με άγνωστα κίνητρα οι οποίοι απαιτούν από την οικογένεια να προβεί σε μια αδιανόητη επιλογή προκειμένου να αποτρέψει το τέλος του κόσμου. Με περιορισμένη πρόσβαση στον έξω κόσμο, η οικογένεια πρέπει να αποφασίσει τι θα πιστέψει προτού χαθούν όλα.

Αστερίξ & Οβελίξ: Στο Δρόμο για την Κίνα (Astérix & Obélix: L' Empire du Milieu)

του Γκιγιόμ Κανέ. Με τους Γκιγιόμ Κανέ, Ζιλ Λελούς, Μαριόν Κοτιγιάρ, Βενσάν Κασέλ, Τζόναθαν Κοέν, Ραμζί Μπεντιά, Λεανά Σεά, Μελανί Τιερί, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Χοσέ Γκαρσία.

Κωμωδία 2023, Γαλλία 112’

Βρισκόμαστε στο έτος 50 π. Χ. Η αυτοκράτειρα της Κίνας μόλις φυλακίστηκε μετά από πραξικόπημα που υποκινήθηκε από έναν προδότη πρίγκιπα. Με τη βοήθεια ενός εμπόρου και της πιστής της σωματοφύλακα, η μοναχοκόρη της αυτοκράτειρας, πριγκίπισσα Φου-Γι, καταφέρνει να διαφύγει στη Γαλατία για να ζητήσει βοήθεια από -ποιους άλλους;- τους ξακουστούς πολεμιστές, Αστερίξ και Οβελίξ. Οι δύο αχώριστοι ήρωές μας δέχονται ευχαρίστως να βοηθήσουν την πριγκίπισσα να σώσει τη μητέρα της και να ελευθερώσει τη χώρα της. Ετσι αρχίζουν ένα μεγάλο ταξίδι προς την Κίνα, όπου τους περιμένει μια τεράστια περιπέτεια. Ομως τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο όταν ο Καίσαρας και ο ισχυρός στρατός του, διψασμένοι για μια νέα κατάκτηση, αποφασίζουν να κατευθυνθούν κι αυτοί προς την Κίνα…

Καθαρτήριο

του Βασίλη Μαζωμένου. Με τους Μαρία Ζορμπά, Θοδωρή Κατσαφάδο, Γιάννη Κοκιασμένο, Κώστα Μπάρα, Νεφέλη Κουρή, Βαγγέλη Ψωμά, Ανδρέα Νάτσιο, Αγγελική Καρυστινού, Adrian Frieling, Ηλέκτρα Γεννατά, Νίκο Παντελίδη, Θανάση Χαλκιά, Μαρία Καρακίτσου, Χρήστο Ζαχάρωφ.

Δραματική 2022, Ελλάδα 95’

Ενας μοναχός ηγείται μιας πομπής. Ένα κορίτσι διασώζεται από την πορνεία. Δύο κολεγιόπαιδα γίνονται δράστες βίαιων περιστατικών. Ένας ηλικιωμένος πέφτει θύμα μιας αστυνομικού. Ένα ζευγάρι προσπαθεί να αποκαταστήσει τη σχέση του. Μια γυναίκα εκφράζει τον θυμό της σε έναν δημόσιο υπάλληλο. Ένας άνδρας απάγει τον καλύτερο του φίλο. Επτά διαφορετικές ιστορίες για την αγάπη στη σύγχρονη Ελλάδα, από ανθρώπους που την αναζητούν, τη βρίσκουν, τη χάνουν.

Μέρες Ξηρασίας (Kurak Günler)

του Εμίν Αλπέρ. Με τους Σελαχατίν Πασαλί, Εκίν Κοτς, Ερόλ Μπαμπάογλου.

Δραματική 2022, Τουρκία – Γαλλία – Γερμανία – Ολλανδία – Ελλάδα – Κροατία 129’

Η ιστορία εκτυλίσσεται σε μια μικρή επαρχιακή πόλης της Τουρκίας το Yaniklar όπου ο νεοφερμένος εισαγγελέας Εμρέ (Selahattin Paşali) καλείται να αντιμετωπίσει τα πολιτικά σκάνδαλα της τοπικής εξουσίας, το πρόβλημα της διαχείρισης της ύδρευσης και έναν βιασμό, στον οποίο είναι αυτόπτης μάρτυρας. Η αμφιλεγόμενη σeξουαλικότητα του πρωταγωνιστή έρχεται στο προσκήνιο καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας με έντεχνους τρόπους, θίγοντας την ομοφοβία και την πατριαρχική κουλτούρα της Τουρκίας του Ερντογάν.

Δύο Φίλοι και Ενας Ασβούλης (Knutsen & Ludvigsen 2 - Det store dyret)

των Ρούνε Σπάανς και Γκάνχιλντ Ενγκερ. Με τις φωνές των Άγγελου Λιάγκου, Αποστόλη Ψυχράμη, Λητώς Αμπατζή, Φώτη Πετρίδη, Ντορίνας Θεοχαρίδου, Λυδίας Τζανουδάκη, Βασίλη Μήλιου, Πηνελόπης Σκαλκώτου.

Animation 2020, Νορβηγία 78’

Η ζωή στο τούνελ κυλάει όμορφα για τον Τούτσον, τον Λούντιγουντ και τον Ασβό, μέχρι που μία αυστηρή υπάλληλος του τρένου αποφασίζει να τους διώξει. Μόνο ο παππούς του Τούτσον, ο θρυλικός πειρατής Καπετάν Τούτσον, μπορεί να τους σώσει. Για να τον βρουν, ταξιδεύουν στα πιο απίστευτα μέρη μέχρι που συνειδητοποιούν ότι η βοήθεια που ψάχνουν είναι πολύ κοντά τους, έχει εκατό κεφάλια και πάνω από δεκατέσσερα πόδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
29 / position1: 106 / position2: 257
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb