ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Το σπίτι της Rita Ora που θέλουν όλοι να δουν από μέσα, είναι πιο τέλειο απ`όσο φανταζόμασταν

Το εμβληματικό σπίτι της είναι βικτωριανής εποχής και θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό!
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
Το σπίτι της Rita Ora που θέλουν όλοι να δουν από μέσα, είναι πιο τέλειο απ`όσο φανταζόμασταν
PINK COLLAGE

Η Rita Ora είναι η επιτομή μιας σύγχρονης γυναίκας. Γεννημένη στο σημερινό Κοσσυφοπέδιο, η αλβανικής καταγωγής τραγουδίστρια μετακόμισε στο Δυτικό Λονδίνο ως μωρό με την οικογένειά της, και από εκεί έγινε διάσημη!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα, η 31χρονη είχε πολλά σινγκλ επιτυχιών, ενώ πρωταγωνίστησε στην τριλογία 50 Shades of Grey, Detective Pikachu και άλλες ταινίες. Έχει εμφανιστεί ως κριτής και προπονητής σε διαγωνιστικά σόου τραγουδιού όπως The Voice UK, The Voice Australia, The X Factor και The Masked Singer UK.

Είναι μια από αυτές τις διασημότητες του 21ου αιώνα που φαίνεται να τα κάνει όλα - οι ακόλουθοί της στο Instagram γνωρίζουν ότι είναι πιθανό να δημοσιεύσει από το Παρίσι μια μέρα, το Λος Άντζελες λίγες μέρες αργότερα και τη Νέα Ζηλανδία την επόμενη εβδομάδα. Έχει σχέση με τον σκηνοθέτη Taika Waititi. Όλη αυτή η εξωτερική λάμψη είναι αυτό που το κάνει τόσο εκπληκτικό - και απολαυστικό - ότι το σπίτι της δεν μοιάζει σε τίποτα με το μοντέρνο αρχοντικό με μια πισίνα σε μέγεθος γηπέδου,  που μπορεί να έχεις φανταστεί για εκείνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντίθετα, η Ora κατοικεί σε μια γοητευτική κατοικία από τούβλα στη γειτονιά Primrose Hill του βόρειου Λονδίνου. Χτισμένο το 1877, ήταν κάποτε το σπίτι του εικονογράφου Άρθουρ Ράκχαμ, το έργο του οποίου περιλαμβάνει τις Περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων, τον Πήτερ Παν στους Κήπους του Κένσινγκτον και πολλά άλλα. Είναι στην κατηγορία ΙΙ της λίστας προστασίας ιστορικών κτιρίων, πράγμα που σημαίνει ότι παρόλο που η Ora το ανακαίνισε λίγο μετά την αγορά του σπιτιού το 2021, δεν της επετράπη —ούτε ήθελε— να κάνει σημαντικές αλλαγές. «Πάντα με έλκυαν τα σπίτια με παλιό πνεύμα», λέει η Όρα. «Ήξερα ότι αυτό το σπίτι συγκεκριμένα ήταν [το σπίτι] πολλών δημιουργών, οπότε σκέφτηκα ότι θα είχε μια πραγματικά ιδιαίτερη ενέργεια».

Οι ανακαινίσεις αφορούσαν κυρίως την αποκατάσταση των δαπέδων και της στέγης, την ανακαίνιση των λουτρών, των σωλήνων και του ηλεκτρικού ρεύματος και την αναβάθμιση της κουζίνας. Σε μια άλλη προσγειωμένη κίνηση, η Ora επίπλωσε το σπίτι κυρίως με vintage ευρήματα από τη διάσημη Portobello Road Market του Λονδίνου. Τα περισσότερα από τα αντικείμενα τα είχε ήδη στην κατοχή της και χρησιμοποιήσει σε προηγούμενα σπίτια. «Μου αρέσει να είμαι οικονομικά αποδοτική όταν χρειάζεται», λέει. Η αδερφή και η μάνατζέρ της, Helena Ora, είναι υπεύθυνη για τη διευθέτηση της συλλογής επίπλων στο σπίτι και η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Joanna Plant πρόσθεσε «μικρά κομμάτια» για να δέσουν τα πάντα.

Τα έπιπλά της φέρνουν επίσης μια γεύση από τις ρίζες της από το Δυτικό Λονδίνο στη νέα της γειτονιά. «Έκανα συνειδητή προσπάθεια να φύγω από τη ζώνη ασφαλείας μου», λέει η Ora για την αγορά ενός σπιτιού σε μια άγνωστη περιοχή. «Όλοι οι φίλοι μου είναι στο Δυτικό Λονδίνο, το μπακάλικό μου, το καφέ μου. Ήθελα να επεκταθώ.” Η νέα της περιοχή έχει περισσότερα πάρκα και πράσινο, και το σπίτι της έχει πολλά τζάκια και έναν υπέροχο κήπο, όλες τις ανέσεις που τη βοηθούν να αποσυνδέεται καλύτερα από τη γρήγορη ζωή της. «Περπατούσα στο δρόμο στο Δυτικό Λονδίνο και ο κόσμος έλεγε, «Rita,τι λέει;» Και μετά δε θα επέστρεφα σπίτι για έξι ώρες. Καθόμουν και έπινα καφέ και μετά έπινα ένα ποτό και μετά έλεγα: «Πώς δεν είμαι ακόμα σπίτι;»».

Η κοινωνική πεταλούδα, φυσικά, βρίσκει τη θέση της τώρα. «Έχω κάνει φίλους στο τοπικό Pilates, και είναι όλες πανέμορφες μαμάδες τριών παιδιών, και λέω κάπως, «Έτσι ζείτε εσείς εδώ έξω». Εντάξει τέλεια. Το καταλαβαίνω.»

Καθώς δουλεύει το τρίτο της άλμπουμ, η Ora δεν θα μπορούσε να είναι πιο χαρούμενη με την ήρεμη και προσγειωμένη βάση που έχει δημιουργήσει. «Όλοι έρχονται στο σπίτι μου και λένε: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ζεις σε ένα σπίτι σαν αυτό», εξηγεί. Καταλαβαίνει γιατί οι άνθρωποι μπορεί να μπερδεύονται: «Ο εξωτερικός μου εαυτός είναι εξαιρετικά εξωστρεφής, πολύχρωμος και είμαι πραγματικά περήφανη για τις αποφάσεις που παίρνω. Ο εσωτερικός μου εαυτός είναι το αντίθετο. Ήθελα ο εσωτερικός μου εαυτός να αντανακλάται στο σπίτι μου».

Δείτε το εσωτερικό του βικτωριανού σπιτιού της τραγουδίστριας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Style
12 / position1: 291 / position2: 979
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb