THINK

Η πασίγνωστη φράση που αποδόθηκε εσφαλμένα σε άντρα, ενώ είχε γραφτεί από γυναίκα

Sharon Begley, επιστημονική συγγραφέας - Η πασίγνωστη φράση της, που αποδόθηκε εσφαλμένα στα λόγια ενός άντρα
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Η πασίγνωστη φράση που αποδόθηκε εσφαλμένα σε άντρα, ενώ είχε γραφτεί από γυναίκα
Sharon Begley

«Κάπου, κάτι απίστευτο περιμένει να γίνει γνωστό». Αυτή η φράση, από ένα άρθρο του 1977 στο περιοδικό «Newsweek» για τον αστρονόμο Carl Sagan, έγινε απίστευτα δημοφιλής και αποδίδεται σχεδόν πάντα, ή έστω πολύ συχνά στον Sagan. Αλλά η φράση δεν ήταν δική του, γράφτηκε από τη συγγραφέα του άρθρου, την επιστημονική δημοσιογράφο Sharon Begley.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε μια συνέντευξη με την Begley το 2015, είπε: «Ένας σχεδόν σιδερένιος κανόνας στο Newsweek τότε ήταν ότι ήταν τεμπέλικο και απαράδεκτο να τελειώνεις μια ιστορία με μια φράση. Οι συγγραφείς/δημοσιογράφοι πληρώνονταν για να συμμαζεύουν τα κείμενα και μάλιστα στο φινάλε χρειαζόταν πάντα μια παράγραφος που να προκαλούσε σκέψη, και αυτό κάναμε ή προσπαθήσαμε. Τα λόγια δεν ήταν του Sagan».

Αλλά μέχρι το 2015, το απόσπασμα είχε ευρέως αποδοθεί εσφαλμένα για δεκαετίες. Ο Barack Obama το χρησιμοποίησε ακόμη και σε μια ομιλία του το 2009.

Η Sharon Begley (1956-2021) ήταν μια πολυβραβευμένη επιστημονική συγγραφέας για πολλές εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένων των «STAT», «Boston Globe», «Newsweek», «Wall Street Journal» και «Reuters». Ήταν γνωστή για την ικανότητά της να κάνει σύνθετες επιστημονικές ιστορίες προσιτές και συναρπαστικές. Έγραψε σαφείς και συναρπαστικές ιστορίες για θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, τα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση, το DNA, το Αλτσχάιμερ και ο εγκέφαλος και πού και πού ασχολούνταν και με άλλα θέματα, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου της πριγκίπισσας Diana.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανεξάρτητα για το τι έγραφε - για την επεξεργασία του γονιδιώματος ή το Αλτσχάιμερ, τους δεινόσαυρους ή τον θάνατο της Λαίδης Di - ήταν μαέστρος, που σε προσέλκυε και σε κρατούσε καθηλωμένο.

Η Sharon δούλεψε μέχρι το τέλος. Πέντε μέρες πριν από το θάνατό της στα 64 της από καρκίνο, δημοσίευσε μια ιστορία για μη καπνιστές που εμφανίζουν καρκίνο του πνεύμονα, μια ιστορία που γνώριζε πολύ καλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
4 / position1: 391 / position2: 1105
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb