BETTER LIFE

6 πράγματα που μπορείς να κάνεις με τη νέα χρονιά, κάθε μέρα για να είσαι χαρούμενη

Ανεξάρτητα από την εκδοχή της αληθινής ευτυχίας για τον κάθε ένα από εμάς, είναι εφικτό να ζήσεις μια πιο ευτυχισμένη, πιο ικανοποιημένη ζωή, με απλές, καθημερινές συνήθειες!
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
6 πράγματα που μπορείς να κάνεις με τη νέα χρονιά, κάθε μέρα για να είσαι χαρούμενη
Photo by Julia Avamotive: https://www.pexels.com/photo/woman-holding-a-smiley-balloon-1236678/

Οι συνήθειες έχουν σημασία. Αν έχεις προσπαθήσει ποτέ να κόψεις μια κακή συνήθεια, ξέρεις πολύ καλά πόσο βαθιά εδραιωμένη είναι. Λοιπόν, οι καλές συνήθειες είναι επίσης βαθιά ριζωμένες. Γιατί να μη δουλέψεις ώστε να κάνεις τις θετικές συνήθειες μέρος της ρουτίνας σου;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σου δίνουμε παρακάτω 5+1 πράγματα που μπορείς να εντάξεις σταδιακά στη ρουτίνα σου και να σε κάνουν πραγματικά χαρούμενη!

Χαμόγελο

Έχεις την τάση να χαμογελάς όταν είσαι χαρούμενη. Όπως όλοι μας. Αλλά στην πραγματικότητα είναι αμφίδρομο. Χαμογελάμε επειδή είμαστε χαρούμενοι και το χαμόγελο κάνει τον εγκέφαλο να απελευθερώνει ντοπαμίνη, η οποία μας κάνει πιο ευτυχισμένους...Χαμογέλα, λοιπόν, τι σου ζητάμε;

Ασκηση

Η άσκηση δεν είναι μόνο για το σώμα. Η τακτική άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες, των συναισθημάτων άγχους και των συμπτωμάτων της κατάθλιψης, ενώ ενισχύει την αυτοεκτίμηση και την ευτυχία. Ακόμη και μια μικρή σωματική δραστηριότητα μπορεί να κάνει τη διαφορά. Δεν χρειάζεται να προπονείσαι για τρίαθλο ή να σκαρφαλώνεις βράχια και γκρεμούς - εκτός κι αν αυτό είναι που σε κάνει ευτυχισμένη, φυσικά. Το κόλπο είναι να μην υπερβάλλεις και πιέζεις τον εαυτό σου. Εάν ξαφνικά πέσεις με τα μούτρα σε μια επίπονη ρουτίνα, μπορεί να καταλήξεις απλώς απογοητευμένη.

Μάθε κάτι καινούργιο

Ενώ η ανάληψη νέων προκλήσεων μπορεί να ακούγεται αντίθετη στην επίτευξη της ευτυχίας, το να μαθαίνεις κάτι νέο ενισχύει την ευημερία σου. Η εστίαση στην επίτευξη προόδου μας βάζει σε μια κατάσταση ροής, η οποία έχει αποδειχθεί ότι ευνοεί την ευτυχία. Η μάθηση χτίζει επίσης την αυτοπεποίθησή σου και σε κρατά σε διαύγεια. Ποτέ δεν ήταν πιο εύκολο να αναπτύξεις το μυαλό σου με τόσα πολλά δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα. Εάν ο στόχος σου είναι να δραστηριοποιηθείς, ρίξε μια ματιά στα δωρεάν μαθήματα που προσφέρονται μέσω του τοπικού πολιτιστικού κέντρου.

Κοιμήσου πολύ

Οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται τουλάχιστον 7 ώρες ύπνου κάθε βράδυ. Εάν βρίσκεις τον εαυτό σου να παλεύει με την επιθυμία να κοιμηθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας ή γενικά νιώθεις σαν να βρίσκεσαι σε μία παραζάλη, το σώμα σου μπορεί να σου λέει ότι χρειάζεται περισσότερη ξεκούραση. Ανεξάρτητα από το πόσο η σύγχρονη κοινωνία μας οδηγεί προς ολοένα και λιγότερο ύπνο, γνωρίζουμε ότι ο επαρκής ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για την καλή υγεία, τη λειτουργία του εγκεφάλου και τη συναισθηματική ευεξία. Ο επαρκής ύπνος μειώνει επίσης τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων χρόνιων ασθενειών, όπως καρδιακές παθήσεις, κατάθλιψη και διαβήτη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάνε μια τυχαία πράξη καλοσύνης

Υπάρχει μια σειρά ερευνών που συνδέουν τη γενναιοδωρία με την καλύτερη υγεία. Η τεχνολογία fMRI, δείχνει ότι μία φιλανθρωπία ενεργοποιεί τα ίδια μέρη του εγκεφάλου που διεγείρονται από το φαγητό και το σeξ. Το να δίνεις πίσω είναι πραγματικά μία win-win κατάσταση. Ο αποδέκτης επωφελείται και αισθάνεσαι καλύτερα γνωρίζοντας ότι έχεις επηρεάσει θετικά τη ζωή κάποιου. Εξέτασε το ενδεχόμενο να κάνεις δωρεά για έναν σκοπό με τον οποίο έχεις πάθος ή να βοηθήσεις εθελοντικά στην τοπική κουζίνα αστέγων. Το καλύτερο κομμάτι; Η καλοσύνη είναι μεταδοτική.

Δημιουργία βαθύτερων διαπροσωπικών σχέσεων

«Η πλειοψηφία των ανθρώπων με τους οποίους αλληλεπιδρώ στη δουλειά μου ως δάσκαλος και προπονητής λένε ότι αυτό που θέλουν περισσότερο είναι μια αίσθηση βαθύτερης σύνδεσης», λέει ο Leanse, ο οποίος είναι εκπαιδευτής στο Πανεπιστήμιο Stanford της Καλιφόρνια. «Λένε πράγματα όπως «θέλω να βρω τη φυλή μου» ή «θέλω να είμαι με ανθρώπους που καταλαβαίνω και με καταλαβαίνουν». Η δημιουργία αυτών των συνδέσεων είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζεις. «Μπορεί να είναι τόσο απλό, όσο το να προσπαθείς να ασχοληθείς με τους άλλους με το να είσαι περίεργος για αυτούς και να κάνεις ερωτήσεις για να καταλάβεις περισσότερα». Προσπάθησε να ακολουθήσεις αυτόν τον απλό κανόνα: Άκου περισσότερο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
4 / position1: 125 / position2: 2576
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb