ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Ποια φυτά θα κάνεις δώρο στους αγαπημένους σου για να ευχηθείς «καλή χρονιά»;

Φέρε γούρι στους αγαπημένους σου ανθρώπους με αυτά τα φυτά!
Γράφει η MATINA KONTOY
Ποια φυτά θα κάνεις δώρο στους αγαπημένους σου για να ευχηθείς «καλή χρονιά»;
Photo by ollinka at envato.com

Η περίοδος των γιορτών είναι μία ευκαιρία να χαρίσεις δώρα στους αγαπημένους σου ή ακόμα και σε εσένα. Τι πιο όμορφο λοιπόν, από το να χαρίσεις λουλούδια και φυτά τα οποία θεωρείται ότι φέρνουν στο χώρο καλή τύχη, ευημερία και ευτυχία;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ροδιά

Φωτ. αρχείου / envato

Η ροδιά δεν είναι μόνο ένα από τα πιο αγαπημένα καρποφόρα δέντρα που καλλιεργούμε παραδοσιακά στον κήπο μας για να απολαμβάνουμε νόστιμα και ζουμερά ρόδια αλλά συμβολίζει την καρποφορία, την ευημερία και τη γονιμότητα. Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, υπάρχει το έθιμο, στην εξώπορτα των σπιτιών, να σπάνε τα ρόδια την καινούρια χρονιά και να κάνουν ευχές για ευτυχία και χαρές.

 

Μπονσάι

Φωτ. αρχείου / envato

Ας μεταφερθούμε νοητά στις χώρες της ανατολής και να χαρίσουμε σε δικά μας πρόσωπα, ένα φυτό μπονσάι καθώς συμβολίζει τη γαλήνη, την αρμονία και την ισορροπία με το φυσικό περιβάλλον. Τα μπονσάι (bonsai) είναι φυτά μινιατούρες που αποτελούν ρεαλιστικές απεικονίσεις δέντρων μέσα σε γλάστρα, μία τέχνη που εφαρμόζεται εδώ και αιώνες και έχει τις ρίζες της στην Κίνα και στην Ιαπωνία. Η καλλωπιστική αξία και η ομορφιά ενός μπονσάι αυξάνεται όσο μεγαλώνει η ηλικία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αγιοβασιλίτσα ή ασκελετούρα

Φωτ. αρχείου / envato

H ασκελετούρα είναι ένα χαρακτηριστικό βολβώδες βότανο που το συναντάμε σε πολλές περιοχές της χώρας με την ονομασία ασκέλλα, κρεμμύδα ή  αγριοκρεμμύδα. ένα άγριο βολβώδες φυτό που το συναντάμε σε ακαλλιέργητους αγρούς, σε αμμώδη παραθαλάσσια εδάφη και σε βραχώδη βουνά. Σύμφωνα με ένα αρχαίο έθιμο που διατηρείται μέχρι σήμερα σε περιοχές της Κρήτης, αφήνουν ένα φυτό ασκελετούρας έξω από την πόρτα του σπιτιού την Πρωτοχρονιά, για να εξασφαλίσουν καλή τύχη για το νέο έτος. Λόγω αυτού του εθίμου, η ασκελετούρα ονομάζεται και αγιοβασιλίτσα.

Αμαρυλλίδα

Φωτ. αρχείου / envato

Οι αμαρυλλίδες με το κόκκινο εντυπωσιακό τους χρώμα και το επιβλητικό μέγεθός τους είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φυτά των Χριστουγέννων. Για κάποιους μάλιστα είναι η απόλυτα χριστουγεννιάτικη επιλογή και την προτιμούν περισσότερο και από τα αλεξανδρινά. Συμβολίζει την υπερηφάνεια, την αποφασιστικότητα και τη λαμπερή ομορφιά.

 

Αλεξανδρινό 

Φωτ. αρχείου / envato

Το γνωστό μας αλεξανδρινό, το λουλούδι με τα εντυπωσιακά κόκκινα φύλλα και σύμβολο της εορταστικής περιόδου, αποτελεί την πρώτη επιλογή για μια γιορτινή νότα στο χώρο. Για να διατηρηθεί έντονο το κόκκινο χρώμα του αποφεύγουμε τις πολύ σκιερές θέσεις γιατί τα φύλλα χάνουν τη ζωντάνια και τον χρωματισμό τους. Μόλις περάσει ο χειμώνας, μπορεί να μεταφυτευτεί στον κήπο, όπου σταδιακά θα γίνει ολόκληρο δέντρο.

 

Ανθούριο

Φωτ. αρχείου /  envato

Ένα εντυπωσιακό φυτό εσωτερικού χώρου με έντονο κόκκινο χρώμα για την περίοδο των γιορτών, αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά για να προσφέρουμε ως δώρο σε αγαπημένα πρόσωπα, καθώς θεωρείται πως συμβολίζει την ευγένεια, την καλοσύνη και τη μακρόχρονη φιλία. Το ανθούριο είναι αρκετά ανθεκτικό φυτό και μπορεί εύκολα να διατηρηθεί και μετά τις γιορτές στο χώρο μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Style
10 / position1: 664 / position2: 1379
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb