ENTERTAINMENT

Η επιστήμη μίλησε: Αυτοί οι διάσημοι έχουν τα ιδανικά χαρακτηριστικά προσώπου

Είναι πολύ κοντά στο ...τέλειο πρόσωπο!
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
Η επιστήμη μίλησε: Αυτοί οι διάσημοι έχουν τα ιδανικά χαρακτηριστικά προσώπου
Pink Illustration

Οι διάσημοι σταρ είναι συνήθως άνθρωποι ιδιαίτερα ευειδείς και περισσότερο ελκυστικοί από το ...μέσο όρο! Η έρευνα δείχνει ότι το να έχεις ένα συμμετρικό πρόσωπο με καλές αναλογίες σε βάζει σε πολύ πιο δυνατή θέση για να φτάσεις, ας πούμε, στο εξώφυλλο της Vogue ή ακόμα και για να κατακτήσεις ένα Όσκαρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι παρακάτω σταρ έχουν γίνει αντικείμενο έντονης αισθητικής μελέτης με τα χρόνια και ιδού τα αποτελέσματα....

James Franco

Το 2008, μια ομάδα Ισραηλινών επιστημόνων ανέπτυξε μια «μηχανή καλλωπισμού» που χρησιμοποίησε έναν μαθηματικό τύπο για να κάνει θεωρητικά τις φωτογραφίες ανθρώπων να φαίνονται πιο ελκυστικές. Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της μελέτης, οι επιστήμονες φέρεται να έτρεξαν μια φωτογραφία του James Franco μέσω του προγράμματος υπολογιστή τους. Το πρόσωπό του δεν άλλαξε σχεδόν καθόλου. Όπως το έθεσαν εύστοχα οι New York Times, το αποτέλεσμα έδειξε ότι το «κλασικά όμορφο πρόσωπο του Franco είναι ήδη αρκετά τέλειο». 

Brad Pitt


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 2013, ο Δρ Kendra Schmid ανέπτυξε μια φόρμουλα που μετρούσε την ελκυστικότητα ενός ατόμου με βάση 29 διαφορετικά σημεία του προσώπου, με τη συμμετρία, την αναλογία και την αναλογία να παίζουν βασικό ρόλο στην κλίμακα 1-10 του Schmid. Σύμφωνα με τη Huffington Post, η φόρμουλα του Schmid καθόρισε ότι ο ηθοποιός Brad Pitt έχει ένα σχεδόν τέλειο πρόσωπο. Ο ηθοποιός κέρδισε τους εκπληκτικούς 9,67 από τους 10 πιθανούς πόντους, οι οποίοι, όμως. Κοντά πίσω από τον Pitt στην κλίμακα του Schmid ήταν οι ηθοποιοί Ryan Gosling, George Clooney και Ben Affleck, οι οποίοι κέρδισαν 7,31, 6,77 και 6,55 βαθμούς, αντίστοιχα.

Lena Dunham

Επίσης, παρουσιάστηκε στην κλίμακα του Schmid, η ηθοποιός Lena Dunham, της οποίας η γοητεία που εκπέμπει έχει συζητηθεί έντονα από τότε που η σειρά της "Girls" προβλήθηκε στο HBO το 2012. Η Dunham κέρδισε 6,82 στην κλίμακα, κατατάσσοντας υψηλότερα μαθηματικά αpό, π.χ. τη Jennifer Lopez (People's World Beautiful Woman" το 2011) και τη Jessica Biel (Esquire "Sexiest Woman Alive" το 2005.) Στην πραγματικότητα, η Dunham ήταν μόλις 0,31 πόντους πίσω από την πρώην σύζυγο του Brad Pitt, Angelina Jolie, η οποία κέρδισε βαθμολογία 7,13 και ψηφίστηκε "World" Most Beautiful Woman" από τους αναγνώστες του Vanity Fair το 2006. Φαίνεται ότι τα μαθηματικά έγιναν το νέο αγαπημένο μάθημα της Dunham, μετά από αυτό.

Miley Cyrus

Μια άλλη διάσημη κυρία στη μελέτη του Schmid είναι ευνοημένη: η Miley Cyrus. Η πρώην σταρ του Hannah Montana κέρδισε 7,36 στα 10. Αυτό βάζει το κεφάλι της πάνω από μερικούς από τους πιο δημοφιλείς αστέρες της ποπ του Χόλιγουντ, συμπεριλαμβανομένης της Beyoncé, η οποία κέρδισε 7,28 στην κλίμακα του Schmid, παρόλο που ψηφίστηκε ως «Πιο καυτή γυναίκα του 21ου αιώνα» από το GQ .

Amber Heard

Προφανώς, οι επιστήμονες είναι σπασίκλες κι έχουν εμμονή με τους διάσημους... όπως και εμείς. Παράδειγμα: το 2016, ο Δρ Julian De Silva διεξήγαγε μια μελέτη χρησιμοποιώντας την αρχαία ελληνική φόρμουλα του Phi για να προσδιορίσει ότι η πρώην σύζυγος του Depp, η Amber Heard, έχει το πιο όμορφο πρόσωπο στον κόσμο. «Μετρήθηκαν τα μάτια, τα φρύδια, η μύτη, τα χείλη, το πηγούνι, το σαγόνι και το σχήμα του προσώπου της και αναλύθηκαν 12 βασικά σημεία-δείκτες και βρέθηκε ότι είναι το 91,85 τοις εκατό της ελληνικής αναλογίας Phi, που είναι 1,618», ανέφερε η μελέτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
9 / position1: 501 / position2: 1812
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb