BETTER LIFE

Όσα πρέπει να θυμίζεις στον εαυτό σου όταν νιώθεις απεγνωσμένη

Μάθε πώς να μη σε καταβάλλει το συναίσθημα της απόγνωσης!
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
Όσα πρέπει να θυμίζεις στον εαυτό σου όταν νιώθεις απεγνωσμένη
Photo by Camille Brodard on Unsplash

Η επαγγελματική μας ζωή γίνεται ολοένα και πιο απαιτητική, παρουσιάζοντάς μας όλο και πιο περίπλοκες προκλήσεις με σχεδόν αμείλικτο ρυθμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόσθεσαι σε αυτό ... προσωπικές ή οικογενειακές σχέσεις και ανάγκες και είναι εύκολο να αισθάνεσαι συνεχώς καταβεβλημένη και απεγνωσμένη.

Στο βιβλίο τους, Immunity to Change, οι καθηγητές του Χάρβαρντ Robert Kegan και Lisa Lahey συζητούν πώς η αύξηση της πολυπλοκότητας που σχετίζεται με τη σύγχρονη ζωή έχει κάνει πολλούς από εμάς να νιώθουμε «πάνω από το κεφάλι μας». Όταν συμβαίνει αυτό, η πολυπλοκότητα του κόσμου μας έχει ξεπεράσει την «πολυπλοκότητα του μυαλού» ή την ικανότητά μας να χειριζόμαστε αυτό το επίπεδο πολυπλοκότητας και να είμαστε αποτελεσματικοί. Αυτό δεν έχει να κάνει με το πόσο έξυπνοι είμαστε, αλλά με το πώς αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο και το πώς λειτουργούμε σε αυτόν.

Εμείς σου δίνουμε μερικούς από τους τρόπους που μπορείς να αισθανθείς καλύτερα, θυμίζοντας στον εαυτό σου τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι εντάξει αν δεν είναι όλα εντάξει

Δύναμη δεν σημαίνει να προσποιείσαι ότι είσαι καλά ενώ δεν είσαι. Δύναμη δεν σημαίνει να κάνεις ταχυδακτυλουργικά είκοσι διαφορετικά πράγματα ταυτόχρονα επειδή φοβάσαι μην απογοητεύσεις κάποιον. Η πραγματική δύναμη απαιτεί ειλικρίνεια με τον εαυτό σου. Είναι εντάξει να το παραδέχεσαι όταν δυσκολεύεσαι. Δεν είσαι υπεράνθρωπος. Θα πρέπει να παλέψεις κάποιες φορές ... και δεν χρειάζεται να το κρύψεις αυτό από τον κόσμο.

Δεν μπορείς να νικήσεις όλα τα προβλήματά σου ταυτόχρονα

Πρέπει να κάνεις ένα βήμα τη φορά, μια μέρα τη φορά, ένα λεπτό τη φορά. Παρόλο που μπορεί να ανησυχείς σε βαθμό αρρώστιας για όλα τα πράγματα που πρέπει να κάνεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας, δεν μπορείς να τα κάνεις ταυτόχρονα. Σπάσε τις εργασίες σου σε διαχειρίσιμα κομμάτια. Σκέψου ένα σχέδιο. Και μετά δούλεψε ό,τι μπορείς αυτήν τη στιγμή χωρίς να ανησυχείς για όλα τα πράγματα που δεν διεκπεραιώνεις τώρα. Να είσαι περήφανη για τον εαυτό σου για κάθε λίγο που καταφέρνεις!

Δεν είσαι η μόνη που νιώθει έτσι

Παρόλο που μπορεί να νιώθεις σαν να βρίσκεσαι σε ένα νησί μόνη σου, δεν είσαι η μόνη που βιώνει αυτά τα συναισθήματα. Πολλοί άνθρωποι παλεύουν, ακόμα και άνθρωποι που γνωρίζεις, ακόμα και άνθρωποι που φαίνονται τέλεια εξωτερικά. Ποτέ μην αισθάνεσαι ότι κάτι δεν πάει καλά με εσένα ή ότι όλοι οι άλλοι είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις καταστάσεις καλύτερα από εσένα. Δεν είσαι η μόνη που βιώνει τέτοιου είδους πόνο.

Επιτρέπεται να κάνεις ένα διάλειμμα ψυχικής υγείας

Σου επιτρέπεται να χαλαρώνεις όταν νιώθεις συγκλονισμένη από τον κόσμο. Επιτρέπεται να αφαιρέσεις μερικές ώρες, ημέρες ή ακόμα και εβδομάδες από τις ευθύνες σου. Εάν αισθάνεσαι ότι καίγεσαι, πρέπει να κάνεις κάτι γι' αυτό. Το να δουλέψεις πολύ σκληρά θα οδηγήσει σε περισσότερα προβλήματα στη συνέχεια. Δε θέλεις  εξαντλήσεις τον εαυτό σου. Πρέπει να συμπεριφέρεσαι σε αυτόν με καλοσύνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
4 / position1: 142 / position2: 825
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb