CELEBS

Διάσημες Ελληνίδες που έγιναν μοναχές

Αυτές οι πρώην celebrities βρήκαν το νόημα της ζωής στην θρησκεία!
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
Διάσημες Ελληνίδες που έγιναν μοναχές
Pink Collage

Υπάρχουν πολλοί διάσημοι άνθρωποι που "χάσαμε" ξαφνικά επειδή επέλεξαν να απομακρυνθούν από τα φώτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχει, βέβαια, και μία κατηγορία γυναικών διασημοτήτων, οι οποίες για λόγους που κανένας δε μπορεί να γνωρίζει, καθώς πρόκειται για μια προσωπική ανάγκη και επιθυμία, αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τα εγκόσμια και να στραφούν στο μοναχισμό.

Εμείς θυμηθήκαμε αυτές τις Ελληνίδες celebrities, που είτε άμεσα είτε αργότερα, μάθαμε κάποια στιγμή ότι επέλεξαν να γίνουν μοναχές.

Εσύ τις γνωρίζεις;

Μαιρη Αλεξοπουλου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διάσημη γυναίκα του ελληνικού τραγουδιού έφυγε για πάντα από τις πίστες στα 43 της χρόνια και ύστερα από τον τραγικό θάνατο της 18χρονης κόρης της σε τροχαίο, αποφάσισε να γίνει μοναχή. Το 1992 δημιούργησε το ησυχαστήριό της, την Παναγία Θεονύμφη, στο παλιό της σπίτι, στο Κορωπί.

Ναταλια Λιονακη

Η Ναταλία Λιονάκη της δεκαετία του 2000 ήταν μία από τις πιο όμορφες πρωταγωνίστριες και είχε μεγάλο άστρο! Τα πράσινα τσαχπίνικα μάτια της και τα πορτοκαλοκόκκινα μαλλιά της δεν άφηναν κανέναν ασυγκίνητο. Έπαιξε στις Φιλοδοξίες, Βέρα στο Δεξί, Η ώρα η καλή, κ.α. Η τελευταία της τηλεοπτική σειρά ήταν τη σεζόν 2008-2009 όταν πρωταγωνίστησε στην κωμική σειρά “40 Κύματα” στον ANT1 και λίγο καιρό μετά αποφάσισε να γίνει μοναχή στο χωριό Μοίρες της Κρήτης. Έπειτα, πήγε στην Κένυα, ενώ τον Αύγουστο του 2017 εκάρη μοναχή σε μοναστήρι εκεί και πλέον φέρει το όνομα Φεβρωνία. Πολλές είναι οι φήμες για το πώς οδηγήθηκε η Ναταλία Λιονάκη στην απόφαση αυτή. Άλλοι λένε εξαιτίας ενός χωρισμού, άλλοι λόγω μίας απώλειας που της στοίχισε. Η ίδια ωστόσο σε ελάχιστες δηλώσεις που είχε κάνει στα Μέσα, είχε διαψεύσει κατηγορηματικά τις φήμες περί ερωτiκής απογοήτευσης και ψυχολογικών προβλημάτων εμμένοντας στην άποψη της ότι η απόφαση ήταν καθαρά προϊόν εσωτερικής της ανάγκης και πίστης. 

Αλεξανδριανη Σικελιανου

Η όμορφη ηθοποιός γεννήθηκε στο Σικάγο του Ιλλινόις και σπούδασε σε σχολείο υποκριτικής στις ΗΠΑ. Γύρισε στην Ελλάδα και πέρασε στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, συμμετείχε στις σειρές «Λυγερή» της «ΕΤ1», βασισμένη στο μυθιστόρημα του Ανδρέα Καρκαβίτσα, στο σίριαλ «Αγνοημένοι» του ANT1, ενώ ο Κώστας Κουτσομύτης, την επέλεξε μεταξύ δεκάδων υποψηφίων για τον ρόλο της Αγγελικούλας στη διάσημη “Πρόβα Νυφικού” το 1995. Έπειτα, έπαιξε στην "Παλίρροια" του Μανούσου Μανουσάκη και από το 2000 χάθηκαν τα ίχνη της. Κάποια χρόνια μετά, μαθεύτηκε ότι βρέθηκε στα Ιεροσόλυμα, στην αρχή ως διοικητικός υπάλληλος κι έπειτα ως μοναχή. Οι φήμες έλεγαν τότε ότι η Σικελιανού αποσύρθηκε από τα εγκόσμια εξαιτίας μίας απογοήτευσης στην προσωπική της ζωής.

Γεωργια Αποστολου

Η Γεωργία Αποστόλου ξεκίνησε την τηλεοπτική της καριέρα, συμμετέχοντας σε πολλές τηλεοπτικές επιτυχίες, όπως το Πες το ψέματα, Το μονοπάτι της αγάπης, Καραμπόλα, κ.α.  Ωστόσο, μετά τον θάνατο του πρώην συντρόφου της άλλαξε. Λέγεται ότι ο χαμός του την οδήγησε να πάρει την απόφαση να αφοσιωθεί στον Θεό. Η Γεωργία Αποστόλου, σύμφωνα με τον πατέρα της, Νίκο Αποστόλου, πέθανε από ανακοπή καρδιάς στο σπίτι της, στην Αθήνα και η κηδεία της έγινε την επόμενη μέρα στο νεκροταφείο Σχιστού. Το 2016, έφυγε απρόσμενα από τη ζωή. Σύμφωνα, με τον πατέρα της ηθοποιού τον τελευταίο καιρό είχε αδυνατίσει υπερβολικά πολύ, υποσιτιζόταν, και το μόνο που την ενδιέφερε ήταν η ενασχόληση της με την εκκλησία.

Αννια Φυσσουν

Η μοναχοκόρη του αείμνηστου Πέτρου Φυσσούν και της Τέτας Χατζηχρήστου, Άννια, αποφάσισε να κλειστεί σε μοναστήρι περίπου 20 χρόνια πριν, πηγαίνοντας αρχικά το 2002 σε ένα μοναστήρι της Βοιωτίας. Μετά τη χειροτονία της ονομάζεται μοναχή Πορφυρία και βρίσκεται πλέον σε ένα μοναστήρι της Εύβοιας, από το οποίο έφυγε μόνο το 2015 και 1016 για να αποχαιρετήσει τους γονείς στο τελευταίο τους ταξίδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
7 / position1: 243 / position2: 536
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb