ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Κορίτσια Καριέρας: Έλσα, πόσο δύσκολο είναι να έχεις μια δυναμική παρουσία στον τουρισμό;

Μια γυναίκα leader στον χώρο του τουρισμού στην Ήπειρο, με βραβεία και διακρίσεις, με κέφι για ζωή και δημιουργία!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Κορίτσια Καριέρας: Έλσα, πόσο δύσκολο είναι να έχεις μια δυναμική παρουσία στον τουρισμό;

Η Έλσα είναι μια γυναίκα που με το μιλήσεις μαζί της για ένα λεπτό, καταλαβαίνεις αμέσως το εκτόπισμα της! Δυναμική όσο λίγες, δημιουργική σε κάθε της μέρα και μαχητική όσο χρειάζεται!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα στο πολυπολιτισμικό τουριστικό περιβάλλον των οικογενειακών επιχειρήσεων στον τουριστικό τομέα, επηρεασμένη τόσο από τον ορεινό όσο και από τον θαλάσσιο τουρισμό. Σπούδασε και είναι κάτοχος MBA Hotel & Tourism Management, διαμορφωμένο μέσα από αγγλικά και γαλλικά Πανεπιστήμια και πολιτισμούς, με εξειδίκευση στον Αειφόρο Τουρισμό. Σπούδασε επίσης Motion Graphics και Animation στο Akto Art & Design College στην Αθήνα.

Δεν άργησε να γίνει διευθύνων Σύμβουλος του παγκόσμιου βραβευμένου Mikro Papigo 1700 Hotel & Spa - The Unesco Heritage Monument Design Hotel & Villa. Ταυτόχρονα είναι και διευθύνων Σύμβουλος της Branding Greece, μιας boutique δημιουργικής εταιρείας, η οποία στέκεται ως καταλύτης αλλαγών μιλώντας στις καρδιές των καταναλωτών βλέποντας τα πράγματα με διαφορετική ματιά!

Η δράση της δε σταματάει εδώ και ταυτόχρονα με όλα τα παραπάνω, η Ελσα έχει ιδρύσει και το έργο Epirus 365! Πρόκειται για μια ευρύτερη προσπάθεια να γίνει η Ήπειρος ένας τουριστικός προορισμός που θα υποδέχεται ταξιδιώτες όλο το χρόνο. Το έργο Epirus365 κέρδισε το Tourism Awards 2020 που εκπροσωπείται από το Branding Greece.

Είσαι μια πολύ δυναμική γυναίκα που σίγουρα έχει γεμάτο πρόγραμμα. Περιέγραψε μας μια καθημερινή σου μέρα;

 Βρίσκω εξαιρετικά γοητευτική κάθε νέα αρχή για αυτό και αγαπώ το πολύ πρωινό ξύπνημα! Νομίζω ότι όσο πιο καλά είσαι μέσα σου τόσο πιο νωρίς ξυπνάς. Η υπόσχεση της νέας ημέρας είναι η πιο αισιόδοξη πτυχή του 24ωρου, βγάζει μια θετικότητα. Μη μετράς μόνο σβησμένα ηλιοβασιλέματα, στις χαραυγές ανάβει η μέρα, όπως και το iphone όταν πρωτοανοίξουν τα μάτια. Notifications, emails, τι ραντεβού έχω μέσα στη μέρα!
Ότι κάνουν όλοι δηλαδή. Από κει και πέρα το χάος, απρόβλεπτη. Μπορεί να μένω Γιάννενα πια, αγκαλιά με τη λίμνη (Παμβώτιδα) αλλά συνήθως παίρνω τα βουνά. Θα με δεις ξαφνικά να βρεθώ στο Mikro Papigo 1700. Λατρεύω αυτή τη διαδρομή, ειδικά περνώντας τη Γέφυρα Παπιγκου στον Βοιδοματη,  ή να κανονίζω τα ραντεβού μου στα Γιάννενα, ή zoom από το σπίτι, στην αρχή το σιχαινόμουν, συνήθισα. Εάν δε λείπω εκτός, που λόγω της δουλειάς μου επίσης συμβαίνει συχνά. Βλέπω πολύ κόσμο μέσα στη μέρα, αλλά συγκριτικά λιγότερο από παλιά, προσπαθώ να είμαι επιλεκτική.

Είναι το Epirus 365 κάτι που έχει αλλάξει τον τουρισμό στην Ήπειρο;  Έχει κάτι άλλο στα σκαριά η εταιρεία σου BrandingGreece;

Το Epirus 365 είναι ένα project της εταιρείας μου Branding Greece το οποίο πήρε το bronze βραβείο στην κατηγορία “Στρατηγική Επένδυση/Συνεργασία /Ανάπτυξη” στα TourismAwards 2020. Έχει διαδραματίσει βασικό ρόλο στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του προορισμού, διαμορφώνοντας μια αποτελεσματική θεματική στρατηγική για τον τουρισμό. Χάρη στη στρατηγική συνεργασία που πραγματοποίησε με τον Σκανδιναβικό Ομιλο Apollo, το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων παρέμεινε ζωντανό και εν λειτουργία (θα έκλεινε). Από κει και πέρα πήρε τη σειρά του και ανέλαβαν αυτοί που έπρεπε να αναλάβουν. Η Ήπειρος, η πόλη των Ιωαννίνων και οι ορεινές τουριστικές περιοχές έκαναν αλματώδες άνοιγμα στις αγορές αυτές.

Πόσο εύκολο είναι για μια γυναίκα να είναι στο τιμόνι μιας βραβευμένης ξενοδοχειακής επιχείρησης και ποιες είναι οι πιο συχνές δυσκολίες;

Η δυσκολία έγκειται στους πολλούς ρόλους και τα υψηλά standards που θέτει η καθεμιά μας για τον εαυτό της. Η γυναίκα του σήμερα καλείται να καλύψει πολλούς ρόλους, πραγματοποιώντας το τις περισσότερες φορές με μεγάλη επιτυχία. Μπορεί να είσαι top of mind επιχείρηση  αλλά θέλει χειρουργικούς χειρισμούς για να είσαι a parallel strong figure για τα παιδιά σου. Πιστεύω βαθιά πως αυτό που χαρακτηρίζει μια ολοκληρωμένη σύγχρονη γυναίκα είναι το να ζει μέσα στις δικές της επιλογές και να είναι πραγματικά χαρούμενη και περήφανη για αυτές.
Το αποτέλεσμα και η προσωπικότητα αντικατοπτρίζεται στη δουλειά της, στην οικογένεια της – τι πρότυπο αποτελεί για τα παιδιά της – σε ότι αληθινά βγαίνει προς τα έξω,  Το δικαίωμά της να έχει άποψη για κάθε τι που επηρεάζει τη ζωή της.  Συμβουλές δε δίνω, ευχές μόνο. Να θυμάσαι πως τα πράγματα είναι πολύ απλά. Εμείς τα κάνουμε πολύπλοκα και δυσκολεύουμε τη ζωή μας!

Έχεις καταφέρει σίγουρα πολλά πράγματα, αλλά τι είναι αυτό για το οποίο νιώθεις περήφανη;

Θα σου πω. Με τόση πληροφορία, έχει χαθεί το μέτρο και χανόμαστε μόνο στο φαίνεσθε. Το know how θα μας σώσει (trust the professionals). Επειδή έχω περάσει από όλα τα πόστα και έχω φάει με το κουτάλι τις δυσκολίες του Ορεινού Τουρισμού (βλέπεις; δε λέω χειμερινού! Πιστεύω ότι μόνο οι αληθινοί, «ψημένοι» επαγγελματίες που βρίσκονται διασκορπισμένοι σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας μπορούν να κάνουν τη διαφορά, σε συνδυασμό με τη γνώση, τις σπουδές, τις διασυνδέσεις. 

Αισθάνομαι «εργάτης» του Τουρισμού, βάζω τον πήχη ψηλά και την ομάδα μου πάνω από μένα, είμαι περήφανη που παίρνω αγάπη και σεβασμό. Ευλογία η εκτίμηση και τα συναισθήματα που λαμβάνω.  Στο τέλος της ημέρας πρέπει να ησυχάζει η ψυχή, ταπεινά, είναι μοναχικό σπορ η τόσο μεγάλη συναναστροφή με κόσμο και αυτό το οξύμωρο το αντιλαμβάνεσαι στο κλείσιμο της, τις μικρές ώρες που είσαι μόνος με τον εαυτό σου!

Ήταν η ενασχόληση σου με τον τουρισμό αυτό που ήθελες να ακολουθήσεις από πάντα ή σου προέκυψε στην πορεία;

Εάν εξαιρέσεις ότι κάπου στα 12 θέλουμε όλες να γίνουμε αεροσυνοδοί και, μια επιχείρηση την Οκεαnus exports from Indonesia που ανοίξαμε κάπου στα 20 μας τρεις παιδικοί φίλοι στο Bali (χειροποίητα pareo εξάγαμε, σε  ελληνική τουριστική έκθεση τα προωθήσαμε και αυτά βεβαία (ωπ!), όποτε απαντώ Ναι!  All the way. Ο Τουρισμός, η φιλοξενία είναι η ζωή μου ολόκληρη. Μεγάλωσα μέσα σε δωμάτια ξενώνων, ξενοδοχείων και κουζίνες εστιατορίων (οικογενειακές επιχειρήσεις στη Ζάκυνθο και το Πάπιγκο. Το κύτταρο αυτό προϋπήρχε και ξεδιπλώθηκε, κάνει περιστροφές, αναπτύσσεται, εξελίσσεται αέναα. Και εγώ μαζί του

Έχεις χρόνο για την Έλσα ή ξοδεύεις την περισσότερη ώρα της μέρας για meetings και άλλες δουλειές;

Όπως βγει με τις υποχρεώσεις αλλά πάνω από όλα την διάθεση, και αυτό πολυτέλεια είναι, μου την δίνω. Ζω σε έναν ευλογημένο τόπο , σε 1ωρα μπορείς να βρεθείς σε απίθανα μέρη. Από φανταστικές παραλιες στην Πρέβεζα, για surf, kite κτλ μέχρι sup στην  λίμνη πηγών Αώου. Για το Ζαγόρι δε το συζητώ, είναι 2ο σπίτι μου ξοδεύω πολύ χρόνο κάνοντας διάφορα, αγαπώ το ορεινό τρέξιμο. Πολλά χρόνια yogini & διαλογισμό στο σπίτι, το πρωί, ενδιάμεσα, όλες οι ώρες είναι ωραίες. Όπως και το φως τους διαφορετικό . Δε μου αρέσει ούτε μπορώ να εχω ένα σταθερό πρόγραμμα. Εκτός από το κλείσιμο της μέρας, αργά. Ευεξία. Προπόνηση στις 9 το βράδυ μπροστά  στην λίμνη με το Bootcamp & Beach Volleyball fitness club,  πολύ απαιτητικό πρόγραμμα – μόνο έτσι όμως αξίζει αλλιώς θα ήταν χαμένος χρόνος, που δεν περισσεύει κιόλας! Τρέξτε, γυμναστείτε έξω, κάνει καλό, μόνο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
2 / position1: 459 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb