ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Τα καλύτερα φυτά για να βάλεις στη κρεβατοκάμαρα

Για να προσθέσεις μία αίσθηση ζωντάνιας και ευεξίας στο χώρο σου
Γράφει η MATINA KONTOY
Δημοσίευση ΝΟE 08, 2022
Τα καλύτερα φυτά για να βάλεις στη κρεβατοκάμαρα
Photo by Anikona at envato.com

Η τοποθέτηση φυτών στο υπνοδωμάτιο πέρα από τον διακοσμητικό χαρακτήρα και την φυσική ομορφιά που χαρίζουν στο χώρο, μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα επωφελή και για την υγεία μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα φυτά φιλτράρουν τον αέρα και καθαρίζουν το οξυγόνο στο χώρο. Έτσι, η επιλογή του σωστού φυτού για την κρεβατοκάμαρα μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσουμε τον ύπνο μας.

Αν και πολλοί αποφεύγουν τα φυτά στο υπνοδωμάτιο, καθώς υπάρχει μία ανησυχία ότι μειώνουν τα επίπεδα του οξυγόνου στο χώρο, αυτό όμως δεν πρέπει να μας ανησυχεί ιδιαίτερα.

Μπορεί τα φυτά να απελευθερώνουν διοξείδιο του άνθρακα και συγχρόνως να απορροφούν οξυγόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας, όμως στην πραγματικότητα, η αλλαγή του επιπέδου των συγκεντρώσεων είναι τόσο ασήμαντη που σε καμία περίπτωση δε δικαιολογεί την αποφυγή τοποθέτησης φυτών στο υπνοδωμάτιο μας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Photo by Seedjan at envato.com

Σανσεβιέρια

Τα περισσότερα φυτά απελευθερώνουν οξυγόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας και το βράδυ ξεκουράζονται. Η σανσεβιέρια ωστόσο, παράγει οξυγόνο πάντα – ακόμα και όταν κοιμόμαστε.

 

Photo by Sandsun at envato.com

Φτέρη

Η φτέρη είναι ένα φυτό που μπορούμε να διατηρήσουμε στον κήπο αλλά και μέσα στο υπνοδωμάτιο για να δώσουμε ζωντάνια και να δημιουργήσουμε μία μοναδική ατμόσφαιρα. Ανήκει στα φυτά που καθαρίζουν τον αέρα στο σπίτι, καθώς φιλτράρουν την ατμόσφαιρα από τοξικές ουσίες χαρίζοντας μας ένα καθαρό περιβάλλον στο υπνοδωμάτιο μας.

 

Photo by skarie20 at envato.com

Γαρδένια

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως το φυτό αυτό έχει υπέροχο άρωμα που οι έρευνες δείχνουν ότι έχει ηρεμιστική επίδραση. Η γαρδένια είναι ευαίσθητο φυτό και χρειάζεται φροντίδα: θέλει αρκετό φως που όμως δεν την χτυπάει!

 

Photos by luisaaa73 at envato.com

Ορχιδέα

Προτιμούμε την ορχιδέα «φαλαίνοψις» που διαθέτει εντυπωσιακά λουλούδια, σε διάφορα σχήματα και χρωματισμούς, που διατηρούνται μέχρι και τρεις μήνες. Επιλέγουμε φωτεινή θέση στο υπνοδωμάτιο μας για την ορχιδέα με φιλτραρισμένο φως κι όχι απευθείας έντονο φως για να ανθοφορήσει καλύτερα. Επίσης, είναι σημαντικό να της διατηρούμε θέση μακριά από θερμαντικά σώματα, από ψυχρά και θερμά ρεύματα, καθώς και από παγωμένα τζάμια.

 

Photo by irinat8 at envato.com

Αλόη

Είναι γνωστή και ως «το φυτό της αθανασίας». Οι Αιγύπτιοι, μάλιστα, την κρεμούσαν έξω από τα σπίτια τους για να κρατήσουν μακριά τα κακά πνεύματα. Από ολιστικής πλευράς θεωρείται ότι φέρνει θετική ενέργεια στο σπίτι. Επιστημονικά, όμως, καθαρίζει τον αέρα και απελευθερώνει οξυγόνο το βράδυ, βοηθώντας στον ύπνο.. Η αλόη ευδοκιμεί σε ημισκιερό σημείο αποφεύγοντας τον έντονο ήλιο, καθώς τα φύλλα της αλόης καφετίζουν όταν δέχονται έντονη ηλιοφάνεια για μεγάλο διάστημα. Η αλόη ως τροπικό φυτό δεν αντέχει σε έντονη παγωνιά και στις χαμηλές θερμοκρασίες για αυτό αποφεύγουμε να το έχουμε κοντά στο παγωμένο τζάμι του υπνοδωματίου την περίοδο του χειμώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
26 / position1: 194 / position2: 767
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb