ENTERTAINMENT

H πιο διάσημη κόντρα στην ιστορία του πατινάζ

Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία του αθλητισμού.
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
H πιο διάσημη κόντρα στην ιστορία του πατινάζ
Nextwebstudio

Στις 6 Ιανουαρίου 1994, η Nancy Kerrigan δέχτηκε επίθεση μετά την προπόνηση στο Cobo Arena στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν, σε αυτό που θα γινόταν ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά σκάνδαλα στην ιστορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο δράστης ήταν ο Shane Stant, ο οποίος χρησιμοποίησε ένα πτυσσόμενο ρόπαλο 21 ιντσών για να χτυπήσει το δεξί πόδι της Kerrigan. Αυτός, μαζί με τον θείο του Derrick Smith, είχαν συμβόλαιο με τον Jeff Gillooly, τον πρώην σύζυγο της αντιπάλου του πατινάζ, Tonya Harding, και τον σωματοφύλακα της, Sawn Eckhardt.

Πώς συμμετείχε όμως η Harding; Η Kerrigan ήταν η μακροχρόνια αντίπαλός της - το μοναδικό άτομο που την εμπόδισε να μπει στην Ολυμπιακή ομάδα. Η απόγνωση της Tonya να κερδίσει πάση θυσία, ώθησε τον Gillooly να στήσει την επίθεση. Αν και δεν το παραδέχτηκε εκείνη την εποχή, η Harding αργότερα ομολόγησε το 2018 ότι «ήξερε ότι κάτι συνέβαινε».

Έτσι, ο σκληρός ανταγωνισμός και ο πόθος για φήμη και περιουσία ήταν τα κίνητρα πίσω από την επίθεση Kerrigan. Το έγκλημα είχε όλες τις μηχανορραφίες για μια "σωστή" ταμπλόιντ σαπουνόπερα, η οποία απεικονίστηκε πιο πρόσφατα στη σκοτεινή κωμωδία του 2017 I, Tonya.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
4 / position1: 312 / position2: 930
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb