SKIN CARE

Αυτό το συστατικό είναι ιδανικό εναλλακτικό της ρετινόλης

Υπάρχει ένα συστατικό που είναι ιδανικό αν δεν θέλεις την ρετινόλη.
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Αυτό το συστατικό είναι ιδανικό εναλλακτικό της ρετινόλης
@nicoleakonchong

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ρετινόλη έχει πολλά οφέλη σύμφωνα με τους ειδικούς. Ωστόσο, επειδή πρόκειται για πολύ δραστικό συστατικό, αν δεν την χρησιμοποιούμε σωστά μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη. Επειδή απολεπίζει την επιδερμίδα, ίσως το αποτέλεσμα είναι να την ερεθίσει και να την κάνει πιο λεπτή και μη ανθεκτική. Επομένως, αρκετές την αποφεύγουν και δεν την εισάγουν στη ρουτίνα τους.

Ποιο είναι το εναλλακτικό συστατικό της ρετινόλης

Αν θέλεις να έχεις τα οφέλη της ρετινόλης, χωρίς τις αρνητικές συνέπειες, τότε μπορείς να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό. Ένα ιδανικό εναλλακτικό της είναι η ρεσβερατρόλη. Επειδή τη παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται όσο περνούν τα χρόνια, χρειαζόμαστε κάτι που θα μας βοηθήσει. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jorge Dotto (@dottojorge)

Η ρεσβερατρόλη, δεν είναι τόσο δημοφιλής στο κοινό όπως οι βιταμίνη C, ή η ρετινόλη, αλλά έχει πολλά οφέλη. Στο skincare χωρών της Ανατολής, συναντάται εδώ και πολλά χρόνια. Πρόκειται για ένα φυσικό αντιοξειδωτικό, που βρίσκεται στη φλούδα των σταφυλιών, στα μούρα, στα φυστίκια και τα φασόλια. Αρκετές εταιρείες ομορφιάς, έχουν αρχίσει να την περιλαμβάνουν στα προϊόντα και στις σειρές τους. 

Ποια είναι τα οφέλη της ρεσβερατρόλης

Η ρεσβερατρόλη, φαίνεται ότι βοηθά διπλά την επιδερμίδα μας στην αντιγήρανση. Αρχικά, την προστατεύει από τις βλάβες, καθώς έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Επιπλέον, φαίνεται να ενεργοποιεί και τους μηχανισμούς της επιδερμίδας ώστε να μην έχει αντίστοιχες βλάβες στο μέλλον. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @priscasolomon_

Το δέρμα επιβαρύνεται καθημερινά από το περιβάλλον και τις ακτίνες UV, είτε αυτές προέρχονται από την έκθεση στον ήλιο, είτε από το μπλέ φως της οθόνης. Η ρεσβερατρόλη μπορεί να αποτρέψει την γρήγορη φωτογήρανση. Επιπλέον, βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου και αποτρέπει και την πρόωρη γήρανση του δέρματος. 

Τέλος, φαίνεται ότι επαναφέρει την υγιή όψη και υφή του δέρματος, ειδικότερα σε περιόδους που επηρεάζεται από εξωτερικούς και εσωτερικούς παράγοντες (όπως το stress). Ειδικότερα, όταν συνδυαστεί με το υαλουρονικό οξύ, έχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Μπορεί να γίνει 2 φορές πιο δραστική και αποτελεσματική, καθώς η επιδερμίδα ενυδατώνεται με το υαλουρονικό οξύ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Skin care Πριν 80 εβδομάδες
Νιασιναμίδη: Τι πρέπει να ξέρεις για το συστατικό που βοηθά με τις κηλιδες
Η Νιασιναμίδη είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα συστατικά για τις κηλίδες.
Λουκία Σανιδά
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb