SKIN CARE

Ποιο συστατικό είναι καλύτερο για απολέπιση σύμφωνα με τους δερματολόγους;

Τα οξέα που λατρεύουν οι δερματολόγοι και οι καταναλώτριες.
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Ποιο συστατικό είναι καλύτερο για απολέπιση σύμφωνα με τους δερματολόγους;
@caroalvareztv

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον κόσμο της ομορφιάς, υπάρχουν πάρα πολλά συστατικά και πολλοί συνδυασμοί που μπορείς να δοκιμάσεις. Ωστόσο, καλό είναι πρώτα να συμβουλεύεσαι την/ τον δερματολόγο και αισθητικό σου. 

Στα αγαπημένα μας συστατικά, είναι η ρετινόλη, η βιταμίνη C, το υαλουρονικό οξύ, η νιασιναμίδη. Ακόμα, υπάρχουν και τα συστατικά που προκαλούν απολέπιση στην επιδερμίδα μας.

Το αγαπημένο συστατικό των δερματολόγων για απολέπιση

Τα οξέα που προτιμούν οι δερματολόγοι για την απολέπιση προσώπου, είναι τα γνωστά σε όλες μας AHAs. Οι δερματολόγοι τα χρησιμοποιούν για χημική απολέπιση και ανανέωση του δέρματος. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 𝐃𝐈𝐀𝐍𝐀🌿 (@dsb_esthetics)

Για να υπενθυμίσουμε, τα AHAs, είναι τα Άλφα Υδροξυ-οξέα (Alpha hydroxy acids). Πρόκειται για ουσίες φυσικής προέλευσης, που προέρχονται απο το γάλα, τη ζάχαρη και τα εσπεριδοειδή. Τα πιο δημοφιλή, είναι το γλυκολικό (από το ζαχαροκάλαμο), το γαλακτικό (από το γάλα), το μανδελικό (από τα αμύγδαλα), και το κιτρικό οξύ (από τα εσπεριδοειδή).

Γιατί προτιμούν οι δερματολόγοι τα AHAs

Τα συγκεκριμένα οξέα, τα προτιμούν δερματολόγοι και πάρα πολλές γυναίκες. Ο λόγος είναι ότι προκαλούν απολέπιση στην εξωτερική στοιβάδα της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα να βοηθούν στην αναγέννησή της. Επιπλέον, διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και βοηθούν την επιδερμίδα να ανανεωθεί και να δείχνει πιο νεανική. 

Μπορείς να τα εισάγεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου με προσοχή, ρωτώντας και τους ειδικούς. Καλό είναι να αποφεύγεις να τα συνδυάζεις με άλλα ενεργά συστατικά και οξέα, όπως η ρετινόλη, για παράδειγμα. Μόνο το υαλουρονικό οξύ αποτελεί εξαίρεση, καθώς ενυδατώνει και καταπραΰνει το πρόσωπο. 

Η εισαγωγή στην καθημερινότητά σου θα πρέπει να γίνει με αργό ρυθμό, για να δεις την αντίδραση του δέρματός σου. Μπορεί να σου προκαλέσουν κοκκινίλες και ερεθισμούς. Επομένως, καλό είναι να τα δοκιμάσεις σιγά σιγά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Makeup Πριν 82 εβδομάδες
Δες το αναπάντεχο mascara trend που κάνει TikTok χαμό
Ακόμα ένα trend που δεν περιμέναμε να δούμε, έχει γίνει viral στο TikTok.
Λουκία Σανιδά
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb