COZY AT HOME ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Japandi: Όταν η διακόσμηση ενώνει την Ιαπωνία με τη Σκανδιναβία

Τι είναι η διακόσμηση με στυλ Japandi;
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Japandi: Όταν η διακόσμηση ενώνει την Ιαπωνία με τη Σκανδιναβία
Photo by Vlada Karpovich: https://www.pexels.com/photo/laptop-with-copybook-and-cup-of-coffee-on-bed

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί να μην πιστεύετε ότι η Ιαπωνία και η Σκανδιναβία έχουν πολλά κοινά, αλλά όσον αφορά τα σχεδιαστικά στοιχεία, μοιάζουν περισσότερο από όσο νομίζετε. Η αισθητική του καθενός εστιάζεται στην απλότητα, τα φυσικά στοιχεία και την άνεση, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι βλέπουμε όλο και περισσότερους σχεδιαστές να συνδυάζουν τις δύο εμφανίσεις και να το αποκαλούν "Japandi" (γνωστός και ως Japanese και Scandi).

Αν και μια σχετικά νέα τάση, περιμένετε να δείτε το Japandi να εμφανίζεται στις ροές Instagram σας φέτος.Το Japandi εστιάζει στην ανάμειξη του εσωτερικού ιαπωνικού και σκανδιναβικού στυλ, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα εκλεκτικό, διασκεδαστικό και χαλαρωτικό περιβάλλον στο σπίτι. Είναι σημαντικό να έχετε την τέλεια ισορροπία μεταξύ των επίπλων και της διακόσμησής σας, προκειμένου να φέρετε σωστά το Japandi στη ζωή σας χωρίς να συνδυάζετε πάρα πολλά στυλ, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει μια ακατάστατη αίσθηση αντί για την πιο ανοιχτή εμφάνιση που θέλετε.

Η διακόσμηση Japandi προκαλεί μια αίσθηση γαλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν μια περίεργη περιγραφή, αλλά αν έχετε δει ποτέ ένα δωμάτιο διακοσμημένο με αληθινό στυλ Japandi, τότε θα καταλάβετε. Αυτό το είδος εσωτερικής διακόσμησης δεν έχει να κάνει με τη χώρα από την οποία είστε ή από πού κατάγονταν οι πρόγονοί σας. Πρόκειται για τη δημιουργία μινιμαλιστικών χώρων που νιώθουν όμορφα και γαλήνια και σας κάνουν να θέλετε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη ζωή.

Από πολλές απόψεις, η ομοιότητά του με τη φιλοσοφία του ζεν έχει νόημα: η απλότητα είναι το κλειδί. Όσο λιγότερη ακαταστασία υπάρχει στον χώρο διαβίωσής σας, τόσο πιο ανοιχτό θα είναι και το μυαλό σας. 

Εάν είστε λάτρης του hygge, θέλετε το σπίτι σας να είναι ζεστό και φιλόξενο. Αν είστε λάτρης του wabi-sabi, θέλετε ο χώρος σας να αντικατοπτρίζει τις ατέλειές του και να γιορτάζει το πώς έχει γεράσει με την πάροδο του χρόνου. 

Ο δανικός όρος hygge μεταφράζεται ως «άνεση». Η εστίασή του είναι στη σύνδεση με τους άλλους (καθώς και τον εαυτό σας) μέσω δραστηριοτήτων που φέρνουν χαρά, άνεση και συντροφικότητα.

Το Wabi-sabi είναι μια αρχαία ιαπωνική ιδέα που εστιάζει στην εύρεση της ομορφιάς σε πράγματα που οι περισσότεροι άνθρωποι θα θεωρούσαν ελαττωματικά ή κατεστραμμένα. Εκτιμά την αυθεντικότητα πάνω από όλα, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να αγκαλιάσουν το φυσικό τους περιβάλλον αντί να προσπαθούν να το αλλάξουν για δικό τους προσωπικό όφελος.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ αυτών των δύο εννοιών - και οι δύο μας ενθαρρύνουν να εκτιμήσουμε το περιβάλλον μας και να προσέχουμε τους γύρω μας - αλλά υπάρχουν και ορισμένες διαφορές που αξίζει να εξερευνήσουμε περαιτέρω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
10 / position1: 584 / position2: 1208
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb