ENTERTAINMENT

8+1 celebrities που φοίτησαν στο Harvard

Το ότι ασχολήθηκαν με τις τέχνες, δε σημαίνει ότι δεν ήταν επιμελείς και ευφυείς μαθητές!
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
8+1 celebrities που φοίτησαν στο Harvard
Collage

Το Harvard University είναι ένα από τα πιο διάσημα πανεπιστήμια στον κόσμο, με οκτώ προέδρους των ΗΠΑ και 161 νικητές του βραβείου Νόμπελ (καθώς και την Elle Woods στο Legally Blonde, φυσικά) να έχουν αποφοιτήσει από αυτό!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ των αποφοίτων του διάσημου πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, είναι πολλοί celebrities, που φοίτησαν σε κάποιο από τα τμήματα πολύ πριν ξεκινήσουν να έχουν τόσο μεγάλη επιτυχία στη showbiz, καθώς και μερικοί που εγγράφηκαν στους καταλόγους τους πανεπιστημίου αφού έγιναν διάσημοι.

Ακολουθούν 8+1 διάσημοι που πέρασαν την πόρτα του Harvard

Natalie Portman

Στα πρώιμα χρόνια της, η Natalie Portman πρωταγωνιστούσε ως Padmé Amidala στην τριλογία prequel του Star Wars. Την ίδια εποχή, σε έναν γαλαξία όχι και τόσο μακριά, η Portman σπούδαζε στο Harvard. Η ηθοποιός αποφοίτησε από το λύκειο και γράφτηκε στο Harvard το 1999 για να πάρει πτυχίο στην ψυχολογία, αποφοιτώντας τέσσερα χρόνια αργότερα.

Conan O'Brien

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριν γίνει βασιλιάς του talk show των βραδινών ωρών, ο O'Brien ήταν ένας απίστευτα ευφυής μαθητής και αποφοίτησε από το λύκειο ως valedictorian. Γράφτηκε στο Harvard και επικεντρώθηκε στην Ιστορία και τη Λογοτεχνία, αποφοίτησε με επαίνους, αργότερα, με το πτυχίο Bachelor of Arts, το 1985. Ενώ ήταν στο Harvard, ο O'Brien έγραφε για το περιοδικό Harvard Lampoon.

Matt Damon

Ο Matt Damon εγγράφηκε ως μαθητής της τάξης του 1992, αλλά έφυγε πριν πάρει το πτυχίο του, για να πάρει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία Geronimo: An American Legend. Ωστόσο, ως γνωστόν, το κολέγιο ήταν επίσης η βάση της επιτυχίας του στο Hollywood. Ο Damon, από το πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, έγραψε μια πρώιμη επεξεργασία του σεναρίου του για το Good Will Hunting για μια εργασία της σχολής στο Harvard. Άρχισε να δουλεύει σοβαρά για το σενάριο με τον φίλο του Ben Affleck και αφού η ταινία έφτασε στην οθόνη, το ζευγάρι κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου.

Mira Sorvino

Πριν δεχτεί τους ρόλους της στο Romy and Michelle's High School Reunion και στο Mighty Aphrodite, η Mira ήταν κορυφαία μαθήτρια που σπούδασε στο Harvard. Αποφοίτησε από το Harvard με πτυχίο στις σπουδές της Ανατολικής Ασίας το 1989, και ενώ ήταν εκεί, βοήθησε επίσης στην ίδρυση των Harvard-Radcliffe Veritones, μιας από τις a cappella ομάδες του πανεπιστημίου. Η Sorvino πέρασε ένα χρόνο της φοιτητικής της ζωής ως φοιτήτρια ανταλλαγής στο CIEE στο Πεκίνο, όπου μιλούσε άπταιστα την μανδαρινική- κινεζική γλώσσα.

Colin Jost

Ο Colin Jost σπούδασε ιστορία και λογοτεχνία, με έμφαση στη ρωσική και τη βρετανική λογοτεχνία, στο Harvard και αποφοίτησε με έπαινο το 2004. Ωστόσο, ήταν ο εκδότης του Harvard Lampoon που τον οδήγησε στην καριέρα του στην κωμωδία. Ένα χρόνο μετά την αποφοίτησή του, ο Colin πήρε μια θέση στη συντακτική ομάδα του  Saturday Night Live, όπου παραμένει μέχρι σήμερα.

Rashida Jones

Η Rashida Jones (κόρη της Peggy Lipton και του Quincy Jones) όταν πήγαινε σχολείο είχε ψηφιστεί από τους συμμαθητές της ως "η πιο πιθανό να πετύχει" και είχαν απόλυτο δίκιο. Αφού σχεδίαζε αρχικά να γίνει δικηγόρος, η Jones, σπούδασε θρησκεία και φιλοσοφία στο Harvard και αποφοίτησε το 1997. Εκείνη την περίοδο ήταν μέλος σε όλες τις θεατρικές ομάδες του πανεπιστημίου, έτσι το μικρόβιο μπήκε για τα καλά.

Darren Aronofsky

Αφού παρακολούθησε ένα σχολείο στην Κένυα, εκπαιδεύτηκε ως βιολόγος και έκανε το γύρω της Ευρώπης με σακίδιο, ο Darren Aronofsky, γράφτηκε στο Harvard το 1987. Διακρίθηκε στην κοινωνική ανθρωπολογία και σπούδασε σκηνοθεσία, αποφοίτησε το 1991. Ήταν ακόμα φοιτητής όταν ο Aronofsky άρχισε να ενδιαφέρεται να γίνει σκηνοθέτης. Σκηνοθέτησε το ντεμπούτο του, Pi, επτά χρόνια μετά την αποφοίτησή του.

Elisabeth Shue

Το αστέρι του Back To The Future II, Elisabeth Shue, εγγράφηκε αρχικά στο Wellesley College πριν μεταφερθεί στο Πανεπιστήμιο του Harvard το 1985. Ωστόσο, αποσύρθηκε από το Harvard ένα εξάμηνο πριν πάρει το πτυχίο της για να ακολουθήσει μια καριέρα στην υποκριτική. Αφού Τα κατάφερε και έκανε ταινίες, η Shue επέστρεψε στο πανεπιστήμιο για να ολοκληρώσει το πτυχίο της στις πολιτικές επιστήμες, αποφοιτώντας επίσημα το 2000.

Amy Brenneman

Αν και η Amy Brenneman σπούδασε Συγκριτική Θρησκεία στο Harvard, φαίνεται ότι το θέατρο ήταν η αληθινή της αγάπη, καθώς ίδρυσε την Cornerstone Theatre Company ενώ φοιτούσε εκεί. Η Amy αποφοίτησε το 1987 και λίγα χρόνια αργότερα, απέκτησε τον πρώτο της μεγάλο τηλεοπτικό ρόλο στο NYPD Blue.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
10 / position1: 288 / position2: 1045
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb