ENTERTAINMENT

H καταστροφική σχέση του Kurt Cobain και της Courtney Love

Ο έρωτας, τα ναρκωτικά, οι καταχρήσεις και το φινάλε
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
H καταστροφική σχέση του Kurt Cobain και της Courtney Love

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήταν η πιο πολυσυζητημένη σχέση στη ροκ μουσική τη δεκαετία του 1990 - αλλά πώς συναντήθηκαν για πρώτη φορά ο Kurt και η Courtney;

Η σχέση μεταξύ του frontman των Nirvana, Kurt Cobain, και της Courtney Love του grunge συγκροτήματος Hole αιχμαλώτισε το ενδιαφέρον του κόσμου στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Πώς λοιπόν πρωτογνωρίστηκαν και πότε -και πού- παντρεύτηκαν;

Πώς γνώρισε ο Kurt Cobain την Courtney Love;

Η Courtney Love και ο Kurt Cobain συναντήθηκαν επίσημα σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Πόρτλαντ του Σιάτλ, στις 12 Ιανουαρίου 1990, αλλά η Love είχε προφανώς λατρέψει τον frontman των Nirvana αφού τον είδε να παίζει σε μια συναυλία τον προηγούμενο χρόνο.

Ο τραγουδιστής φάνηκε να απορρίπτει την Love στην αρχή, σχολιάζοντας: «Ήμουν αποφασισμένος να μείνω εργένης για μερικούς μήνες [...] αλλά ήξερα ότι μου άρεσε τόσο πολύ η Courtney αμέσως, που ήταν πολύ δύσκολος αγώνας να μείνω μακριά της για τόσους μήνες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι τη στιγμή που το ζευγάρι γνωρίστηκε, η Love ήταν ήδη γνωστή για το ότι είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία του Joe Strummer Straight to Hell, και οι Nirvana αυξάνονταν σε φήμη.

Η σχέση τους τους ήταν έντονη και σύντομη. Μετά από τέσσερις μήνες γνωριμίας, η Love ήταν ήδη έγκυος στην κόρη τους όταν αποφάσισαν να παντρευτούν στη Χονολουλού της Χαβάης, στις 24 Φεβρουαρίου 1992.

Η νύφη φορούσε ένα φόρεμα που προηγουμένως ανήκε σε μια διάσημη ηθοποιό του Χόλιγουντ ενώ ο Cobain φορούσε πράσινες φανελένιες πιτζάμες.

Μετά το γάμο, ο Cobain δεν είχε καμία επιθυμία να κάνει περιοδεία και άρχισε μια σκοτεινή περίοδο, όπως εξομολογήθηκε η Love στο Vanity Fair το 1992. «Κάναμε πολλά ναρκωτικά. Εκανα ηρωίνη για μερικούς μήνες».

Το 2015 η Love, ο οποίος εκείνη την εποχή προωθούσε το Montage of Heck, μια βιογραφική ταινία του Cobain, θα προσθέσει αργότερα: "Ο Kurt ήθελε να μένει στο διαμέρισμα και να κάνει ηρωίνη, να ζωγραφίζει και να παίζει κιθάρα. Αυτό ήθελε να κάνει."

Την εποχή του γάμου τους, η Courtney ήταν ήδη έγκυος στην κόρη της Frances.

Η κόρη τους γεννήθηκε στις 18 Αυγούστου 1992. Την ίδια χρονιά που γεννήθηκε η Frances, η Courtney έδωσε μια συνέντευξη στο Vanity Fair, όπου σύμφωνα με πληροφορίες παραδέχτηκε ότι έκανε χρήση ηρωίνης ενώ ήταν έγκυος, χωρίς να γνωρίζει την κατάστασή της. Η Love αργότερα ισχυρίστηκε ότι δεν είπε ποτέ κάτι τέτοιο, και δήλωσε επίσης ότι είχε σταματήσει να παίρνει ναρκωτικά μόλις έμαθε τα νέα της εγκυμοσύνης της.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας των Nirvana στο Μόναχο το 1994, ο Kurt διαγνώστηκε με βρογχίτιδα και σοβαρή λαρυγγίτιδα. Στη συνέχεια στάλθηκε στη Ρώμη για ιατρική περίθαλψη.

Σύμφωνα με την Love, ξύπνησε και ανακάλυψε ότι ο Cobain είχε ανακατέψει υπερβολική δόση αλκοόλ και Rohypnol. Στη συνέχεια ο τραγουδιστής μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου παρέμεινε για πέντε ημέρες.

Μετά από αυτό το περιστατικό, οι δυο τους μάλωναν έντονα, ενώ ένα βράδυ εκείνη κάλεσε την αστυνομία στο σπίτι τους στο Σιάτλ. Οι αρχές κατέσχεσαν τρία όπλα και μερικά χάπια από τον Cobain, ο οποίος είχε κλειδωθεί σε ένα υπνοδωμάτιο στον επάνω όροφο. Σύμφωνα με τον Cobain, δεν προσπαθούσε να αυτοκτονήσει, αλλά κρυβόταν από την Courtney.

Μετά από αρκετό καιρό, ο Kurt συμφώνησε τελικά να πάει για αποκατάσταση στο LA. Στη συνέχεια, έφυγε από το κέντρο αποτοξίνωσης, αλλά οι φίλοι και η οικογένεια δεν γνώριζαν πού βρισκόταν.

Στις 8 Απριλίου 1994, ένας ηλεκτρολόγος που εγκαθιστούσε συναγερμό ανακάλυψε το σώμα του Kurt στο σπίτι του στη Lake Washington Boulevard. Αργότερα, η ιατροδικαστική έκθεση ανέφερε ότι ο τραγουδιστής, είχε πράγματι πεθάνει στις 5 Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
19 / position1: 703 / position2: 1118
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb