Ποια μέρη της Αθήνας & της Θεσσαλονίκης είδαμε στις ελληνικές ταινίες

Πολλά φιλμ του παλιού ελληνικού σινεμά διαδραματίστηκαν σε γνώριμα μέρη
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
Ποια μέρη της Αθήνας & της Θεσσαλονίκης είδαμε στις ελληνικές ταινίες
Pinterest

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για σένα που είσαι φαν του παλιού, καλού ελληνικού σινεμά είναι μάλλον πανεύκολο να σκεφτείς ποια μέρη της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης είδαμε στις ταινίες της Φίνος Φιλμ, Καραγιάννης - Καρατζόπουλος, κ.λ.π...

Είτε είσαι, είτε δεν είσαι όμως κολλημένος με τον ελληνικό κινηματογράφο αυτό το κείμενο θα σε εκπλήξει με τις τοποθεσίες που εμφανίζονται σε αγαπημένες ταινίες και σήμερα, μισό αιώνα μετά, είναι εντελώς διαφορετικές!

Δες παρακάτω μερικά από αυτά τα μέρη ...

Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα - Πλάκα

Ο Αντωνάκης και η Ελενίτσα, ή αλλιώς το ζεύγος Κοκοβίκου, κατοικούσαν στην Πλάκα,μια αγαπημένη περιοχή του αθηναϊκού κέντρου που διατηρεί την παραδοσιακή ομορφιά της μέχρι και σήμερα. Βρίσκεται στην οδό Τριπόδων 32 και υπάρχει μέχρι και σήμερα, ενώ ανήκει στο ελληνικό δημόσιο. Στην πλάκα, επίσης, κατοικούσαν η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ στις "Διπλοπενιές".

Ξυπόλητος Πρίγκηψ - Αστέρας Βουλιαγμένης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ταινία "Ξυπόλητος πρίγκηψ" πρωταγωνιστούν ο Κώστας Βουτσάς, η Μάρθα Καραγιάννη και η Ζωζώ Σαπουντζάκη ενώ είναι σχεδόν ολόκληρη γυρισμένη σε μια πλαζ κι ένα ξενοδοχείο. Η παραλία, λοιπόν, και η πλαζ που απεικονίζεται βρίσκεται στον Αστέρα Βουλιαγμένης, ο οποίος χρονολογείται από το 1959 σαν θέρετρο παραθέρισης, ενώ οι σκηνές του ξενοδοχείου είναι γυρισμένες στο Λαγονήσι.

Ο Ατσίδας - Κέντρο Θεσσαλονίκη, Παραλία & Πλαζ Αρετσούς

Στην ταινία "Ο Ατσίδας" με τη Ζωή Λάσκαρη και τον Ντίνο Ηλιόπουλο βλέπουμε πολλά εξωτερικά πλάνα και όπως είναι γωνστό, η ταινία είναι γυρισμένη στη Θεσσαλονίκη. Έτσι, βλέπουμε τη Λάσκαρη να διαβαίνει την Εγνατία στο σημείο της Βενιζέλου, να πίνει πορτοκαλάδα στην Πλατεία Αριστοτέλους και να κάνει μπάνιο στην -εν λειτουργία τότε- Πλάζ της Αρετσούς. Παράλληλα, ο Ντίνος Ηλιόπουλος, συνομιλεί τηλεφωνικά με την φιλενάδα του, η οποία κατοικεί στην παλιά παραλία, κοντά στο Λευκό Πύργο. Στην ίδια ταινία, ο Ντίνος Ηλιόπουλος τηλεφωνεί από το μαγαζί που υπάρχει μέχρι και σήμερα "Ντορέ-Ζύθος", ενώ δίνει ραντεβού σε ένα κρυφό καφέ στο Πανόραμα. Το σπίτι του "Ατσίδα" βρίσκεται στην αριστοκρατική οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη.

"Κάτι να καίει" - ΧΑΝΘ, Λευκός Πύργος

Στην ταινία της Φίνος Φιλμ "Κάτι να καίει" βλέπουμε πολλούς αγαπημένους πρωταγωνιστές του ελληνικού σινεμά: Καραγιάννη, Ναθαναήλ, Βουτσά, Ηλιόπουλο, κ.α. να κόβουν βόλτες στη ΧΑΝΘ, στη Διεθνή 'Εκθεση Θεσσαλονίκης, καθώς και τραγουδούν με τη μπάντα τους στην κορυφή του Λευκού Πύργου. Επιπλέον, οι ηθοποιοί κάνουν μπάνιο στην -πλέον- εγκατελειμένη πλαζ της Αγίας Τριάδος, που τότε ήταν γεμάτη λουόμενους και ζωή. 

Επιπλέον, έχουμε δει στον ελληνικό κινηματογράφο και άλλε ςπεριοχές κοντά στην Αττική, όπως τα Καμένα Βούρλα στη Φθιώτιδα στην ταινία "Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός", καθώς και τους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, στην ταινία "Τα κίτρινα γάντια", όπου θυμόμαστε το Γιάννη Γκιωνάκη να δίνει ρεσιτάλ ερμηνίας ως Μπρίλλης, τραγουδώντας "Είναι ψιλή, πολύ ψιλή η ζάχαρη του Παντελή!"

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
7 / position1: 438 / position2: 1356
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb