THINK

10 διάσημες που μίλησαν ανοιχτά για την έκτρωσή τους

Σήμερα κάποιες από αυτές, είναι μαμάδες
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
10 διάσημες που μίλησαν ανοιχτά για την έκτρωσή τους

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα κάποιες από αυτές, είναι μαμάδες. Έγιναν όμως μαμάδες όταν ήταν έτοιμες, ήταν επιλογή τους. Για αυτό φωνάζουμε λοιπόν, για το δικαίωμα της επιλογής.

Milla Jovovich

Μπήκα σε πρόωρο τοκετό και είπα ότι έπρεπε να είμαι ξύπνια για όλη τη διαδικασία. Ήταν μια από τις πιο φρικτές εμπειρίες που έχω ζήσει ποτέ. Έχω ακόμα εφιάλτες γι 'αυτό. Ήμουν μόνη και αβοήθητη. Όταν σκέφτομαι το γεγονός ότι οι γυναίκες μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσουν τις αμβλώσεις σε ακόμη χειρότερες συνθήκες από ό,τι εγώ λόγω των νέων νόμων, το στομάχι μου γυρίζει.

Vanessa Williams

Το να είσαι έγκυος χωρίς να είσαι έτοιμη, είναι το πιο τρομακτικό πράγμα που συμβαίνει στη ζωή σου. Όταν μου συνέβη ήξερα ότι αυτό ήταν κάτι που δεν ήμουν προετοιμασμένη να κάνω.

Jemima Kirke

Η ζωή μου δεν ήταν ευνοϊκή για να μεγαλώσω ένα υγιές [και] ευτυχισμένο παιδί, απλά δεν ένιωθα ότι ήταν δίκαιο. Έτσι αποφάσισα να κάνω έκτρωση. Επειδή δεν μπορούσα να πω στη μητέρα μου ότι ήμουν έγκυος, έπρεπε να το πληρώσω από την τσέπη μου. Έπρεπε να αδειάσω τον τραπεζικό λογαριασμό μου και να πάρω [κάποια χρήματα] από τον φίλο μου. Πάντα ένιωθα ότι τα αναπαραγωγικά θέματα θα έπρεπε να είναι κάτι για το οποίο οι γυναίκες θα πρέπει να μπορούν να μιλούν ελεύθερα. Εξακολουθώ να βλέπω ντροπή και αμηχανία στον τερματισμό μιας εγκυμοσύνης...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Jameela Jamil

Έκανα έκτρωση όταν ήμουν μικρή και ήταν η καλύτερη απόφαση που έχω πάρει ποτέ. Τόσο για μένα όσο και για το μωρό που δεν ήθελα, και δεν ήμουν έτοιμη, συναισθηματικά, ψυχολογικά και οικονομικά. Τόσα πολλά παιδιά θα καταλήξουν σε ανάδοχα σπίτια, και τόσες ζωές θα καταστραφούν.

Nicki Minaj

Νόμιζα ότι θα πέθαινα, ήμουν έφηβη ακόμα. Ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που είχα περάσει ποτέ. Θα ήταν αντιφατικό αν έλεγα ότι δεν ήμουν υπέρ της επιλογής, δεν ήμουν έτοιμη. Δεν είχα τίποτα να προσφέρω σε ένα παιδί.

Minka Kelly

Όταν ήμουν μικρότερη έκανα έκτρωση. Ήταν η πιο έξυπνη απόφαση που μπορούσα να πάρω τότε, όχι μόνο για τον εαυτό μου και το αγόρι μου εκείνη την εποχή, αλλά και για αυτό το αγέννητο έμβρυο. Η απόκτηση ενός μωρού εκείνη την εποχή θα είχε απλώς διαιωνίσει τον κύκλο της φτώχειας, του χάους και της δυσλειτουργίας στην οποία γεννήθηκα.

Alyssa Milano

Εκείνη την εποχή ήξερα ότι δεν ήμουν έτοιμη να γίνω μητέρα και έτσι επέλεξα να κάνω έκτρωση. Το διάλεξα. Ήταν επιλογή μου. Και ήταν απολύτως η σωστή επιλογή για μένα.

Rose Mcgowan

Έκανα έκτρωση και δεν ντρέπομαι, ούτε θα έπρεπε να ντρέπεσαι κι εσύ. Το ότι το 60% εκείνων που επιλέγουν να κάνουν εκτρώσεις είναι ήδη μητέρες, λέει πολλά - καταλαβαίνουν περισσότερα από τον καθένα. 

Stevie Nicks

Αν δεν είχα κάνει εκείνη την έκτρωση, είμαι σίγουρη ότι δεν θα υπήρχε Fleetwood Mac. Απλώς δεν υπάρχει περίπτωση να είχα κάνει παιδί τότε, δουλεύοντας τόσο σκληρά όσο δουλεύαμε εμείς, και υπήρχαν πολλά ναρκωτικά στη ζωή μου τότε. Ήξερα ότι η μουσική που θα φέρναμε στον κόσμο επρόκειτο να γιατρέψει τις καρδιές πολλών ανθρώπων και να κάνει τους ανθρώπους τόσο χαρούμενους, και σκέφτηκα: Ξέρεις τι; Αυτό ήταν πραγματικά σημαντικό για μένα τότε!

Uma Thurman

[Η έκτρωση μου] ήταν το πιο σκοτεινό μυστικό μου μέχρι τώρα. Είμαι 51 ετών και το μοιράζομαι μαζί σας από το σπίτι όπου μεγάλωσα τα τρία μου παιδιά, που είναι το καμάρι και η χαρά μου. Μόλις ξεκινούσα την καριέρα μου και δεν είχα τα μέσα να εξασφαλίσω ένα σταθερό σπίτι, ακόμη και για τον εαυτό μου. Αποφασίσαμε ως οικογένεια ότι δεν μπορούσα να περάσω την εγκυμοσύνη και συμφωνήσαμε ότι ο τερματισμός ήταν η σωστή επιλογή. Η καρδιά μου ήταν ραγισμένη πάντως. ... Πονούσα τρομερά, αλλά δεν παραπονέθηκα. Είχα εσωτερικεύσει τόση ντροπή που ένιωθα ότι άξιζα τον πόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
10 / position1: 566 / position2: 1650
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb