10 ταινίες του Λάμπρου Κωνσταντάρα που λατρεύουμε

Τα πιο γνωστά φιλμ του κορυφαίου κωμικού.
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
10 ταινίες του Λάμπρου Κωνσταντάρα που λατρεύουμε

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας υπήρξε ένας από τους πιο γνωστούς και σημαντικούς 'Ελληνες ηθοποιούς του 20ου αιώνα. Το ανεξάντλητο χιούμορ του, οι έξυπνες ατάκες του, η εμφανής γοητεία του και το ταλέντο του, δύσκολα άφηνε και αφήνει κάποιον ασυγκίνητο.

Ο αγαπημένος κωμικός γεννήθηκε στις 13 Μαρτίου του 1913 στην Αθήνα, με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολή και πέθανε σαν σήμερα, 28 Ιουνίου του 1985, σε ηλικία 72 ετών.

Αγαπήθηκε για πολλούς ρόλους του. Εμείς συγκεντρώσαμε τους πιο αξέχαστους!

Ούτε γάτα, ούτε ζημιά! (1955)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρκετά νέος σε αυτό το ρόλο, δεν ήταν πρωταγωνιστής, αλλά κέρδισε σημαντική προσοχή, παριστάνωντας τον εραστή της Ίλιας Λιβυκού.

Η Χαρτοπαίχτρα (1964)

Ως πατέρας της οικογένειας που προσπαθεί να κρατήσει το σπίτι του σε τάξη και να συυμμορφώσει τη χαρτοπαίχτρα σύζυγό του (Βλαχοπούλου), ήταν εξαιρετικός!

Η βίλλα των οργίων (1964)

Μια από τις πολλές ταινίες του Κωνσταντάρα που υποδύεται τον κατεργάρη εραστή με μεγάλη επιτυχία και αρκετή δόση χιούμορ. Ζάβαλος!

Υπάρχει και φιλότιμο (1965)

Μια ταινία που την βλέπεις στη TV όποτε έχουμε εκλογές, για ...ευνόητους λόγους. Ο Κωνσταντάρας υποδύεται τον Μαυρογιαλούρο Ανδρέα, υπουργό που επισκέπτεται ένα χωριό για να ανεβάσει το πολιτικό του προφίλ και οι ατάκες που ακούγονται είναι αμέτρητες!

H γυναίκα μου τρελάθηκε (1966)

Στο πλευρό της ασύλληπτης Μαίρης Αρώνη, ξεχωρίζει με την αλησμόνητη ατάκα: "3 ηλίθιου$ έχω γνωρίσει στη ζωή μου: Εμένα, Εσένα και τον Muller!

Κάτι κουρασμένα παλικάρια (1967)

Ίσως η πιο γνωστή και ατακαδόρικη εμφάνισή του στον ελληνικό κινηματογράφο. Με τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο έκανε αχτύπητο δίδυμο και η ατάκα: "Χούφτωσ΄τη, χούφτωσ΄τη" ακούγεται μέχρι σήμερα.

Ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι (1967)

Την ίδια χρονιά, πρωταγωνιστεί μαζί με τη Μάρω Κοντού στο "Στρίγγλο που έγινε αρνάκι", όχι τόσο κωμική, αλλά πολύ γνωστή και αγαπημένη ταινία. Η πιο γνώριμη ατάκα του Κωνσταντάρα: " Το νου σας ρεμάλια!"

Ο τρελός τά 'χει 400 (1968)

Ακόμα μια μεγάλη επιτυχία του, ενσαρκώνοντας ένα φτωχό πατέρα που τρελαίνεται όταν κερδίζει το λαχείο και μπαίνει στο φρενοκομείο. Βγαίνοντας βρίσκει τη γυναίκα, την κόρη και την πεθερά του να σπαταλάνε την περιουσία του.

Ο τρελοπενηντάρης (1971)

Στη δεκαετία του '70 σταμάτησε να κάνει πολλές παραγωγές, παρόλα αυτά όσες έκανε είχαν μεγάλη επιτυχία. Ανάμεσα σε αυτές και ο Τρελοπενηντάρης στο πλευρό της Ρίκας Διαλυνά.

Ο άνθρωπος που έσπαγε πλάκα (1972)

Σε  μια από τις τελευταίες του εμφανίσεις στη μεγάλη οθόνη, ο Κωνσταντάρας υποδύεται έναν πλακατζή πλούσιο που ο πατέρας του πριν πεθάνει, του κάνει πλάκα ότι είναι απένταρος, μέσω του διαχειριστή της περιουσίας του. Μπορεί να μην είναι τόσο κωμική και ατακαδόρικη ταινία, όσο οι προγενέστερες που είχε συμμετάσχει, είναι όμως από τις πιο πολυπαιγμένες και αγαπητές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
21 / position1: 425 / position2: 675
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb