ΥΓΕΙΑ

Τι να κάνεις μετά το σeξ, σύμφωνα με τους ειδικούς

Για να προσέχεις την υγεία σου και να ενισχύσεις τη σχέση σου
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Τι να κάνεις μετά το σeξ, σύμφωνα με τους ειδικούς
Φωτογραφία από Ketut Subiyanto από το Pexels: https://www.pexels.com/el-gr/photo/4759936/

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το τι να κάνεις μετά το σeξ είναι απίστευτα σημαντικό όχι μόνο για τη σχέση σου, αλλά και για την υγεία σου.

Τα ζευγάρια γεμίζουν το μυαλό τους με ιδέες για προκαταρκτικά παιχνίδια και προσπαθούν για δυνατούς οpγασμούς, αλλά αυτό δεν πρέπει να είναι το μεγάλο φινάλε στο σeξ.

Σύμφωνα με τη σύμβουλο σχέσεων και σeξ Megan Fleming, από το site Lovehoney, υπάρχουν κάποια βήματα μετά το σeξ που δεν πρέπει να παραλείψεις, όπως π.χ. η επίσκεψη στην τουαλέτα και ο σωστός καθαρισμός των δoνητών.

Να τι προτείνει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πήγαινε στην τουαλέτα

Σύμφωνα με το Medical News Today, οι γυναίκες πρέπει να κατουρούν μετά το σeξ για να ξεπλύνουν τα βακτήρια από την ουρήθρα τους, κάτι που με τη σειρά του μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη μιας ουρολοίμωξης, αν και δεν αποτελεί απαραίτητα εγγύηση για αυτό. Σύμφωνα με το Healthline επίσης, ορισμένοι ειδικοί της υγείας προτείνουν επίσης να κατουράς και πριν το σeξ, για να μειώσεις τον κίνδυνο για ΣΜΝ.

Πλύσου τοπικά

Αν και ο κόλπoς είναι ένα αυτοκαθαριζόμενο όργανο, πιθανότατα θα θέλεις λίγο πλύσιμο μετά από την εpωτική πράξη. Αυτό που θέλουν οι γυναικολόγοι να ξέρεις είναι ότι τα αρωματικά γυναικεία προϊόντα περιποίησης είναι επιρρεπή στο να διαταράξουν την ισορροπία του pH της ευαίσθητης περιοχής σου, γι' αυτό φροντίστε να έχεις κοντά σου σαπούνι και νερό.

Καθάρισε τα παιχνίδια σου

Αν ψάχνεις έναν οδηγό για το πώς να καθαρίζεις τα σeξουαλικά βοηθήματα σου, οι ειδικοί έχουν όλες της απαντήσεις για το πως να απολυμάνεις σωστά τη συλλογή σου, ανάλογα με τον τύπο, τη εταιρεία, το υλικό τους κλπ.

«Ο καθαρισμός των σeξουαλικών βοηθημάτων πριν και μετά το σeξ, βοηθά στην πρόληψη των λοιμώξεων, καθώς τα βακτήρια μπορεί να παραμείνουν εάν δεν πλένονται τακτικά», είπε στο My Imperfect Life η Alexandra Fine, σeξολόγος και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Dame Products.

Μίλα με τον παρτενέρ σου

Το να μιλήσεις για το σeξ με τον σύντροφό σου θα κάνει την πράξη καλύτερη, σύμφωνα με τους ειδικούς. Το We-Vibe συνεργάστηκε με σeξοθεραπευτές για να αναλύσει τις μεθόδους επικοινωνίας του ζευγαριού και αποδεικνύεται ότι το 85% των συντρόφων ένιωθαν ότι το να μιλήσουν για τις πιο ιδιαίτερες στιγμές τους, επηρέασε θετικά τη σχέση τους. Στην πραγματικότητα, το να μην μιλάμε για οικειότητα μπορεί πολλές φορές να οδηγήσει σε αποσύνδεση και σeξουαλικές διαφορές.

Εάν θέλεις να νιώθεις άνετα να εκφράζεις τις επιθυμίες και τις ανάγκες σου στον σύντροφό σου, οι ειδικοί του σeξ προτείνουν να εξασκηθείς στην αγάπη για τον εαυτό σου, για να ανακαλύψεις τι λειτουργεί πραγματικά για εσένα. Επιμένουν δε, ότι ο αuνανισμός δεν πρέπει να είναι μια άβολη συζήτηση, ειδικά επειδή οδηγεί στους πιο έντονους οpγασμούς των γυναικών.

Κάνε πλάνα για νέα κόλπα

Μπορεί να πιστεύουμε ότι υπάρχει η καλύτερη στιγμή της ημέρας για να κάνουμε σeξ, αλλά στην πραγματικότητα, το παν είναι να κάνεις αυτό που σου κάνει καλό. Το να προτείνεις να αλλάξεις τα πράγματα ή να δοκιμάσεις κάτι νέο, είναι απλώς ένας τρόπος για να διατηρήσεις τα πράγματα ζωντανά.

Φόρεσε καθαρά εσώρουχa

Σίγουρα, το να μην πλυθείς σωστά θα μπορούσε να σου προκαλέσει ουρολοίμωξη, αλλά αντί να φορέσεις το σλιπ ή ένα στρiνγκ που φοράς όλη μέρα, διώξε την απειλή των βακτηρίων και επέλεξε ένα καθαρό εσώρουχo.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
16 / position1: 287 / position2: 531
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb