Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Entertainment

Βραβείο στις Κάννες για το «Θρόνο του Ξέρξη» της Εύης Καλογηροπούλου

H συγκινητική ανάρτηση του Γιώργου Μαζωνάκη

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΜΑΙ 25, 2022

Βραβείο στις Κάννες για το «Θρόνο του Ξέρξη» της Εύης Καλογηροπούλου

Με βραβείο από την Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ των Κανών θα επιστρέψει η μικρού μήκους "Στο Θρόνο του Ξέρξη" της Εύης Καλογηροπούλου.

Η μικρού μήκους που βασίζεται στο τραγούδι του Γιώργου Μαζωνάκη «Ανήκω σε Εμένα» διακρίθηκε στην Κρουαζέτ.

Συγκεκριμένα, η σκηνοθέτρια απέσπασε το βραβείο Canal+ για μικρού μήκους ταινία του παράλληλου τμήματος, το ίδιο με το οποίο είχε βραβευθεί πέρσι ο Μανώλης Μαυρής για το φιλμ "Brutalia, Εργάσιμες Μέρες". Το σενάριο του "Στο Θρόνο του Ξέρξη" υπογράφει ο Γιώργος Τελτζίδης το οποίο βασίζεται βασίζεται στο video art της Καλογηροπούλου "Ανήκω σε Εμένα", που με τη σειρά του είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο τραγούδι του Γιώργου Μαζωνάκη. Ο τραγουδιστής, μάλιστα, πρωταγωνιστεί στην ταινία.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giorgos Mazonakis Official (@georgemazonakis)


Ακολουθεί η επίσημη σύνοψη της ταινίας

"Ένας δυστοπικός χώρος εργασίας στο ναυπηγείο Περάματος. Η απαγόρευση της σωματικής επαφής έχει μετατρέψει την ανθρώπινη αλληλεπίδραση σε μια σειρά από εξωκοσμικές προσομοιώσεις. Η καταστολή της αφής έχει αποξενώσει την επικοινωνία των εργαζομένων μεταμορφώνοντας το ναυπηγείο σε ένα φορτισμένο τοπίο αποξένωσης και καταπιεσμένου αισθησιασμού πέρα από στερεότυπες ετεροφυλικές επιθυμίες. Σύμφωνα με τον τοπικό μύθο, ο Πέρσης βασιλιάς Ξέρξης παρακολούθησε τη συντριπτική ήττα του στόλου του από τον θρόνο του στις βραχώδεις κορυφές του όρους Αιγάλεω, στο σημερινό Πέραμα"
Περισσότερα Θέματα Entertainment
× PINK.GR
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ NEWSLETTER
GET CONNECTED
Nextweb