ENTERTAINMENT

Έκανε ενέσεις μαυρίσματος και μολύνθηκε από βακτήριο που τρώει το δέρμα

Η ουσία που διαλύει τον οργανισμό
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Έκανε ενέσεις μαυρίσματος και μολύνθηκε από βακτήριο που τρώει το δέρμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Danielle Trevarthen έμεινε με ένα ανοιχτό τραύμα στον αριστερό της γλουτό μετά από μια άστοχη συνεδρία tanning στο σπίτι που μόλυνε με ένα βακτήριο που τρώει το δέρμα.

«Το σώμα μου δέχτηκε το απόλυτο χτύπημα από όλα αυτά», είπε η 26χρονη Trevarthen στο Jam Press για την περίεργη επιπλοκή, η οποία ανάγκασε τη Βρετανίδα να περάσει τρεις εβδομάδες στο νοσοκομείο καταπολεμώντας τη μόλυνση ενώ υπέστη πέντε επιληπτικές κρίσεις.

Το φιάσκο σημειώθηκε αφού ο φίλος της, της έκανε την ένεση μαυρίσματος, ομολογουμένως κατόπιν αιτήματός της, μιας αμφιλεγόμενης ένεσης μαυρίσματος για να καλύψει ένα κενό στην επιδερμίδα της.

Πρόκειται για ενέσεις μελανοτάνης μιας συνθετικής ορμόνης που προάγει την παραγωγή χρωστικής μελανίνης στα επιδερμικά κύτταρα και προκαλεί το σκούρο χρώμα στο δέρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θυμάμαι ότι ένιωσα άρρωστη σχεδόν αμέσως μετά τη χρήση του, αλλά σκέφτηκα ότι ήταν μάλλον φυσιολογικό», είπε.

Ωστόσο, η Trevarthen συνειδητοποίησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά μια εβδομάδα αργότερα, όταν είδε πως σχηματίστηκε μια πληγή που έγινε τρύπα στο δέρμα της, στον αριστερό της γλουτό.

«Πέρασαν μερικές μέρες και δεν μπορούσα να κάτσω γιατί ένιωθα πως άρχισα να κάνω πληγές στο γλουτό μου», είπε. «Το έλεγχα κάθε μερα και μετά από περίπου μια εβδομάδα η πληγή μετατράπηκε σε απόστημα».

Η θεραπεία αυτή τη στιγμή απαγορεύτηκε σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του δέρματος μεταξύ άλλων παθήσεων, δεν υπάρχει καμιά ασφαλής ένδειξη για τις μακροχρόνιες επιδράσεις της ουσίας στην ανθρώπινη υγεία και φυσικά δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμιά έγκριση κυκλοφορίας τους. Τα παράνομα αυτά φαρμακευτικά σκευάσματα πωλούνται μέσω διαδικτύου αλλά επίσης και σε ινστιτούτα αισθητικής και γυμναστήρια στο εξωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
6 / position1: 439 / position2: 809
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb