ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Φυτά για το σπίτι που κάνουν καλό στην υγεία

Εκτός από ομορφιά, δίνουν και πολύ οξυγόνο στον χώρο
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Φυτά για το σπίτι που κάνουν καλό στην υγεία
Φωτογραφία από τον χρήστη Huy Phan στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα φυτά είναι απαραίτητα για τη ζωή στον πλανήτη μας αφού, μέσω της φωτοσύνθεσης, παράγουν μεγάλο μέρος του οξυγόνου που χρησιμοποιούμε για να αναπνέουμε.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι το μόνο όφελος αυτών των υπέροχων, ζωντανών όντων. Μερικά από αυτά είναι επίσης ικανά να καθαρίσουν τον αέρα, να διώξουν τα έντομα, να θεραπεύσουν αναπνευστικά προβλήματα, ακόμη και να μας φτιάξουν τη διάθεση.

Μιας και είμαστε αληθινοί λάτρεις των φυτών, ετοιμάσαμε αυτό το άρθρο για να σας πούμε ποια φυτά πρέπει να έχετε στο σπίτι για να βελτιώσετε την υγεία σας.

Σιτρονέλλα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγο φως, χώμα με θρεπτικά συστατικά και καλή στράγγιση για να μπορέσετε να φυτέψετε γεράνι στο σπίτι. Αυτό το φυτό είναι πολύ εύκολο να το φροντίσετε.

Επιπλέον, η σιτρονέλλα αναδύει ένα άρωμα που θυμίζει λεμόνι που μπορεί να είναι υπέροχο για εμάς αλλά όχι τόσο για τα έντομα. Ως εκ τούτου, είναι ιδανικό για την απώθηση κουνουπιών, μυγών και σφηκών. Τοποθετήστε το μέσα στο σπίτι σας ή στον κήπο και μπορείτε να πείτε αντίο σε ενοχλητικές μπουκιές.

Δράκαινα

Μπορεί να πιστεύουμε ότι μετά από έναν ενδελεχή καθαρισμό, το σπίτι μας είναι απαλλαγμένο από μικρόβια και βρωμιά. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά και απελευθερώνουν τοξικές ουσίες χωρίς να το καταλάβουμε. Για παράδειγμα, οι βαφές τοίχου μπορεί να περιέχουν βενζόλιο, τα καλλυντικά μπορούν να κατασκευαστούν με επικίνδυνα χημικά και το ίδιο ισχύει και για τα προϊόντα καθαρισμού. Η δράκαινα θεωρείται φυτό καθαρισμού επειδή είναι πολύ αποτελεσματικό στην απορρόφηση του μονοξειδίου του άνθρακα από τον αέρα και στην απομάκρυνση του βενζολίου.

Τοποθετήστε το κάπου στο σπίτι σας όπου περνάτε πολύ χρόνο ή όπου πιστεύετε ότι είναι απαραίτητο για τον καθαρισμό του αέρα. Φροντίστε να είναι ζεστό και υγρό.

Εχινάκεια

Εκτός από το ότι είναι τέλεια για τη διακόσμηση του σπιτιού σας, η εχινάκεια έχει ορισμένες ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία. Για παράδειγμα, προάγει την επούλωση των πληγών και μειώνει τη φλεγμονή. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι καταπολεμά το κοινό κρυολόγημα.

Αράχνη

Πιθανότατα έχετε δει μια ταινία ή φυτό μαλαμαδρές ​​στο σπίτι της γιαγιάς σας. Ωστόσο, αυτό είναι ένα από τα πιο προσαρμόσιμα φυτά στον κόσμο. Είναι ιδανικά για αρχάριους γιατί είναι εύκολο να τα φροντίσετε. Αλλά, εκτός από αυτό, αποδεικνύεται ότι είναι πολύ ωφέλιμα για την υγεία σας, καθώς μειώνουν τα επίπεδα στρες και καθαρίζουν τον αέρα.

Γαρδένια

Τα λουλούδια της γαρδένιας είναι τόσο όμορφα που μπορούν να διακοσμήσουν κάθε χώρο στο σπίτι. Είναι ένα φυτό που χρησιμοποιείται κυρίως σε εσωτερικούς χώρους και αναδίδει εξαιρετικό άρωμα. Έχει επίσης ηρεμιστικές ιδιότητες που βοηθούν στη μείωση της αϋπνίας, της ευερεθιστότητας, του άγχους και στη θεραπεία τραυμάτων, διαστρέμματος και μυϊκού πόνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
13 / position1: 399 / position2: 595
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb