ΠΡΟΣΩΠΑ

Η γυναίκα που έμεινε έγκυος από τον βιαστή της, τον παντρεύτηκε και τον πήγε φυλακή

Η Αμάντα Γουόκερ ήταν παρθένα όταν τη βίασε συνάδελφός της
Από το NEWSROOM
Η γυναίκα που έμεινε έγκυος από τον βιαστή της, τον παντρεύτηκε και τον πήγε φυλακή
@dailymail.co.uk

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια τραγική ιστορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες. Η 24χρονη σήμερα Αμάντα Γουόκερ, έζησε έναν εφιάλτη, αφού έμεινε έγκυος από τον βιαστή της, τον παντρεύτηκε και εκείνος συνέχιζε να την κακοποιεί.

Στα 20 της ήταν παρθένα και τον Φεβρουάριο του 2018, ο 34χρονος συνάδελφός της Μιχάι Σαβέσκου, τη βίασε. Η Αμάντα έμεινε έγκυος και χειραγωγήθηκε από τον Σαβέσκου ώστε να κάνει σχέση μαζί του. Πριν γεννήσει την κόρη της Σάρλοτ, τελικά τον παντρεύτηκε. Πέρασαν 21 μήνες από τον πρώτο βιασμό, όταν η Αμάντα αποφάσισε να καταγγείλει στην αστυνομία ότι τη χτύπησε όταν η κόρη τους κοιμόταν.

Η δικαιοσύνη σε αυτή την περίπτωση έδρασε σωστά και ο Σαβέσκου καταδικάστηκε σε 17 χρόνια φυλάκισης. Η Αμάντα τώρα που ένιωσε πιο ασφαλής, αποφάσισε να πει δημόσια την ιστορία της, με απώτερο σκοπό να ενθαρρύνει όσες γυναίκες μπορεί για να πάρουν απόφαση να ξεφύγουν από συντρόφους που τις κακοποιούν.

«Είμαι αποφασισμένη να προχωρήσω στη ζωή μου και να γίνω η καλύτερη μαμά για την κόρη μου. Θα περιμένω την κατάλληλη στιγμή για να της πω για τον μπαμπά της», λέει η ίδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήταν Αύγουστος του 2017 και η Αμάντα εργαζόταν σε οίκο ευγηρίας. «Ο Μιχάι ήταν νέος στη δουλειά και πολύ φιλικός. Μόλις είχε έρθει από τη Ρουμανία και είχε έναν γιο από προηγούμενη σχέση. Εκείνη την εποχή δεν είχα φίλους και δεν είχα ποτέ αγόρι. Πάλευα με την κατάθλιψη, ήμουν πολύ ντροπαλή και δεν είχα αυτοπεποίθηση. Ο Μιχάι ήταν υπέροχος μαζί μου και ο πρώτος άνθρωπος που με έβγαλε από το καβούκι μου».

Δεν έκαναν σχέση, αλλά μεταξύ τους αναπτύχθηκε μια όμορφη φιλική σχέση. Εκείνος, φρόντιζε να την κολακεύει καθημερινά, και εκείνη έπαιρνε θάρρος για να του εκμυστηρευτεί τα προβλήματά της. Ένα απόγευμα του Φεβρουαρίου όμως του 2018, ο Σαβέσκου θα την άφηνε σπίτι της. Ωστόσο, δεν την πήγε ποτέ και σταμάτησε έξω από ένα ξενοδοχείο.
«Φρίκαρα αλλά εκείνος μου είπε να τον εμπιστευτώ και πως όλα θα πάνε καλά. Βρισκόμουν σε πανικό ενώ τον ακολουθούσα στο δωμάτιο και πριν καλά καλά καταλάβω τι συμβαίνει, με είχε γδύσει και ακινητοποιήσει. Τον παρακαλούσα να σταματήσει αλλά με βίασε. Έκλαιγα και δεν μπορούσα να σταματήσω. Είχε πάρει την παρθενιά μου, ενώ ήμουν και Μάρτυρας του Ιεχωβά, ήταν ενάντια στα πιστεύω μου το σeξ εκτός γάμου. Ο Μιχάι μου είπε να μην τον καταγγείλω για χάρη του γιου του. Εγώ δεν ήθελα να στερήσω ένα παιδί από τον πατέρα του, οπότε συμφώνησα», εξήγησε η Αμάντα.

Κατά την διάρκεια της εργασίας, ο Μιχάι έκανε σαν να μη συνέβη τίποτα, ενώ εκείνη προσπαθούσε να προσποιηθεί το ίδιο. Αλλά δυο μήνες αργότερα, ανακάλυψε πως είναι έγκυος. «Ήμουν αποσβολωμένη και εμπιστεύτηκα τη μαμά μου, με την οποία ζούσα. Δεν έκανε πολλές ερωτήσεις, αλλά υποσχέθηκε να με στηρίξει. Ένιωθα συντετριμμένη. Ήθελα το παιδί μου να προέρχεται από αγάπη, όχι από βιασμό», λέει.

Όταν ο Σαβέσκου έμαθε για την εγκυμοσύνη της από την ίδια, έδειξε μεγάλο ενθουσιασμό. Οι πρεσβύτεροι των Μαρτύρων του Ιεχωβά, όταν έμαθαν την ιστορία της, της είπαν είτε να τον καταγγείλει, είτε να ζήσει μαζί του. «Σκοτεινές σκέψεις γέμισαν το μυαλό μου. Ήμουν 12 εβδομάδων έγκυος στο χείλος του γκρεμού. Δεν ήθελα να ανησυχήσω τη μαμά, οπότε έμενε μόνο ο Μιχάι και τον φώναξα κλαίγοντας. Με έσωσε και εκείνη την ημέρα, συμφώνησα να μετακομίσω μαζί του. Ήξερα ότι θα ντροπιαζόμουν αν δεν το έκανα και δεν ήθελα να απογοητεύσω κανέναν», λέει.

Η μετακόμιση έγινε με την ελπίδα πως ο Μιχάι θα της φερόταν καλά από εκεί και πέρα. Αυτό κράτησε μόνο λίγες ημέρες, με τον Μιχάι να τη βιάζει για ακόμα μια φορά. Έναν μήνα μετά, έκανε τον πρώτο της υπέρηχο. «Εκείνη τη στιγμή ερωτεύτηκα. Δεν έφταιγε το μωρό μου. Αλλά καθώς η κοιλιά μου μεγάλωνε στο σπίτι, η κακοποίηση χειροτέρευε. Ο Μιχάι ανακάλυψε ότι είχαμε κορίτσι ενώ ήθελε αγόρι, οπότε με κακοποιούσε ακόμα περισσότερο. Ένιωσα παγιδευμένη».

Η κόρη της, Σάρλοτ, γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 2018 και σήμερα είναι 3,5 ετών. Λίγες ημέρες αργότερα, ο Μιχάι της έκανε πρόταση γάμου. Η Αμάντα ήταν απελπισμένη να κάνει ότι καλύτερο για το παιδί της και δέχθηκε με βαριά καρδιά. Ο γάμος τους έγινε τον Δεκέμβριο σε ένα ληξιαρχείο, παρουσία συγγενών και φίλων.

«Προσπαθούσα να χαμογελάω στις φωτογραφίες, αλλά κρατιόμουν για να μην κλάψω. Ο Μιχάι εκείνη τη νύχτα με άφησε σπίτι και βγήκε να πιει. Με βίασε ξανά το ίδιο βράδυ, την πρώτη νύχτα του γάμου μας. Προσπάθησα να φύγω πολλές φορές, αλλά με εμπόδιζε. Άδειαζε τις τσάντες μου και μου έστελνε απειλητικά μηνύματα. Μου έλεγε πως αν δεν γυρνούσα σπίτι, θα αυτοκτονούσε. Φοβόμουν ότι τελικά θα το έκανε και πάντα γύριζα πίσω».

Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος, όταν τον Νοέμβριο του 2019, ο Μιχάι τη βίασε στο πάτωμα της κρεβατοκάμαρας, ενώ η Σάρλοτ, έκλαιγε πάνω στο κρεβάτι. «Το είχε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν αλλά εκείνη τη φορά, άλλαξε κάτι μέσα μου. Ήμουν σίγουρη ότι η Σάρλοτ άξιζε μια καλύτερη ζωή από αυτό και το ίδιο και εγώ. Πήγα και είπα τα πάντα στη μητέρα μου και εκείνη μου είπε ότι αυτό έπρεπε να σταματήσει και με έπεισε να τον καταγγείλω στην αστυνομία».

Ο Μιχάι συνελήφθη άμεσα και 23 μήνες αργότερα, τον Οκτώβριο του 2021, ο 34χρονος κρίθηκε ένοχος για 10 κατηγορίες βιασμού. Καταδικάστηκε σε 17 χρόνια κάθειρξης, ενώ όταν τελειώσει η ποινή του, θα απελαθεί.

Πηγή φωτογραφιών: dailymail.co.uk

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
12 / position1: 618 / position2: 1104
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb