Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Ομορφιά

Γιατί το ντους τελικά μπορεί να ξηραίνει πολύ το δέρμα σου

Μήπως ταλαιπωρείς το δέρμα σου;

Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Δημοσίευση ΜΑΙ 14, 2022

Γιατί το ντους τελικά μπορεί να ξηραίνει πολύ το δέρμα σου
Yaroslav Shuraev / Pexels

Δες γιατί το ντους μπορεί, τελικά, να κάνει ξηρό το δέρμα σου.

Γυρνάς σπίτι κουρασμένη, μπαίνεις στο ντους και χαλαρώνεις. Ή μπορεί να μπεις το πρωί για να ξυπνήσεις. Όπως και να χει, το ντους είναι αναζοωγονητικό ή χαλαρωτικό. Τι γίνεται όμως με την επίδραση που μπορεί να έχει στην επιδερμίδα μας; Οι ειδικοί, έχουν μιλήσει αρκετές φορές γι’αυτό. Το να μπαίνεις στο ντους πολύ συχνά, ή να χρησιμοποιείς καυτό νερό, ίσως δεν είναι τόσο καλό όσο νομίζεις. 

Πως επηρεάζει το ντους την υγεία της επιδερμίδας

Αρχικά, πολλές φορές μπορεί να επηρεάσει το δέρμα σου ακόμα και η ποιότητα του νερού. Η συστασή του και τα άλατα σίγουρα έχουν επίδραση στο σώμα. Τα στστατικά αυτά, μπορούν να αλλάξουν το PH και κατ’ επέκταση την ισορροπία του επιδερμικού φραγμού. Επιπλέον, το καυτό νερό σε συνδυασμό με το σαπούνι, μπορούν να ξηράνουν την επιδερμίδα σου και να δημιουργήσουν ακόμα και ξεφλούδισμα. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Kentish Soap Company (@kentishsoap)

Όλοι αυτοί οι παράγοντες, μπορεί να έχουν επίδραση στο μικροβίωμα. Σύμφωνα με το National Institute of Environmental Health Sciences, το μικροβίωμα είναι η συλλογή των μικροβίων, όπως βακτηρίδια και μύκητες που ζουν φυσικά στο σώμα μας και μέσα μας. 

Πως θα προστατεύσεις το δέρμα σου

Αρχικά, για να προστατεύσεις το δέρμα σου, μπορείς να μην χρησιμοποιείς όσο είναι δυνατόν τόσο καυτό νερό. Μπορείς να κάνεις ένα ντους τη μέρα και όχι περισσότερα, αν αυτό είναι εφικτό, ώστε να μην εκτίθεσαι ακόμα περισσότερο στους παράγοντες που ξηραίνουν το δέρμα. Επιπλέον, αυτό που θα σε βοηθήσει πολύ είναι η άμεση ενυδάτωση μετά το ντους. Καλό είναι να απλώσεις μια κρέμα για extra ενυδάτωση, για ξηρές επιδερμίδες.

Διαβάστε Ακόμη
Makeup Πριν 1 εβδομάδα
To super λαμπερό πρόσωπο της Lila Moss είναι τάση για το 2022
Πως θα το κάνεις
Λουκία Σανιδά
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
× PINK.GR
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ NEWSLETTER
GET CONNECTED
Nextweb