ΤΑΞΙΔΙΑ

6 Παραθαλάσσια μέρη κοντά στην Αθήνα για την πρώτη ανοιξιάτικη εξόρμηση

Τα Αντίκυρα και αλλά πέντε μέρη που ίσως δε σου έρχονται αμέσως στο μυαλό, αλλά είναι ωραία μέρη για να περάσεις ένα weekend ή έστω μια μονοήμερη!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
6 Παραθαλάσσια μέρη κοντά στην Αθήνα για την πρώτη ανοιξιάτικη εξόρμηση
@dodmantzarii / instagram

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ο καιρός τις επόμενες ημέρες θα φτάσει μέχρι και τους 30 βαθμούς. Η εποχή δηλαδή που θα αρχίσουμε να ζεσταινόμαστε όλο και παραπάνω φτάνει. Είναι η ίδια εποχή που αναζητούμε προτάσεις και λύσεις για δροσερές αυλές και δροσερές βόλτες. Ναι, τα νερά είναι ακόμα κρύα στις θάλασσες και οι περισσότεροι δε θέλουμε να κολυμπήσουμε, θέλουμε όμως να πάμε θάλασσα! 

Αν μένεις κοντά στην Αθήνα, τότε η παρακάτω λίστα ίσως να σου φανεί αρκετά χρήσιμη. Έχει 6 τοποθεσίες (κάποιες αυτές δεν είναι και πολύ γνωστές) που σίγουρα είναι ότι πρέπει για την πρώτη παραθαλάσσια εξόρμηση! Προτείνουμε να μείνεις και ένα βράδυ εκεί για να απολαύσεις την εκδρομή καλύτερα, αν όμως δεν έχεις τόσο χρόνο, τότε ακόμα και για μονοήμερη (με πολύ πρωινό ξύπνημα) θα είναι μια χαρά! 

Αντίκυρα 

Θα νομίζεις ότι είσαι σε νησί και όμως θα είσαι στη Βοιωτία! To μέρος αυτό απέχει από την Αθήνα μόλις 2 ώρες και 20 λεπτά (δηλαδή 170km) και είναι ένα ιδανικό μέρος για την πρώτη παραθαλάσσια εξόρμηση. Στα Αντίκυρα θα δεις ένα ψαροχώρι που πλέον είναι κωμόπολη και έχει τα πάντα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξενοδοχεία για να μείνεις. Μαγαζιά να φας καλό ψάρι ή ντόπιο κρέας. Μέρη για γλυκό και καφέ δίπλα στη θάλασσα και μαγαζιά με cocktails γιατί πως αλλιώς να υποδειχθείς το καλοκαίρι! 10km μακριά, η Αράχωβα σε περιμένει αν θες περισσότερο fun! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Trekking Hellas Parnassos (@trekkinghellas_parnassos)

Η Αρτέμιδα και το Πόρτο Ράφτη

Τη δεκαετία του 90 τα δύο αυτά μέρη που ανήκουν καμία ώρα από το κέντρο της Αττικής, ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή! Η Καίτη Φίνου έκανε τις εκδρομές της συχνά εκεί και οι πλούσιοι Αθηναίοι είχαν τα εξοχικά τους. Και τα δύο μέρη έχουν μια ξεχωριστή ομορφιά που αξίζει να ανακαλύπτουμε ξανά και ξανά, άσχετα με το τι είναι της μόδας! 

Η Αρτέμιδα με την πολύ όμορφη παραλία της και έναν πολύ σημαντικό αρχαιολογικό χώρο είναι μια τέλεια επιλογή αυτήν την εποχή. Τα πρώτα καλοκαιρινά μαγαζιά έχουν ήδη ανοίξει και ακόμα και μια μονοήμερη θα σε γεμίσει με νέες εικόνες! Το ίδιο σκηνικό και στο Πόρτο Ράφτη που έχει πολλές επιλογές σε παραλίες και που ίσως να είναι το μέρος, που θα κάνεις το πρώτο μπάνιο φέτος! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Porto Rafti / Πόρτο Ράφτη (@porto_rafti)

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι τιμές στα ξενοδοχεία αυτή την εποχή, είναι ιδιαίτερα ελκυστικές! 

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού 

Ύδρα, Πόρος, Αίγινα, Αγκίστρι, Σπέτσες αλλά και Σαλαμίνα που δεν την έχεις συχνά στο μυαλό σου για εξόρμηση. Ανάλογα τον χρόνο που έχεις και το budget που έχεις διάλεξε ποιο από τα παραπάνω νησιά σου ταιριάζει και πήγαινε! Πήγαινε και μια, και δύο, και τρεις φορές γιατί τα νησιά αυτά είναι πανέμορφα, είναι δίπλα στην Αττική και έχουν όλα όσα θα χρειαστείς για να περάσεις καλά για λίγες μέρες! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ᴀɢɪsᴛʀɪ_ɪsʟᴀɴᴅ (@agistri_island)

Το Τολό μαζί με το Ναύπλιο

Οκ δε γίνεται να μη βάλουμε το Ναύπλιο στη λίστα αυτή γιατί είναι must σε κάθε λίστα που έχει εξόρμηση κοντά στην Αττική. Αυτό που θέλουμε να σου πούμε όμως είναι ότι μαζί με το Ναύπλιο, δώσε και μια ευκαιρία στο "γειτονικό" Τολό.

Ένα παραθαλάσσιο χωριό περίπου 20 χιλιόμετρα μακριά από το Ναύπλιο, που έχει τα πάντα και που θα σε εκπλήξει ευχάριστα! Μια παραλία που τους χωράει όλους, μαγαζιά για καφέ και φαγητό και αρκετές επιλογές με οικονομικά ξενοδοχεία! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ⒻⒺⒶⓉⓊⓇⒺ ⒶⒸⒸⓄⓊⓃⓉ (@vacations_moments)

Τα Νέα Στύρα στην Εύβοια 

Αυτή την εποχή στα Νέα Στύρα θα βρεις ξενοδοχεία από 40€ τη βραδιά, το μέρος θα είναι πανέμορφο και το φυσικό τοπίο θα σε κάνει να χαλαρώσεις και να ξεκουραστείς. Διάλεξε να το κάνεις - ακόμα για ένα weekend-  και θα είναι κάτι που μετά εσύ θα προτείνεις στους φίλους σου! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tim (@tim_auf_reisen)

Γαλαξίδι

Κάποτε αποτελούσε το πιο ξακουστό εμπορικό λιμάνι της περιοχής. Ένα ευλογημένο μέρος γεμάτο με ομορφιά όπου και να γυρίσεις να κοιτάξεις. Ολάνθιστες αυλές, γραφικά σοκάκια, υπέροχα μέρη για φαγητό, καφέ και γλυκό και μυρωδιές από θάλασσα! Το Γαλαξίδι είναι ένα υπέροχο μέρος για να κάτσεις μερικές μέρες και να περάσεις στιγμές ξεκούρασης και ευτυχίας. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tanya Ellada 🧿 (@tanyaa_ellada)

Επειδή θα χρειαστείς 2μιση ώρες για να φτάσεις εδώ, φρόντισε να μείνεις έστω ένα βράδυ κάπου και μην αποφασίσεις να το κάνεις μονοήμερη, γιατί θα είναι αρκετά κουραστικό άλλα και άδικο να φύγεις μετά από λίγες ώρες! 

Καλές Παραθαλάσσιες Εξορμήσεις! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
10 / position1: 391 / position2: 1115
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb