SKIN CARE

Μήπως όταν πλένεις τα δόντια σου επηρεάζεται η επιδερμίδα σου;

Τι πρέπει να προσέξεις
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Μήπως όταν πλένεις τα δόντια σου επηρεάζεται η επιδερμίδα σου;
@dutchesss_

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι σχέση έχει άραγε το βούρτσισμα των δοντιών με την επιδερμίδα σου;

Σύμφωνα με μια αμερικάνικη έρευνα της Delta Dental, κατά μέσο όρο το βούρτσισμα των δοντιών πραγματοποιείται 2 φορές την ημέρα. Οι οδοντίατροι, εξάλλου, προτείνουν τουλάχιστον αυτήν την συχνότητα. Ενω είναι πολύ βοηθητικό για την στοματική υγεία, ίσως να μπορεί να επηρεάσει το δέρμα μας;

Πως επηρεάζεται η επιδερμίδα από το βούρτσισμα των δοντιων

Σημαντικός παράγοντας για το βούρτσισμα είναι η οδοντόκρεμα. Θα έχεις παρατηρήσει ότι όταν πλένεις τα δόντια σου για δύο λεπτά συνεχόμενα, ότι η οδοντόκρεμα πηγαίνει σε όλη την στοματική κοιλότητα αλλά και στο δέρμα σου, όπως πχ στο πηγούνι. Επίσης, υπάρχει ένα παλιό tip που έχουν απορρίψει εδώ και χρόνια οι ειδικοί. Πρόκειται για την εφαρμογή οδοντόκρεμας στα σπυράκια. Αντί να βελτιώσει την κατάσταση, η οδοντόκρεμα προκαλεί μεγαλύτερο ερεθισμό και ερυθρότητα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kayla Badgett (@kayla_badgett1)

Σύμφωνα με τους ειδήμονες, η οδοντόκρεμα δεν πρέπει να βρίσκεται στο δέρμα μας, καθώς μπορεί να περιέχει μέχρι και 30 συστατικά που το ερεθίζουν. Γι’ αυτό δεν ενδείκνυται καθόλου για την ακμή. Τα σκληρά συστατικά της, μπορεί να ερεθίσουν σε μεγάλο βαθμό την επιδερμίδα, ειδικότερα γύρω από την περιοχή του στόματος. 

Πολλά από τα συστατικά που βοηθούν στη διατήρηση των λευκών δοντιών, όπως για παράδειγμα το ο ανθρακικό ασβέστιο και το λαυρυλοθειικό νάτριο, μπορούν να βλάψουν το δέρμα. Το ίδιο ισχύει, σύμφωνα με μελέτες και για το φθόριο, που μπορεί να προκαλέσει περιστοματική δερματίτιδα που μοιάζει με ακμή γύρω από εκείνο το σημείο. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να παρατηρηθεί και αλλεργία τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό του στόματος. 

Πως μπορείς να προστατέψεις την επιδερμίδα σου

Επειδή δεν γίνεται να μην βουρτσίζεις συχνά τα δόντια σου, καλό είναι να προσέχεις λίγο περισσότερο. Αν παρατηρήσεις ερεθισμένη την επιδερμίδα ή τα χείλη σου, προσπάθησε όσο περισσότερο μπορείς να μην στάζει. Επιπλέον, ένα κόλπο είναι να σκουπίζεις το στόμα σου εκείνη την ώρα που τα βουρτσίζεις. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marika Brookes (@marikabrookesfm)

Ωστόσο, ακόμα και αν η οδοντόκρεμα βρεθεί στο δέρμα σου, μην ανησυχείς. Σύμφωνα με την δερματολόγο Hadley King, τα προϊόντα που περιέχουν αλόη, βούτυρο καριτέ και υαλουρονικό οξύ, έχουν τη δυνατότητα να καταπραΰνουν την επιδερμίδα. Μια καλή skincare routine, πάντα βοηθάει, όπως φαίνεται. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb