ENTERTAINMENT

Ταινίες της εβδομάδας: Αναζητώντας μια χαμένη πόλη πλάι στη βασίλισσα της Κυψέλης

Χαμένη Πόλη – Η Bασίλισσα της Κυψέλης - 1821: Άνεμος Ελευθερίας - Αντίο Κύριε Χόφμαν - Τελευταίο Ταξίδι - Τα Κακά Παιδιά - Το Ίχνος του Χρόνου
Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Χαμένη Πόλη (The Lost City)

των Ανταμ Νι και Ααρον Νι. Με τους Σάντρα Μπούλοκ, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Ντάνιελ Ράντκλιφ, Νταβάιν Τζόι Ράντολφ, Όσκαρ Νούνιες, Πάτι Χάρισον, Μπόουεν Γιάνγκ.

Περιπέτεια 2022, ΗΠΑ 112’

Η εξαιρετική, μα μοναχική συγγραφέας Λορέτα Σέιτζ (Σάντρα Μπούλοκ) έχει αφιερώσει την καριέρα της γράφοντας ρομαντικές περιπέτειες σε εξωτικά μέρη με πρωταγωνιστή το πανέμορφο μοντέλο Άλαν (Τσάνινγκ Τέιτουμ), ο οποίος ερμηνεύει τον χαρακτήρα του «Ντάς». Στη διάρκεια ενός προωθητικού ταξιδιού συνοδεία του Άλαν, η Λορέτα θα πέσει θύμα απαγωγής από έναν εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο (Ντάνιελ Ράντκλιφ), ο οποίος ελπίζει πως μπορεί να τον οδηγήσει στον θησαυρό της χαμένης αρχαίας πόλης του τελευταίου μυθιστορήματός της. Ο Άλαν, θέλοντας να αποδείξει τον ηρωισμό του και στην πραγματική ζωή, θα αναλάβει να την απελευθερώσει. Ωθούμενο σε μια επική περιπέτεια στη ζούγκλα, το αναπάντεχο δίδυμο θα χρειαστεί να συνεργαστεί προκειμένου να σώσει τον αρχαίο θησαυρό, προτού χαθεί για πάντα.

Η Bασίλισσα της Κυψέλης (Hive)

της Μπλέρτα Μπασόλι. Με τους Ίλκα Γκάσι, Τσουν Λάιτσι, Αουρίτα Αγκούσι, Κουμρίε Χότζα.

Δραματική 2021, Αλβανία – Κόσοβο – Βόρεια Μακεδονία – Ελβετία 84’

Ο σύζυγος της Φαρίγιε αγνοείται από την στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος στο Κόσοβο. Προσπαθώντας να βοηθήσει την οικογένειά της, ξεκινά μια μικρή αγροτική επιχείρηση, αλλά δίχως στήριξη από την πατριαρχική κοινωνία όπου ζει, αναγκάζεται να πάρει μια κρίσιμη απόφαση. Μια συγκλονιστική αληθινή ιστορία γυναικείας χειραφέτησης, που θριάμβευσε στο φετινό Φεστιβάλ του Sundance αποσπώντας 3 βραβεία.

1821: Άνεμος Ελευθερίας

του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου. Με τους Τίμος Παπαδόπουλος, Σήφης Πολυζωίδης, Πάνος Κυπαρίσσης, Ρηνιώ Κυριαζή, Γιάννης Αναστασάκης, Λευτέρης Τσάτσης.

Docufixion 2021, Ελλάδα 100’

Η ταινία παρακολουθεί τη δράση του Ιωάννη Φίλωνα, ενpaka-vghου, ανώτερου στελέχους της Φιλικής Εταιρείας -επινοημένο πρόσωπο- στην προεπαναστατική Πελοπόννησο και στις περιοχές διασποράς του Ελληνισμού. Μάνη, Μεσσηνία, Τεργέστη, Βιέννη, Ιάσιο, Κωνσταντινούπολη σταθμοί/οδόσημα στο ταξίδι ενός εμπόρου αλλά κυρίως σιωπηλοί μάρτυρες της συνωμοτικής δραστηριότητας ενός φλογερού επαναστάτη.

Αντίο Κύριε Χόφμαν (Adieu Monsieur Haffmann)

του Φρεντ Καβαγιέ. Με τους Ντανιέλ Οτέιγ, Ζιλ Λελούς, Σαρά Ζιραντό, Νικολάι Κίνσκι.

Δραματική 2021, Γαλλία 115’

Παρίσι 1941. Ο Φράνσουα Μερσιέ, ένας συνηθισμένος άντρας με μόνο σκοπό να κάνει οικογένεια με την αγαπημένη του Μπλανς, εργάζεται για τον κύριο Χάφμαν, έναν ταλαντούχο εβραίο κοσμηματοπώλη. Υπό τη σκιά της γερμανικής κατοχής, εργοδότης και υπάλληλος αναγκάζονται να συνάψουν μία συμφωνία που, με το πέρασμα του χρόνου, θα επηρεάσει τη ζωή τους ανεπανόρθωτα.

Τελευταίο Ταξίδι

του Άρη Χατζηστεφάνου.

Ντοκιμαντέρ 2022, Ελλάδα 57’

Ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου ακολουθεί τα βήματα του Νίκου Καζαντζάκη σε δύο ταξίδια που πραγματοποίησε στην Ιαπωνία πριν και μετά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Γιάννης Αγγελάκας και η Όλια Λαζαρίδου διαβάζουν αποσπάσματα από τις σημειώσεις του Νίκου και της Ελένης Καζαντζάκη ενώ η κάμερα «σχολιάζει» με πολιτική ματιά την εικόνα του Ιαπωνίας και του κόσμου από το χτες στο σήμερα.

Τα Κακά Παιδιά (The Bad Guys)

του Πιερ Περιφέλ. Με τις φωνές των (στα αγγλικά) Σαμ Ρόκγουελ, Μαρκ Μάρον, Κρεγκ Ρόμπινσον, (στα ελληνικά) Κατερίνα Τσάβαλου, Ντένη Μακρή, Αγγελου Λιάγκου, Χάρη Γρηγορόπουλου, Θάνου Λέκκα.

Animation 2022, ΗΠΑ 100’

Μια εγκληματική συμμορία από ζωάκια που ζουν στην παρανομία θα επιχειρήσει την πιο δύσκολη κομπίνα της —να γίνουν υποδειγματικοί πολίτες. Δεν έχει υπάρξει ποτέ άλλη παρέα πέντε φίλων τόσο κακόφημη όσο αυτή των «Κακών Παιδιών» - ο τολμηρός πορτοφολάς Mr. Wolf, ο έμπειρος διαρρήκτης χρηματοκιβωτίων Mr. Snake, ο χαλαρός άρχοντας της μεταμφίεσης Mr. Shark, ο ευέξαπτος νταής Mr. Piranha και η ετοιμόλογη χάκερ Ms. Tarantula. Αλλά όταν ύστερα από αμέτρητες ληστείες μέσα στα χρόνια και παρουσία στη λίστα με τους πιο καταζητούμενους κακοποιούς η συμμορία τελικά συλλαμβάνεται, ο Mr. Wolf κάνει μια συμφωνία (την οποία δεν έχει πρόσθεση να τηρήσει) προκειμένου να γλυτώσουν τη φυλακή: Τα Κακά Παιδιά θα γίνουν καλά! Υπό την κηδεμονία του μέντορά τους, του καθηγητή Marmalade, ένα αλαζονικό (αλλά αξιολάτρευτο!) πειραματόζωο, τα Κακά Παιδιά ξεκινούν να ξεγελάσουν τον κόσμο προσποιούμενα πως έχουν μεταμορφωθεί! Στην πορεία, ωστόσο, ο Mr. Wolf αρχίζει και συνειδητοποιεί ότι πράττοντας το καλό, του προσφέρει αυτό που πάντα αποζητούσε: την αποδοχή των άλλων. Έτσι, λοιπόν, όταν ένας νέος κακός απειλεί την πόλη, μπορεί ο Mr. Wolf να πείσει την υπόλοιπη συμμορία να γίνουν…. Καλά Παιδιά;

Το Ίχνος του Χρόνου

της Διονυσίας Κοπανά.

Ντοκιμαντέρ 2020, Ελλάδα 97’

Μια ταινία για τον χρόνο, τη μνήμη, τη νοσταλγία. Μια ταινία για τη γοητεία της αρχαιολογίας και της ανασκαφής, μέσα από τις ιδέες και το έργο του μεγάλου μας αρχαιολόγου Γιάννη Σακελαράκη. Το φιλμ αναζητά αυτόν τον άνθρωπο που δεν είναι πια παρών, μέσα από το ίχνος που άφησε στους τόπους όπου βρέθηκε και στους ανθρώπους που γνώρισε. Μια κινηματογραφική ανασκαφή που φέρνει στο φως μια εικόνα μέσα από θραύσματα και ίχνη, όπως ακριβώς συμβαίνει και στην πρακτική της αρχαιολογίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
34 / position1: 91 / position2: 301
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb