ENTERTAINMENT

Οι λεπτομέρειες για τις πριγκίπισσες της Disney που καμιά μας δεν προσέχει

Και όμως, είναι αυτά τα στοιχεία που κάνουν την διαφορά
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Οι λεπτομέρειες για τις πριγκίπισσες της Disney που καμιά μας δεν προσέχει
Photo via Flickr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν και οι πριγκίπισσες της Disney είναι το κύριο επίκεντρο της προσοχής των θεατών, οι πρίγκιπες αξίζουν επίσης την αναγνώριση τους από εμάς.

Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, υπήρξαν αρκετές αλλαγές στον τρόπο απεικόνισης τους, από το να είναι γενικά ένας Prince Charming σε ήρωες με τα δικά τους ονόματα και τις δικές τους προσωπικότητες. Έτσι λοπόν, οι ταινίες δείχνουν λεπτομέρειες που αντικατοπτρίζουν μέρος της πλοκής και που παίζουν και εκείνοι σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της πλοκής.

Εμείς, ερευνήσαμε τους πρίγκιπες της Disney για να αποκαλύψουμε μέρη των ιστοριών τους που συχνά δεν δίνουμε σημασία καθώς ενθουσιαζόμαστε γενικά με τις ταινίες της.

Ο Eric ήταν ο πρώτος πρίγκιπας που σώθηκε από την πριγκίπισσα του

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πριγκίπισσες της Disney είναι σχεδόν πάντα αυτές που σώζονται από τον έρωτά τους. Αλλά στη Μικρή Γοργόνα, ο Eric έγινε ο πρώτος πρίγκιπας στο franchise που σώθηκε από τον πρωταγωνιστή που, σε όλη την ιστορία, τον έσωσε σε 2 περιπτώσεις: η πρώτη ήταν όταν έπεσε στη θάλασσα και η δεύτερη όταν αντιμετώπισε την Ούρσουλα. στην κορύφωση της ταινίας.

Ο John Smith υπήρχε πραγματικά

Ο John Smith ήταν ένας στρατιώτης και εξερευνητής που είχε αιχμαλωτιστεί από τους ντόπιους της Αμερικής όταν εγκαταστάθηκε στα εδάφη τους. Πιστεύεται ότι τον έσωσε μια κοπέλα της φυλής που τον κρατούσε όμηρο, αλλά η ακρίβεια του γεγονότος δεν μπόρεσε ποτέ να αποδειχτεί.

Η εκδοχή του John Smith της Disney, εκτός από σωματικά διαφορετική από τον ιστορικό χαρακτήρα, είχε και διαφορετική προσωπικότητα. Ενώ ο πραγματικός τύπος ήταν αυταρχικός και είχε σκληρό χαρακτήρα, ο φανταστικός Smith είναι ευγενικός και εγκάρδιος. Ήταν επίσης πολύ μεγαλύτερος από την Ποκαχόντας και δεν είχαν ποτέ ρομαντική σχέση στην πραγματική ζωή, σύμφωνα με ορισμένα έγγραφα.

Το φτερό στο τουρμπάνι του Aladdin έδειχνε πότε έλεγε ψέματα

Ο Aladdin προσποιήθηκε τον πρίγκιπα Ali, κάποιος που δεν ήταν, όταν συνάντησε για πρώτη φορά τη Jamine. Φοβόταν ότι δεν θα τον δεχόταν γι' αυτό που ήταν, γι' αυτό έβαλε μια ψεύτικη πρόσοψη, κάτι που πραγματικά ενόχλησε τη Jasmine. Όχι μόνο αυτό, αλλά κάθε φορά που έλεγε ψέματα, το φτερό του καπέλου του έπεφτε πάνω.

Ο Li Shang ήταν ο πρώτος πρίγκιπας της Disney που δεν φίλησε πριγκίπισσα

Στην πρώτη ταινία Mulan, ο Li Shang δεν φίλησε ποτέ τον πρωταγωνιστή της ιστορίας, παρόλο που συμπαθούσαν ο ένας τον άλλον. Εκτός αυτού, ήταν ο πρώτος πρίγκιπας της Disney που έδειξε ευγνωμοσύνη και σεβασμό για τα χαρακτηριστικά της ηρωίδας.

Ο John Smith δεν έμεινε με την Pocahontas

Επειδή ο John Smith τραυματίστηκε στο πρώτο μέρος της Pocahontas, έπρεπε να επιστρέψει στην Αγγλία για ιατρική περίθαλψη. Την κάλεσε να ταξιδέψει μαζί του, αλλά εκείνη αρνήθηκε, καθώς ένιωθε ότι ήταν απαραίτητη στη φυλή της.

Και στη συνέχεια, ο Smith την κάλεσε να ταξιδέψει στον κόσμο. Δυστυχώς, η Pocahontas είχε ήδη ξεπεράσει τα συναισθήματά της για εκείνον, οπότε αρνήθηκε και πάλι. Τότε αποφάσισε να την αφήσει να φύγει και να φύγει για το ταξίδι του.

Ο Flynn υποτίθεται ότι ήταν ένας αντι-ήρωας

Οι παραγωγοί του Tangled ήθελαν να απομακρυνθούν από τον κλασικό άνδρα ήρωα της Disney, θεωρώντας τους «μάλλον μαλακούς» κατά καιρούς. Έτσι αποφάσισαν ότι ο Flynn, αντί να είναι πρίγκιπας, θα έπρεπε να είναι ένας χαρισματικός και γοητευτικός κλέφτης, προσθέτοντας μια κοσμική πινελιά σε αντίθεση με την περιορισμένη άποψη της Rapunzel για τον έξω κόσμο.

Ο Hans είναι ο μόνος πρίγκιπας της Disney που είναι κακός

Από όλους τους πρίγκιπες της Disney, ο Hans είναι ο μόνος που είναι στην πραγματικότητα κακός. Αυτό τον κάνει περίεργο αφού παρουσιάζεται ως ένας ευγενικός άνθρωπος που συμπάσχει με τη μοναχική πριγκίπισσα, καταφέρνοντας να την κάνει να ερωτευτεί μετά τη συνάντησή τους. Έτσι, καταφέρνει να τη χειραγωγήσει για να αποκαλύψει επιτέλους τις πραγματικές του προθέσεις.

Ενώ υπήρχαν πολλοί κακοί που προσποιούνταν ότι ήταν καλοί στη Disney, η περίπτωση στο Frozen είναι διαφορετική, καθώς ο Hans δεν έδωσε καμία ένδειξη ότι είναι κακός. Συνήθως, ο θεατής γνωρίζει ήδη πότε ένας χαρακτήρας είναι κακός και προσποιείται ότι είναι στο πλευρό του πρωταγωνιστή. Αλλά εδώ, ο Hans κατάφερε να κρύψει την πραγματική του φύση σχεδόν μέχρι το τέλος της ταινίας.

Ο Naveen φίλησε την Tiana περισσότερες από μία φορέςΣχεδόν στην αρχή της ταινίας The Princess and the Frog, η Tiana φίλησε τον Naveen όταν ήταν ζώο. Υπήρξαν όμως και άλλες περιπτώσεις που αντάλλαξαν φιλιά, αποτελώντας έτσι το ζευγάρι που έχει φιλήσει περισσότερο στις ταινίες της Disney.

Ο Eric ήταν ο μόνος πρίγκιπας της Disney που έγινε πατέρας

Αν και υπάρχουν αρκετές ταινίες με πριγκίπισσες της Disney που είχαν σίκουελ, μόνο στη Μικρή Γοργόνα ήταν δυνατό να δούμε το κύριο ζευγάρι να σχηματίζει οικογένεια. Ο πρίγκιπας Eric έγινε πατέρας ενός μικρού κοριτσιού που ονομαζόταν Μελόντι, το οποίο φρόντιζε με μεγάλη στοργή. Όταν δραπέτευσε στον βυθό της θάλασσας, μετακίνησε ακόμη και έναν ολόκληρο στόλο για να την ανακτήσει.

Ο Aladdin είναι ο μόνος πρίγκιπας της Disney που είναι ηγέτης

Ενώ υπάρχουν πολλές ταινίες με άνδρες πρωταγωνιστές, ο Aladdin είναι ο μόνος στο franchise «Disney princess» που έχει έναν πρίγκιπα ως κύριο χαρακτήρα. Επιπλέον, ήταν ο πρώτος που κέρδισε τον βασιλικό του τίτλο παντρεύοντας μια πριγκίπισσα.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν ο πρώτος που είχε πραγματικό όνομα

Ενώ στη Χιονάτη και τη Σταχτοπούτα τα ονόματα των πριγκίπων δεν αποκαλύπτονται ποτέ, στην Ωραία Κοιμωμένη αναφέρεται σε κάποιο σημείο της ιστορίας. Είναι επίσης ο πρώτος στο franchise που έχει περισσότερους διαλόγους από τους προκατόχους του και νίκησε έναν κακό, εκπληρώνοντας έτσι τον ρόλο του πρίγκιπα και του ήρωα.

Στην ταινία της Χιονάτης ο Prince Charming θα έπρεπε να είχε μεγαλύτερο ρόλοΟ πρίγκιπας της Χιονάτης είναι ίσως ο χαρακτήρας με τις λιγότερες εμφανίσεις στην οθόνη, καθώς εμφανίζεται μόνο στην αρχή και στο τέλος της ταινίας. Ήταν προγραμματισμένο να έχει μεγαλύτερη συνάφεια, αλλά λόγω προβλημάτων κινουμένων σχεδίων, οι παραγωγοί αποφάσισαν να κόψουν τις σκηνές του.

Ο Kristoff και ο Li Shang είναι τριτογενείς χαρακτήρες

Αυτό που έχουν κοινό ο Li Shang και ο Kristoff (οι πρίγκιπες της Disney της Mulan και του Frozen) είναι ότι είναι τριτογενείς χαρακτήρες. Εκτός από αυτό, έχουν και άλλες ομοιότητες, όπως το να είναι σκεπτόμενοι, ντροπαλοί και λογικοί, σε σύγκριση με τις πριγκίπισσες, που έχουν πιο περιπετειώδη πνεύμα. Και κανένας τους δεν παντρεύτηκε μέχρι αργότερα, στις συνέχειες.

Ο Naveen και το Beast δεν έδειξαν την ανθρώπινη μορφή τους στις ταινίες τους

Οι ταινίες Beauty and the Beast και The Princess and the Frog έχουν κοινό χαρακτηριστικό ότι οι πρίγκιπες δεν δείχνουν την ανθρώπινη εμφάνισή τους σε μεγάλο μέρος της ιστορίας. Ενώ ο Beast ανακτά την ανθρωπιά του κοντά στο τέλος, ο πρίγκιπας Naveen θεωρείται άνθρωπος μόνο στην αρχή και κατά τη διάρκεια της ολοκλήρωσης της ταινίας.

Το Τέρας εμπνεύστηκε από το βουβάλι

Όταν ήρθε να ζωντανέψει το Beast, ο δημιουργός του σχεδίου του χαρακτήρα είπε ότι εμπνεύστηκε από το κεφάλι ενός βουβάλου. Αλλά καθώς έκανε σκίτσα, ενσωμάτωσε και άλλα ζώα όπως αγριογούρουνο, λιοντάρι, γορίλα, αρκούδα και λύκο.

Στόχος του ήταν να δημιουργήσει μια φιγούρα σαν ζώο, καθώς ήθελε να απομακρυνθεί από την εξωγήινη εκδοχή της αρχικής ιστορίας. Αφού πήρε μέρη από διαφορετικά πλάσματα, κατάφερε να δημιουργήσει ένα ανθρωπόμορφο ον που ταίριαζε με το περιβάλλον στο οποίο εκτυλίχθηκε η ταινία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
29 / position1: 501 / position2: 876
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb