Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Ομορφιά

Τι δείχνουν για την υγεία σου οι ξηροί αγκώνες;

Κάποια πράγματα που ίσως δεν είχες σκεφτεί

Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Δημοσίευση ΜΑΡ 19, 2022

Τι δείχνουν για την υγεία σου οι ξηροί αγκώνες;
Ron Lach /Pexels

To δέρμα μας δείχνει πολλά για την κατάσταση της υγείας μας.

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας και δείχνει αρκετά για την γενικότερη υγεία μας. Όπως έχουμε παρατηρήσει, αρκετές δερματικές παθήσεις, όπως η ξηρότητα, η φαγούρα, η ακμή, μπορεί να προέρχονται από κάποιες παθήσεις που φαίνονται στο δέρμα μας.

Ακόμα ένα ζήτημα, μπορεί να είναι η ξηρότητα των αγκώνων. Αν έχεις παρατηρήσει ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι ξηρή, ξεφλουδίζει, ή έχεις φαγούρα, τότε θα πρέπει να κάνεις κάτι. Η απουσία του φυσικού ελαίου σε αυτό το σημείο, σε συνδυασμό με το τρίψιμο στα ρούχα και τις επιφάνειες, μπορεί να αποτελεί μόνιμο πρόσβλημα για τους αγκώνες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Loretta Haldane (@loretta.florence)

Επιπλέον, πολλά υφάσματα μπορεί να σου προκαλούν κάποια αλλεργία, ή ερεθισμό, όπως τα πουλόβερ, για παράδειγμα. Σύμφωνα με το Medical News Today, μπορεί να έχεις δερματίτιδα εξ επαφής. Επιπλέον, σύμφωνα με το Verywell Health, μπορεί να είναι σημάδι προειδοποιητικό για έκζεμα, ψωρίαση και διαβήτη. Όπως και να έχει, σίγουρα θα πρέπει να απευθυνθείς στην/ στον δερματολόγο σου. 

Τι να κάνεις για τους ξηρούς αγκώνες

Πολλές φορές, τα προϊόντα χημικής απολέπσης μπορεί να σου χειροτερέψουν το πρόβλημα, οπότε θα πρέπει να τα αφαιρέσεις από τη ρουτίνα σου. Ακόμη, αν κάνεις πολύ συχνά και μεγάλης διάρκειας ντους, αφαιρούνται τα έλαια της επιδερμίδας και διαταράσσεται το ph. Επομένως, τι δέρμα σου θα φαίνεται αφυδατωμένο. Ειδικότερα, αν σου αρέσει να χρησιμοποιήσε καυτό νερό.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη rukaya (@rukayain)

Στην συνέχεια, θα πρέπει να ενυδατώνεις όσο μπορείς την επιδερμίδα σου με κάποια κρέμα για extra ενυδάτωση. Δεν πρέπει να ξεχνάς να το κάνεις όταν βγαίνεις από το ντους. Αυτό, θα βοηθήσει πολύ όχι μόνο τους αγκώνες, αλλά και όλο το σώμα. Επιπλέον, μπορείς να χρησιμοποιείς τα ειδικά balms για ξηρά σημεία του σώματος, ή και την κρέμα χεριών σου στους αγκώνες. Αν δεν βλέπεις βελτίωση, καλό είναι να ζητήσεις τη γνώμη του/ της γιατρού.
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
× PINK.GR
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ NEWSLETTER
GET CONNECTED
Nextweb