ENTERTAINMENT

Ηθοποιοί που έχασαν Oscar μέσα από τα χέρια τους

Ήταν έτοιμοι να τα κερδίσουν, μέχρι που τους τα πήραν άλλοι
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Ηθοποιοί που έχασαν Oscar μέσα από τα χέρια τους

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μερικές φορές ένας λαμπρός ηθοποιός αρνείται έναν ρόλο, που τελικά, καταλήγει να αρπάζει κάποιος άλλος συνάδελφος του και αποκτά λόγω αυτού, το διάσημο μικρό χρυσό άγαλμα των Oscar. Για παράδειγμα, ο Jean Hackman, αρνήθηκε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη στη Σιωπή των Αμνών το 1991, όπως και ο Richard Gere τον ρόλο στη Γουόλ Στριτ το 1987.

Παρκάτω, θα δείτε ποιοι σταρ θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει Oscar τη δεκαετία του 2000, αλλά το άφησαν να πέσει στα χέρια άλλων ηθοποιών, αρνούμενοι συγκεκριμένους ρόλους.

Gael García Bernal

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gael Garcia Bernal (@gaelgarciab)

Το Dallas Buyers Club είναι μια δραματική βιογραφία του 2013 με πρωταγωνιστή τον Matthew McConaughey. Ο Gael Garcia Bernal εξέταζε τον συν-πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά τελικά δεν έκλεισε ποτέ τη συμφωνία. Αντίθετα, πήγε στον Jared Leto και του χάρισε ένα Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου.

Angela Bassett

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Angela Bassett (@im.angelabassett)

Στο ρομαντικό δράμα, Monster’s Ball, του 2001 πρωταγωνιστεί η Haily Berry, η οποία κέρδισε το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για αυτή την ερμηνεία και ήταν η πρώτη έγχρωμη γυναίκα που έκανε κάτι αντίστοιχο. Ωστόσο, το βραβείο θα μπορούσε να πάει στην Angela Bassett, εκείνη όμως αρνήθηκε τον ρόλο «επειδή είναι ένα τέτοιο στερεότυπο για τις μαύρες γυναίκες», όπως είπε στο Newsweek.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Liam Neeson

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LIAM NEESON FAN (@liam.neesonn.original)

Ο Daniel Day Lewis κέρδισε ένα Όσκαρ για αυτή τη δραματική ιστορική βιογραφία (ως Α' Ανδρικού Ρόλου), αλλά θα μπορούσε να ήταν ο Liam Neeson στη θέση του. Ωστόσο, μετά από χρόνια αναμονής για την έναρξη του έργου, ο Neeson απλώς ένιωσε ότι το νέο σενάριο «δεν είχε καμία σχέση μαζί του», όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο GQ.

Anne Hathaway

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anne Hathaway (@annehathaway)

Το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου σε αυτό το ρομαντικό δράμα του 2012 πήγε στην Jennifer Lawrence, αν και θα μπορούσε να ήταν της Anne Hathaway. Δυστυχώς, υπήρξε μια σύγκρουση προγραμματισμού: μέχρι να ξεκινήσει το έργο, η Hathaway είχε αφοσιωθεί στο The Dark Knight Rises.

Harrison Ford

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Harrison Ford🔵 (@harrisonford_official_page)

Το Syriana είναι ένα δραματικό πολιτικό θρίλερ, του σκηνοθέτη Stephen Gaghan και χάρισε στον George Clooney το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου. Έπαιξε έναν πράκτορα της CIA ονόματι Bob Barns, αλλά αυτός ο ρόλος προσφέρθηκε αρχικά στον Harrison Ford. Εκείνος το αρνήθηκε επειδή «δεν ένιωθε αρκετά κοντά στον ρόλο», αλλά έκτοτε δήλωσε ότι μετανιώνει για την απόφασή του.

Emma Watson

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emma Watson (@emmawatson)

Η μουσική κωμωδία-δραμα, La La Land, κέρδισε συνολικά 6 Όσκαρ. Το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού πήγε στην Emma Stone, αλλά θα μπορούσε να το είχε κερδίσει η συνονόματή της, Emma Watson. Ωστόσο, η Watson αρνήθηκε τον ρόλο λόγω των συγκρούσεων προγραμματισμού με την Πεντάμορφη και το Τέρας, όπου πρωταγωνιστούσε.

Hugh Grant

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hugh Grant Fan (@hugh.grant.official)

Αυτό το ιστορικό δράμα βιογραφίας έχει κερδίσει 4 Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένης της Καλύτερης Ταινίας της Χρονιάς. Ο Colin Firth ως Βασιλιάς Τζορτζ ΣΤ' κέρδισε τον καλύτερο πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά αυτό το βραβείο θα μπορούσε εύκολα να είχε πάει στον Paul Bettany. Ο Bettany, είπε ότι λυπάται που έχασε την ευκαιρία να «δουλέψει με τόσο σπουδαίους ανθρώπους», αλλά ότι απέρριψε τον ρόλο για να έχει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του. Είναι ενδιαφέρον ότι και ο Hugh Grant θα μπορούσε επίσης να είναι ο Βασιλιάς Τζορτζ σε αυτήν την ταινία, αλλά την απέρριψε επίσης.

Sandra Bullock

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sandra Bullock (@sandra.bullock.official)

Αυτό το αθλητικό δράμα απέσπασε 4 ολόκληρα Βραβεία Όσκαρ. Η Hillary Swank πήρε το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, παρόλο που η Sandra Bullock ήταν η βασική υποψήφια για αυτόν, για χρόνια. Ήταν δύσκολο να βρει ένα στούντιο για να κάνει την ταινία, και μέχρι τα γυρίσματα της να ξεκινήσουν, η Bullock είχε δεσμευτεί για το Miss Congeniality 2 και δεν μπορούσε να κάνει το πρόγραμμα της να λειτουργήσει χρονικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
8 / position1: 521 / position2: 5087
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb