CELEB STYLE

Οι ιστορίες πίσω από τα πιο διάσημα φορέματα της Marilyn Monroe

Ένα ταξίδι στο χρόνο
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Οι ιστορίες πίσω από τα πιο διάσημα φορέματα της Marilyn Monroe

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Marilyn Monroe είναι ένα style idol

Εγινε σούπερ σταρ της δεκαετίας του 1950 αφού εμφανίστηκε σε ταινίες όπως "All About Eve", "Some Like It Hot" και "Gentlemen Prefer Blondes". Γνωστή για τη σιλουέτα με τις καμπύλες της, τα ξανθά μαλλιά και το αψεγάδιαστο δέρμα της, η εμφάνιση της Monroe έγινε γρήγορα εμβληματική - μια εμφάνιση που δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς την απίστευτη γκαρνταρόμπα της.

Σε αντίθεση με πολλές άλλες στάρλετ της εποχής, δεν ήταν λεπτή, κάτι που την έκανε να φαίνεται πιο ζουμερή, πιο θελκτική, και από την άλλη και αρκετά το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Οι περισσότεροι από εμάς πιθανότατα μπορούμε ακόμα να θυμηθούμε πολλά από τα πιο διάσημα ρούχα της Monroe - το λευκό φόρεμα από τη φωτογραφία της να στέκεται πάνω από μια σχάρα που το ανασηκώνει, το στράπλες φόρεμα που φορούσε ενώ τραγουδούσε το "Diamonds Are a Girl's Best Friend"  και άλλα! Πάμε να δούμε όμως τα φορέματα και τις ιστορίες τους.

Ένα εμβληματικό φόρεμα της Marilyn Monroe φέρεται να ξεκίνησε έναν επικό καυγά με τον Joe DiMaggio

Στην ταινία του 1954 "The Seven Year Itch", η Marilyn Monroe εμφανίζεται σε μια σκηνή όπου το λευκό της φόρεμα ανασηκώνεται κατά λάθος όταν περπατά πάνω από μια σχάρα του μετρό στην πόλη της Νέας Υόρκης. Η εικόνα της Monroe να γελάει και να κρατά την φουσκωτή φούστα της έγινε ένα πολιτιστικό φαινόμενο που εξακολουθεί να αναγνωρίζεται ευρέως μέχρι σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενώ όλοι γνωρίζουμε το φόρεμα, μπορεί να μην γνωρίζετε την ιστορία πίσω από αυτό.

Η διάσημη σκηνή γυρίστηκε στη 1 π.μ. στη Νέα Υόρκη πάνω από μια πραγματική σχάρα του μετρό (μέσω του The Guardian). Προφανώς, χρειάστηκαν περίπου τρεις ώρες για να γίνει η τελική λήψη.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, μέχρι και 5.000 θαυμαστές συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν τα γυρίσματα. Εκείνη την εποχή, η Monroe ήταν παντρεμένη με τον παίκτη του μπέιζμπολ Joe DiMaggio.

Όπως είπε κάποτε ο φωτογράφος George S. Zimbel, ο DiMaggio ήταν προφανώς πολύ αναστατωμένος από τη σκηνή, την οποία ένιωθε ότι ήταν «πολύ εκτεθειμένη». Έφτασε ακόμη και έξω από το πλατό για να την σταματήσει! Φήμες λένε ότι το ζευγάρι είχε έναν τεράστιο καυγά μετά το γύρισμα της σκηνής και κατέληξε να υποβάλει αίτηση διαζυγίου αμέσως μετά - όλα λόγω του φορέματος.

Το διάσημο ροζ φόρεμα της έγινε πολιτιστικό φαινόμενο

Αν το λευκό φόρεμα της είναι η πιο διάσημη εμφάνισή της, τότε το δεύτερο πιο διάσημο ντύσιμό της είναι πιθανώς το κομψό ροζ φόρεμα που φοράει στην ταινία «Gentlemen Prefer Blondes», συγκεκριμένα, στη σκηνή που τραγουδά το «Diamonds Are a Girl's Best Friend».

Το φόρεμα κατέληξε στη δημοπρασία Hollywood Auction 40 του 2010. Όπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος του οίκου δημοπρασιών Joe Maddalena σε συνέντευξή του, το φόρεμα έχει μια απίστευτη κληρονομιά και αποκτά όλο και πιο νόημα όσο περνούν τα χρόνια. «Αυτό είναι προφανώς από την πιο σημαντική χορευτική ακολουθία στην καριέρα της», είπε. «Η Madonna έκανε μια διασκευή αυτού στο βίντεό της». Συνέχισε εξηγώντας ότι το φόρεμα ήταν ιδιοκτησία ενός συλλέκτη από τη δεκαετία του 1960. «Είναι ανεκτίμητο... Αυτό είναι σημαντικό. Αυτό είναι ένα πολιτιστικό σύμβολο».

Σύμφωνα με τη Vogue, το φόρεμα τελικά πουλήθηκε για 290.000 δολάρια.

Το διάσημο φόρεμα που φόρεσε στα γενέθλια του JFK ξεκίνησε τη φήμη ότι είχαν σχέση

Το 1962, η Marilyn Monroe ανέβηκε στη σκηνή μπροστά σε ένα μεγάλο κοινό και τραγούδησε το "Happy Birthday" στον Πρόεδρο John F. Kennedy. Η ερμηνεία της έμεινε στην ιστορία. Η Monroe όχι μόνο τραγούδησε με μια αργή, αισθησιακή φωνή, αλλά φόρεσε και ένα φόρεμα καλυμμένο με 2.500 κρύσταλλα - στην πραγματικότητα, το φόρεμα ήταν τόσο στενό που η ηθοποιός φέρεται να ήταν ραμμένο μέσα του. Όπως σημείωσε ο Antique Trader, όταν η Monroe αποκάλυψε για πρώτη φορά το φόρεμα στη σκηνή, φάνηκε για μια στιγμή σαν να ήταν γυμνή.

Η παράσταση διέδωσε γρήγορα φήμες ότι η Monroe και ο Kennedy είχαν σχέση. Δεν είναι περίεργο που έγινε «μία από τις πιο εμβληματικές στιγμές στην ψυχαγωγική και πολιτική ιστορία», κυρίως χάρη στο φόρεμα, το οποίο παραμένει ένα πολιτιστικό σύμβολο από μόνο του. Το 2016, το φόρεμα πουλήθηκε για 4,8 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία (μέσω του BBC News).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Style
11 / position1: 437 / position2: 1517
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb